Lehdistötiedote

  • Henkilöauto / SUV
  • Yritys

HANKOOK Tire palkittu innovatiivisten konseptirenkaidensa ansiosta IDEA Award 2019 -kilpailussa

Rengasvalmistaja Hankook on palkittu yhdeksi finalisteista auto- ja kuljetusluokassa konseptirenkaidensa Hexonic ja HLS-23 ansiosta saaden palkintosijan 1 600 lähetetyn luovan muotoiluidean joukosta. Hankook on nyt saanut kolme maailman huippumuotoilupalkintoa tänä vuonna: iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019 ja viimeisimmän IDEA Awards 2019 -kilpailussa.
HANKOOK Tire palkittu innovatiivisten konseptirenkaidensa ansiosta IDEA Award 2019 -kilpailussa

Neu-Isenburg, Saksa, 5. syyskuuta 2019 – Ensiluokkainen rengasvalmistaja Hankook valittiin finalistiksi auto- ja kuljetusluokassa maailmanluokan International Design Excellence Awards (IDEA) 2019 -kilpailussa, joka pidetiin 21. elokuuta Chicagossa, Yhdysvalloissa. HANKOOK palkittiin Hexonic- ja HLS-23-konseptirenkaistaan.

Hexonic on täysin itsenäisille car-sharing-ajoneuvoille tarkoitettu rengas, joka takaa paremman ajomukavuuden. Sisäänrakennetut lukulaitteet analysoivat tietä reaaliaikaisesti käyttämällä seitsemää erillistä anturia rengasprofiilissa. Olosuhteet, kuten pito, lämpötila ja tienpinta selvitetään ja renkaan kulutuspinnat mukautetaan vastaavasti. HLS-23 kehitettiin automatisoituja logistiikkajärjestelmiä varten ja renkaissa käytetään antureita valvomaan niiden sijaintia ajoneuvojen välillä ja ylläpitämään tasaisen välimatkan. Lisäksi rengas takaa luotettavan ajosuorituksen ja siten edistää ongelmatonta automaattista tavarantoimitusta.

Hankook Tire Europen toimitusjohtaja Han-Jun Kim sanoi ”Olemme iloisia saadessamme IDEA-palkinnon, yhden maailman arvostetuimmista palkinnoista. IDEA 2019 -palkinnon ansiosta Hankook on voinut osoittaa innovatiivista  muotoilujohtajuuttaan maailmalle. Pyrimme edelleen kehittämään huipputeknologiaamme ja kilpailukykyämme maailmanlaajuisesti johtavana yrityksenä.”

Helmikuussa Hankook tuli ensimmäiseksi ammattimainen konsepti- ja tuoteluokissa ”iF Design Awards 2019” -kilpailussa. Kolme voittavaa rengasta olivat Hexonic ja HLS-23 sekä Kinergy 4S 2, Hankookin ympärivuotiset henkilöauton renkaat. Konseptirenkaat Hexonic ja HLS-23 suunniteltiin yhdessä London Royal College of Art (RCA) -yliopiston opiskelijoiden kanssa ”Muotoiluinnovaatio” -tutkimus ja kehitysprojektin yhteydessä, ja ne on esitelty jo useilla kansainvälisillä messuilla. Lisäksi yritys kruunattiin voittajaksi maaliskuussa tuotemuotoiluluokassa Red Dot Awards 2019 -kilpailussa uuden todella suorituskykyisen Ventus S1 evo 3 -lippulaivarenkaansa ansiosta.

Vuosittaisen IDEA Awards -kilpailun järjestää Industrial Designers Society of America (IDSA), ja palkinto on yksi kolmesta maineikkaimmasta kansainvälisestä muotoilupalkinnosta Red Dot Design Award- ja iF Design Award -palkintojen lisäksi. Paras muotoilu valitaan joka vuosi erilaiset arvostelukriteerit sisältävän kattavan arvioinnin avulla mukaan lukien muotoiluinnovaatio, käyttäjäkokemus ja hyöty yhteiskunnalle.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

HANKOOK Tire palkittu innovatiivisten konseptirenkaidensa ansiosta IDEA Award 2019 -kilpailussa

Hankook was selected as a finalist in the automotive and transportation category at the world-class International Design Excellence Awards (IDEA) 2019. Hankook was commended for its concept tyres Hexonic and HLS-23.

File size: 1 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet