Adatvédelmi nyilatkozat

Örülünk látogatásának internetes webhelyünkön, valamint vállalatunk iránt mutatott érdeklődésének. Személyes adatainak védelme fontos kérdés számunkra. A személyes adatok alatt egy meghatározott vagy meghatározható természetes személy személyes vagy anyagi körülményeire vonatkozó egyedi adatok értendőek. Ide tartoznak az olyan információk, mint a személy neve, címe, telefonszáma és születési ideje.Mivel ezek az adatok különleges védelmet igényelnek, csak a technikailag szükséges mértékben kerülnek begyűjtésre. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen információkat szerzünk be az Ön által webhelyünkön tett látogatás során, és hogyan használjuk fel azokat.
Adatvédelmi gyakorlatunk összhangban a Szövetségi adatvédelmi törvény (Bundesdatenschutzgesetz (BDSG) és a Média törvény (Telemediengesetz /TMG) rendelkezéseivel. Személyes adatait kizárólag ajánlatkérések feldolgozásához és megrendelések teljesítéséhez szerezzük be, dolgozzuk fel és tároljuk. Adatai kizárólag az Ön előzetes hozzájárulása esetén kerülnek további felhasználásra, a hozzájárulásban pontosan meghatározott célokra, pl. hírlevélben szereplő ajánlatokkal kapcsolatos információkhoz.

1. Felelős szervezet a TMG 1. bek. 13. / BDSG 7. bek. 3. szerint

Az adatvédelmi törvény értelmében a felelős szervezet:

Hankook Tire Europe GmbH
Siemensstraße 14
63263 Neu-Isenburg

E-Mail: privacy@hankooktire-mediacenter.com
Fax: +49(0)6102-8149-100

2. A webhely név nélküli / állnéven történő használata

Webhelyünket alapvetően személyes adatainak megadása nélkül is felkeresheti.
Anonim felhasználási adatai vagy már kezdettől fogva nem egy azonosított vagy azonosítható személyre vonatkoznak, vagy a későbbiek során kerülnek névtelenítésre oly módon, hogy a személy azonosítása, vagy további azonosítása ne legyen lehetséges.
Az álnévvel ellátott felhasználói adatok nem kerülnek összevonásra az álnevet viselő személy adataival. Álnéven működő felhasználói profilok nem kerülnek létrehozásra.

3. A webhely különleges funkciói

Webhelyünk különféle olyan funkciókat kínál, melyek használata esetén személyes adatok kerülnek részünkről begyűjtésre, feldolgozásra és elmentésre. A továbbiakban elmagyarázzuk, hogy mi történik ezekkel az adatokkal.

  • Kapcsolati űrlap(ok):

A Kapcsolati űrlapunkon ill. Kapcsolati űrlapjainkon keresztül beszerzett adatokat csak olyan ajánlatkérések feldolgozásához alkalmazzuk, melyek a Kapcsolati űrlapon ill. Kapcsolati űrlapokon keresztül érkeznek be. Az ajánlatkérések feldolgozása után a beszerzett adatok haladéktalanul törlésre kerülnek, amennyiben nincsenek törvényileg meghatározott kötelező megőrzési határidők előírva.

  • Hírlevél:

Hírlevelünk bejelentkezési űrlapjában a felvett adatokat kizárólag hírlevelünk kiküldéséhez használjuk, melyben minden teljesítésünkről tájékoztatjuk. A bejelentkezést követően egy megerősítő e-mailt küldünk, mely egy linket tartalmaz. Erre a linkre kell kattintani a hírlevelünkre való bejelentkezés lezárásához (Double-Opt-In). A hírlevélről bármikor leiratkozhat a leiratkozó linkre való kattintással. A leiratkozást követő hat hónapon belül töröljük adatait. Adatait lezáratlan bejelentkezés esetén is ugyanígy töröljük hat hónapon belül.

