Basın bülteni

  • Araba / Spor arazi aracı

Hankook, Audi RS 4 Avant’ı Ventus S1 evo² yüksek performans lastiğiyle donatıyor

Hankook, Audi TT RS ve Audi RS 5 Coupé modellerinin ardından şimdi de Audi RS 4 Avant’ı ultra yüksek performanslı lastikleri ile donatıyor. 2017 IAA Fuarı ziyaretçileri, Hankook lastikleri üzerindeki RS Audi Sport ailesinin en yeni üyesini inceleme imkanı buldu. Tüm RS modellerinin yaratıcısı Audi RS2 Avant gibi yeni Audi RS 4 Avant da sportifliği ve günlük sürüşü aynı şekilde birleştiren bir otomobildir. Dört çekerin ve 450 beygirin gücü yola Hankook’un gürültü azaltıcı “sound absorber®” teknolojisine sahip Ventus S1 evo²’nun standart 19 inç veya opsiyonel 20 inç lastikleri ile güvenli şekilde yola aktarılıyor.
Hankook, Audi RS 4 Avant’ı Ventus S1 evo² yüksek performans lastiğiyle donatıyor

Neu-Isenburg, Almanya, 08 Şubat 2018 ‒ Audi TT RS ve RS 5 Coupé’ye ek olarak, premium lastik üreticisi Hankook şimdi de yeni Audi RS 4 Avant için orijinal ekipman lastikleri sunuyor. Geleneksel RS standartlarına bağlı olarak geliştirilem bu model, 600 Nm torka sahip ve bir önceki modelinden 80 kg hafif olan güçlü bir V6 bi-turbo motor ile spor araba sürücülerinin beklentilerini karşılamaya hazır. 19 veya 20 inç lastiklere sahip dört çeker araç, 4.1 saniyede 0’dan 100 km/sa’ya hızlanmak için ihtiyaç duyulan çekiş gücü ile gerekli gücü sağlar. Audi RS 4 Avant gürültü azaltıcı “sound absorber®” teknolojisine sahip Hankook Ventus S1 evo² lastikler 265/35R19 98Y XL (standart) veya 275/30R2097Y XL (opsiyonel) lastikler takılı şekilde yola çıkıyor.

Audi Sport GmbH tasarım açısından yalnızca motor sporlarından ilham almadı. Her RS modelinin, günlük kullanım yanı sıra yarış pisti için de kullanılabilir olması gerekir. Bu sebeple, yol araçları için olan onay süreçlerine ek olarak lastiklerin Nürburgring’deki ikonik “Nordschleife”ın 10 turunu azami hızda tamamlaması gerekmektedir. Audi RS 4 Avant için Hankook orijinal ekipman lastikleri araca uyum sağlayacak oldukça sportif bir yol tutuşu sunarak, bu onay süreçlerini başarıyla tamamladı. Dahası, şirketin Almanya geliştirme merkezindeki Hankook mühendisleri, yüksek kavrama gücü ve kusursuz yol tutuşu sunarken, konfor ve dayanıklılığın ihmal edilmediğinden emin olmak için gerekeni yaptı. Sadece hem günlük yaşamın hem de spor uygulamaların üstesinden gelen lastikler Audi Sport tarafından orijinal ekipman lastikleri olarak kabul görmektedir.

Onay sürecinde Hankook’un amiral lastiği yalnızca sportifliğini değil, aynı zamanda dayanıklılığını, konforunu ve güvenliğini de ispat etti. Lastik sırtında kullanılan gelişmiş kauçuk karışımı sayesinde, ıslak zeminde kısa frenleme mesafeleri ve ortalama üzerinde bir performans elde edildi. Ek olarak, hafif karkas yapısı ve lastik sırtı tasarımı, mükemmel zemin temas alanı sağlar. Dış diş bloklarının özel merdiven düzeniyle inovatif, DTM lastiklerinden esinlenilen 3 katmanlı blok tasarımı lastiğin kullanım ömrü boyunca yüksek kavrama gücü ile birlikte oldukça mükemmel çekiş gücü ve frenleme performansı sunar.

Audi SQ7 ve RS 5 Coupé modelleri için orijinal ekipman lastiklerinde halihazırda kullanılan Hankook’un kendi “sound absorber®” teknolojisi, Audi RS 4 Avant için daha da geliştirildi. Daha yüksek hızlarda sportif, düşük gürültüye sahip, bir o kadar da keyifli bir sürüş tecrübesi sunmak geliştirme çalışmalarının odak noktasıydı. Hankook mühendisleri, şirketin bugüne kadar güçlü, geniş SUV’larda kullanılan sessiz lastik teknolojisi “sound absorber®”ı premium otomobil lastiği olan Ventus S1 evo²’ye uyarladı.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook, Audi RS 4 Avant’ı Ventus S1 evo² yüksek performans lastiğiyle donatıyor

In addition to the Audi TT RS and the RS 5 Coupé, premium tyre maker Hankook is now also providing original fitment tyres for the new Audi RS 4 Avant.

File size: 4 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol