Basın bülteni

  • Şirketleri

Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

Hankook Lastikleri, ideal bir araştırma ortamı sağlayarak ve de Hankook Lastikleri'nin 'proaktif' kurum kültürünü çalışma sürecindeki inovasyon aracılığıyla yansıtarak, ileri teknolojiye sahip tesisinde lastik endüstrisindeki teknoloji liderliğini pekiştiriyor.
Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

Seul, Kore/Neu-Isenburg, Almanya,18 Ekim 2016 – Hankook Lastikleri, teknolojik anlamda lider bir global premium marka olma yolunda ilerlerken, bugün Daejeon, Kore'deki yeni Ar-Ge merkezi olan 'Hankook Technodome'un açılış töreninin yapıldığını duyurdu.

Hankook Technodome, Hankook Lastikleri’nin Ar-Ge’ye olan güçlü bağlılığının somut bir örneğidir. Şirketin global Ar-Ge altyapısının çekirdek öğesi olarak hareket edecek olan ileri teknolojiye sahip tesis, ideal bir araştırma ortamı sunarken, en son lastik teknolojiye ve birinci sınıf kaliteye öncülük yapmak adına Hankook Lastikleri’nin orta ve uzun vadeli Ar-Ge planlarına rehberlik etmek için gelecekte orijinal teknolojiyi güvence altına almaya odaklanmayı planlıyor. Yeni Ar-Ge merkezi ayrıca Hankook Lastikleri’nin çalışma sürecine yenilik getirerek ve şirketin Ar-Ge gücünü üst düzey bir şirket olma yolunda ilerlemek için sürekli olarak güçlendirerek, proaktif kurum kültürünü yerine getirmede çok önemli bir rol de oynayacak.

Hankook Technodome, Foster ve Ortakları tarafından tasarlanmıştır. Hankook Lastikleri’nin üstün teknolojisini, vizyonunu ve kültürünü bir araya getiren ve Daejeon, Güney Kore'de yer alan Hankook Technodome, toplam 266,4 milyon KRW'luk (yaklaşık olarak 220 Milyon Euro) bir yatırımın sonucudur. Tesis, 6 katlı bir Ar-Ge merkezi, spor salonu, muayenehaneler, kafeler ve bir çocuk yuvası dâhil personele ait yaşam mahali ile donatılmış 8 katlı bir konut binası ile 96,328㎡'lik muazzam bir alanda kurulmuştur.

Hankook Lastikleri Hankook Technodome ile en prestijli yeşil bina sertifika kurumlarından biri olan USGBC (ABD Yeşil Bina Konseyi) tarafından LEED Altın sertifikasını (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) elde etti.

Bunlarla birlikte, çeşitli gelişmş araştırma ve test tesisleriyle donatılmış olan Hankook Technodome, elektrikli araçlar ve sürücüsüz araçlar gibi yeni teknolojiler yayıldıkça, otomotiv endüstrisinin hızla değişen ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt vermek için teknolojik liderliğini daha da güçlendirmeye hazır. Ar-Ge merkezi, sanal testler gerçekleştirmek ve dijital sonuçlar kaydetmek için Sürüş Simülasyonunu ve ayrıca 'SPMM 'i de (Süspansiyon Parametre Ölçüm Cihazı) tanıttı. Hankook Lastikleri Hankok Technodome'da çevre dostu malzemeyi, yeni malzeme gelişimini, simülasyon teknolojisini ve ayrıca networking teknolojisini bir araya getiren gelecekteki teknolojiyi vitrine çıkaracak.

Hankook Lastikleri ayrıca, global bir üst düzey şirket konumunu pekiştirmek için Hankook Technodome aracılığıyla "Proaktif Kültür" adı verilen doğal kurum kültürünü yerine getirmeyi planlıyor ve "Tek Şirket Konsepti" altında 10 bağımsız ofis ve laboratuvarı aynı çatı altında topluyor. Merkezin tasarımında, özellikle çalışanların rahat ve aktif iletişim kurmaları da dikkate alındı.

Hankook Lastikleri’nin CEO'su olan Bay Seung Hwa Suh yaptığı açıklamada, "Hankook Technodome, inovasyonla global rekabetçiliğimizi güçlendirmek için ileri teknolojiye sahip tesisler ve ideal çalışma ortamı ile donatıldı. Bununla birlikte, pazardaki hızlı değişimlere ve müşterilerin çeşitli ihtiyaçlarına cevap vermek için ürünler geliştirmek adına kuruldu." diyor ve ekliyor: "Yeni Hankook Technodome'un gelecekteki teknolojilerin gelişimindeki optimize edilmiş süreci ve global bir üst düzel şirket olmaya yönelik takip ettiğimiz yolu güçlendirerek, orijinal teknolojileri korumayı sembolize ettiğinden, lastik teknolojisinin geleceğinde öncü olma adına harika bir zemin olacağına inanıyorum.”.

Hankook dünya çapında otomobil, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif ticari araçlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/sokak yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf, yüksek performanslı, son teknoloji ürünü lastiklerin üretimini yapıyor.

Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve sekiz büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa'da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover, Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás, Macaristan'daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir.

Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main, Neu-Isenburg'da bulunuyor. Üretici, pek çok Avrupa ülkesinde başka şubeler işletmekte ve ürünlerini diğer yerel pazarlardaki bölgesel distribütörler aracılığıyla satmaktadır. Şirket dünya çapında yaklaşık 20.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 160'den fazla ülkeye gönderiyor. Şirket, 2023'te başlayacak FIA ABB Formula E Dünya Şampiyonası için 3. neslin teknoloji ortağı ve özel lastik tedarikçisi olarak seçildi. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 38'ünü hedefliyor.

Ayrıntılı bilgiler için bakınız www.hankooktire-mediacenter.com veya www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Tüm basin bültenleri̇

İndirmeler

Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

File size: 536 KB

Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

File size: 449 KB

Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

File size: 413 KB

Hankook Technodome: Hankook Yeni Ar-Ge Merkezi ile Geleceğe Öncü Olacak

File size: 11 MB

İletişim

Gülçin Özçelik

Marketing Communication

+90 (0) 216 606 3616

Hankook basın açıklamalarına abone ol