4. Adattovábbítás / célhoz kötöttség

Személyes adatokat csak akkor adunk tovább harmadik személyeknek, amennyiben az a szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez szükséges, különös tekintettel egy megkötött szerződés lebonyolítására. A személyes adatok továbbadása harmadik fél számára a szerződés teljesítésével és a fizetés lebonyolításával kapcsolatos, megnevezett célokon kívül nem történhet meg.
Amennyiben Ön a kifejezett beleegyezésével rendelkezésünkre állítja adatait, azokat csak arra a célra használjuk fel, mely a hozzájárulásban megnevezésre került, és melyhez előzetesen hozzájárult. Személyes adatait csak addig tároljuk, ameddig az az adatbeszerzés meghatározott céljához szükséges vagy törvényileg elő van írva. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja.
Az Ön védelemre szoruló érdekeit a törvényi előírások szerint figyelembe vesszük. A felelős szervezetnél tájékoztatást kaphat az Önre vonatkozóan tárolt adatokról.

5. A jelen webhely látogatottságának statisztikai kiértékelése

A jelen webhely vagy az ahhoz tartozó egyes fájlok előhívásakor a következő adatokat határozzuk meg, dolgozzuk fel és mentjük el: IP-cím, weboldal, ahonnan a fájlt lehívták, a fájl neve, a lehívás dátuma, pontos időpontja, a lehívott adatmennyiség és jelentés a lehívás sikerességéről (ún. web-Log). Ezeket a hozzáférési adatokat kizárólag személytelen formában hasznosítjuk internetes kínálatunk állandó fejlesztése érdekében, valamint statisztikai célokra.
Emellett a jelen weboldal látogatottságának kiértékeléséhez a következő beépülő modulokat és aktív szkripteket használjuk:

  • Google Googleadservices / Google AdWords Conversion / Google Dynamic Remarketing:

Az Online-Marketing területén a Google Inc. vállalattal működünk együtt, cím: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, annak kiderítésére, hogy egy internet-felhasználó egy Google hirdetésen keresztül felfigyelt-e weboldalunkra. A Google „sütiket“ alkalmaz, melyek elmentésre kerülnek az Ön számítógépén, és lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. Az úgy nevezett "Conversion-Tracking" számára sütik kerülnek elhelyezésre, ha Ön egy Google által bekapcsolt hirdetésre kattint. Ezek a sütik 30 nap elteltével elvesztik érvényességüket, és nem szolgálják tovább a személyes azonosítást. Ha ezeket, a "Conversion-Tracking" céljára szolgáló sütiket ki akarja kapcsolni, beállíthatja úgy a böngészőjét, hogy a "googleadservices.com" domain sütijei blokkolva legyenek. A Google Java-Script Code alkalmazásának teljes blokkolásához telepíthet egy Java-Script blokkolót (pl. www.noscript.net vagy www.ghostery.com). Amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a módszerekről, vagy tudni szeretné, hogy milyen lehetőségei vannak arra, hogy a Google ne tudja használni ezeket az információkat, kattintson ide: https://support.google.com/adwords/answer/1722022?hl=hu

  • Google-Analytics:

Webhelyünk a Google Analytics alkalmazást használja, mely a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (továbbiakban: Google) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics különféle technikákat alkalmaz, többek között ún. sütiket is, melyek a számítógépén kerülnek elmentésre, és a jelen weboldal felhasználók általi használatának elemzését teszik lehetővé. A Google-Analytics által a jelen weboldal Ön általi használatára vonatkozóan beszerzett információ a Google szerveire kerül átvitelre, melyeket adott esetben az Európai Unión kívüli államokban vagy az EGK-n kívüli országokban üzemeltetnek. Az IP-anonimitás aktiválásával a jelen webhely Google-Analytics Tracking-Codes nyomkövető kódjain belül az Ön IP-címét a Google az adatátvitel előtt névteleníti. A jelen webhely egy Google Analytics-Tracking-Code rendszert használ, mely a gat._anonymizeIp(); operátorral került kibővítésre, hogy az IP-címeknek csak egy anonim begyűjtését (ún. IP-Masking) tegye lehetővé. A jelen webhely üzemeltetőjének megbízásából a Google ezt az információt arra használja, hogy az Ön látogatását ezen a webhelyen kiértékelje, jelentéseket állítson össze a webhelyen folyó tevékenységekről, és a webhely-használattal és az internethasználattal összefüggő további szolgáltatásokat nyújtson a webhely üzemeltetője számára. A Google Analytics keretében az ön böngészőjéről továbbított IP-címet a Google nem vonja össze más adatokkal. A Google sütik elmentését a böngésző szoftver megfelelő beállításaival akadályozhatja meg. Ettől függetlenül emlékeztetjük arra, hogy ebben az esetben nem tudja a jelen webhely összes funkcióját használni. Ezen felül a Google sütik által létrehozott és a webhely használatára vonatkozó adatok (beleértve az Ön IP-címét) Google számára történő továbbítását, valamint az adatok Google általi feldolgozását megakadályozhatja oly módon, hogy a következő linken (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) elérhető, böngészőbe építhető modult letölti és telepíti. A Google Analytics biztonsági és adatvédelmi alapvető előírásait a következő link alatt találja: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html

6. Külső tartalmak és/vagy adatok feldolgozása az EU-n kívül

Weboldalunkon külső szolgáltatók aktív Java-Script tartalmait alkalmazzuk. Weboldalunk előhívásakor ezek a külső szolgáltatók adott esetben személyes információt kapnak az Ön által a webhelyünkön tett látogatásról. Ennek során lehetséges az adatok EU-n kívüli feldolgozása. Ezt megakadályozhatja azzal, hogy egy Java-Script blokkolót, mint például a 'NoScript' böngészőbe építhető modult telepíti (www.noscript.net) vagy a Java-Scriptet kikapcsolja a böngészőjében. Ez funkciókorlátozásokkal járhat az Ön által látogatott internetes oldalakon.

A következőket alkalmazzuk:

  • Doubleclick:

Webhelyünk a DoubleClick alkalmazást, a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA DoubleClick szolgáltatását használja hirdetések bekapcsolásához, amikor Ön felkeresi webhelyünket. A DoubleClick információt használ (de személyes információt, mint az Ön nevét és e-mail címét nem) az Ön által ezen és más webhelyeken tett látogatásokról, hogy az Önt érdeklő termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó hirdetések bekapcsolhatóak legyenek. Amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a módszerekről, vagy arról, hogy milyen lehetőségei vannak arra, hogy ezeket az információkat a DoubleClick ne alkalmazhassa, kattintson ide: http://www.google.de/policies/technologies/ads/.

  • Facebook:

Weboldalainkon a Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA, illetve leányvállalata, a Facebook Ireland Ltd., cím: Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland (Facebook) beépülő moduljai kerülnek betöltésre. Amikor Ön a böngészőjében szkripteket aktivált és nem telepített szkript-blokkolót, a böngészője kérdezés nélkül személyes adatokat továbbít a Facebookra. Bejelentkezett állapotban az adatok közvetlenül hozzárendelhetők a Facebook profil adataihoz. Erre vonatkozóan további információt talál a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában (https://www.facebook.com/about/privacy/). Amennyiben nem akarja, hogy a Facebook a webhelyünkön tett látogatását az Ön Facebook fiókjához rendelhesse, jelentkezzen ki Facebook felhasználói fiókjából és blokkolja a Facebook szkript-tartalmak alkalmazását böngészőjében, pl. a www.noscript.net vagy a www.ghostery.com. szkript-blokkolóival.

  • Facebook Connect / Login:

Webhelyünk a Facebook Connect alkalmazást, a Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA, ill. leányvállalata, a Facebook Ireland Ltd., Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland (Facebook) szolgáltatását használja. A Facebook Connect gombbal történő bejelentkezéssel személyes adatok kerülnek továbbításra a Facebook számára. Ha nem kívánja, hogy a Facebook a webhelyünkön tett látogatását a Facebook fiókjához rendelhesse, jelentkezzen ki Facebook felhasználói fiókjából és blokkolja a Facebook szkript-tartalmak alkalmazását böngészőjében, pl. a www.noscript.net vagy a www.ghostery.com. szkript-blokkolóival.

  • Facebook Impressions:

Webhelyünkre a Java-Script Code, a Facebook Inc, Menlo Park, California, USA (továbbiakban: Facebook Impressions) alkalmazása kerül betöltésre. Ha a böngészőjében aktiválta a Java-Scriptet és nem telepített Java-Script blokkolót, böngészője személyes adatokat továbbít a Facebook számára. További információkat talál ezzel kapcsolatban a Facebook Impressions adatvédelmi nyilatkozatában: https://www.facebook.com/privacy/explanation. A Facebook Java-Script Code alkalmazása használatának teljes megakadályozására egy Java-Script blokkolót telepíthet (pl. www.noscript.net vagy www.ghostery.com).

  • Google:

Webhelyünkre a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (továbbiakban: Google) Java-Script Code alkalmazása kerül betöltésre. Ha a böngészőjében aktiválta a Java-Scriptet és nem telepített Java-Script blokkolót, böngészője személyes adatokat továbbít a Google számára. A Google Java-Script Code alkalmazása használatának teljes megakadályozására egy Java-Script blokkolót telepíthet (pl. www.noscript.net).

  • Google Video:

Webhelyünkre a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (továbbiakban: Google) Java-Script Code alkalmazása kerül betöltésre. Ha a böngészőjében aktiválta a Java-Scriptet és nem telepített Java-Script blokkolót, böngészője személyes adatokat továbbít a Google Video számára. További információkat talál ezzel kapcsolatban a Google Video adatvédelmi nyilatkozatában: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/. A Google Video Java-Script Code alkalmazása használatának teljes megakadályozására egy Java-Script blokkolót telepíthet (z.B. www.noscript.net oder www.ghostery.com).

  • Googletagmanager.com:

Webhelyünkre a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (továbbiakban: Google) Java-Script Code alkalmazása kerül betöltésre. Ha a böngészőjében aktiválta a Java-Scriptet és nem telepített Java-Script blokkolót, böngészője személyes adatokat továbbít a Google számára. A Google Java-Script Code alkalmazása használatának teljes megakadályozására egy Java-Script blokkolót telepíthet (pl. www.noscript.net).

  • Twitter:

Internetes megjelenésünk a twitter mikroblogos rendszer beépülő moduljait használja, melyet a Twitter, Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA üzemeltet (Twitter). Ha internetes megjelenésünk egy olyan weboldalát hívja elő, mely a Twitter beépülő moduljait tartalmazza, az Ön böngészője közvetlen kapcsolatot épít ki a Twitter szervereivel. Ezáltal adott esetben személyes adatok kerülnek átvitelre a Twitterre, így a Twitter megkapja azt az információt, hogy Ön személyesen felkereste internetes megjelenésünk egy adott oldalát. A Twitter adott esetben a webhelyünkön tett látogatását hozzárendelheti Twitter-fiókjához. A Twitterből való kijelentkezés után is adatok kerülnek átvitelre a Twitterhez. A kijelentkezés csak az adatok hozzárendelését akadályozza meg egy Twitter-fiókhoz. Az adatgyűjtés céljára és terjedelmére, valamint az adatok Twitter általi további feldolgozására és használatára, valamint az Ön ezzel kapcsolatos jogaira és a privátszférájának védelmét szolgáló beállításokra vonatkozóan olvassa el a Twitter adatvédelmi útmutatóját: (https://twitter.com/privacy). Ha nem szeretné, hogy a Twitter az internetes megjelenésünkön keresztül adatokat gyűjtsön Önről, internetes megjelenésünk látogatása előtt böngészőjében be kell állítania a 'Do not Track' funkciót (https://support.twitter.com/articles/20169453), ill. alternatív megoldásként a böngészőjében kikapcsolhatja a Twitter beépülő modulok alkalmazását, vagy teljesen blokkolhatja a szkripteket a twitter.com domainhez (pl. www.noscript.net oder www.ghostery.com).

  • Youtube:

Webhelyünkre a YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA (továbbiakban Youtube) Java-Script Code alkalmazása kerül betöltésre. A Youtube szolgáltatását videók bekötésére használjuk internetes megjelenésünkhöz. Ha a böngészőjében aktiválta a Java-Scriptet és nem telepített Java-Script blokkolót, böngészője adott esetben személyes adatokat fog továbbítani a Youtube számára. Erre vonatkozóan további információkat talál a Youtube adatvédelmi nyilatkozatában (http://www.google.de/intl/de/policies/privacy). A Youtube Java-Script Code alkalmazása használatának teljes megakadályozására egy Java-Script blokkolót telepíthet (pl. www.noscript.net oder www.ghostery.com).

7. Tájékoztatás a sütik használatáról

Különféle weboldalakon sütiket alkalmazunk a webhelyünk tetszetős megjelenése és bizonyos funkciók használatának lehetővé tétele érdekében. Az ún. „sütik“ esetében kis szövegfájlokról van szó, melyeket a böngészője a számítógépére el tud menteni. A süti-fájl elmentésének eljárását „süti elhelyezésnek“ is nevezik. Böngészőjét kívánság szerint saját maga állíthatja be úgy, hogy a sütik elhelyezéséről információt kapjon, esetenként egyedileg dönthessen azok elfogadásáról, vagy pedig alapvetően általánosságban engedélyezheti vagy elutasíthatja a sütik elhelyezését. A sütik különféle célokra kerülhetnek alkalmazásra, pl. annak felismerésére, hogy a számítógépe egyszer már kapcsolatba lépett egy webes szolgáltatással (tartós sütik) vagy azért, hogy a legutóbb megnézett szolgáltatásokat elmentse (átmeneti sütik). Azért alkalmazunk sütiket, hogy magasabb szintű felhasználási kényelmet kínálhassunk Önnek. A komfort funkcióink használatához javasoljuk, hogy engedélyezze a sütiket a webes szolgáltatásunkhoz.

8. Adatbiztonság és adatvédelem, kommunikáció e-mailen

Személyes adatait műszaki vagy szervezeti intézkedések védik az adatgyűjtés, tárolás és feldolgozás során oly módon, hogy harmadik felek számára ne legyenek hozzáférhetőek. Az e-mailen történő kommunikáció során nem tudunk tökéletes adatbiztonságot nyújtani, ezért magas fokú titoktartási igények esetén a postai utat javasoljuk.

9. Hozzájárulások visszavonása – adatokkal kapcsolatos tájékoztatás és módosítási kívánságok – adatok törlése és zárolása

A Szövetségi adatvédelmi törvény értelmében Ön jogosult a tárolt adataival kapcsolatos ingyenesen információra, valamint adott esetben ezeknek az adatoknak a helyesbítésére, zárolására vagy törlésére. Adatai abban az esetben kerülnek törlésre, amennyiben azt nem tiltják törvényi előírások. Önnek bármikor joga van az ön személyes adatainak felhasználására számunkra adott hozzájárulását visszavonni.
Bármikor elküldheti az alábbi címre az adatait érintő tájékozódással, törléssel és helyesbítéssel kapcsolatos kívánságait:

Hankook Tire Europe GmbH
Siemensstraße 14
63263 Neu-Isenburg

E-Mail: privacy@hankooktire-mediacenter.com
Fax: +49(0)6102-8149-100