Lehdistötiedote

  • Kuorma-auto / bussi

Hankookilta ensimmäinen rengas sähköbusseihin

Hankook esittelee ensimmäisen sähkökäyttöisille busseille suunnitellun renkaansa SmartCity AU04+. Yritys ottaa huomioon asiakkaiden lisääntyneet tarpeet sähkökäyttöisiin busseihin asennettavista renkaista. Koska sähköbussit ovat akkujensa vuoksi yleensä raskaampia kuin moottorikäyttöiset bussit, renkaiden kuormitusindeksi on myös suurempi. Jotta akun energiankulutus voidaan pitää mahdollisimman pienenä, SmartCity AU04+ -renkaan vierintävastus on erittäin alhainen. Kaupunkien sisäisessä, jatkuvia pysähdyksiä vaativassa liikenteessä bussien on kestettävä suuria rasituksia ja oltava samalla turvallisia. Sen vuoksi uuden sähköbussin renkaan kehitystyössä kiinnitettiin erityistä huomiota olkalohkon leveyden ja rakenteen mukauttamiseen siten, että rengas kuluu tasaisesti. Ympärivuotiseksi renkaaksi suunniteltu rengasmalli SmartCity AU04+ sopii rajoituksetta talvikäyttöön ja onkin varustettu lumihiutalesymbolilla (3PMSF). Tämä uusi kaupunkibussien rengaskoko soveltuu käytettäväksi myös tavanomaisissa kaupunkibusseissa.
Hankookilta ensimmäinen rengas sähköbusseihin

Neu-Isenburg, Saksa, 26. syyskuuta 2018 – Hankook laajentaa rengasvalikoimaansa kaupunkiliikenteen reittibusseille. Rengasvalmistaja tarjoaa nyt ensimmäisen kerran kokoluokassa 315/60 R 22.5 kaupunkibussin renkaan, joka on optimoitu sähkökäyttöisille busseille. SmartCity AU04+ -renkaalla on erittäin alhainen vierintävastus, joten se säästää sähkökäyttöisten kaupunkibussien akkuja. Koska painava akku lisää myös ajoneuvon painoa, renkaalla on erittäin vakaan kudosrungon lisäksi myös aiempaa parempi kantavuus 154/148J (156/152F), mikä vastaa 8 tonnin painoa akselia kohden. Vakiokantavuus tässä kokoluokassa on yleensä vain 7 tonnia akselia kohden.

Uuden bussien renkaan kehitystyössä kiinnitettiin myös huomiota hyvään pito- ja jarrutustehoon, erityisesti märillä kaduilla ja teillä. Diplomi-insinööri Klaus Krause, Euroopan tutkimus- ja kehityskeskuksen johtaja selittää: "Perinteisiin polttomoottoreihin verrattuna sähkömoottori pystyy välittämään täyden vääntömomentin heti käyttöön. Ajoneuvo ja siten myös renkaat reagoivat nopeammin nopeuteen tai muuttuviin tieolosuhteisiin. Sähkökäyttöisten ajoneuvojen renkailta vaaditaan siksi enemmän. Hyvän pidon ansiosta vältämme renkaan epätasaisen kulumisen optimaalisesta ajosuoritteesta tinkimättä."

Pitkä käyttöikä saavutetaan muun muassa optimoiduilla sik-sak-urilla, ja muokatun rakenteen ansiosta kuviopalat ovat lujemmat. Kaupunkiliikenteen jatkuvat käynnistykset ja pysähdykset rasittavat bussien renkaita voimakkaasti ja epätasaisesti. "Sen vuoksi olemme mukauttaneet SmartCity AU04+ renkaan olkalohkon leveyden ja rakenteen korkeampien vaatimusten mukaiseksi ja varmistamme siten entistä tasaisemman kulumisen. Kulutuspinnan kumiseoksen parannetun molekyylirakenteen ansiosta rengas kestää huomattavasti paremmin kuumuutta ja sen käyttöikä on siten pidempi", täydentää diplomi-insinööri Klaus Krause.

SmartCity AU04+ -renkaassa on turvallisuussyistä myös vahvistettu sivuseinä. Se suojaa rengasta kaupunkiliikenteessä jalkakäytävien reunakivikosketusten aiheuttamilta vahingoilta: "Erityisesti sähköbussien renkaissa, jotka järjestelmästä johtuen kiihdytetään välittömästi ja jotka voivat törmätä voimakkaasti jalkakäytävien reunakiviin, vahvistettu sivuseinä on erittäin tärkeä tekijä renkaan suojaamisessa," toteaa Klaus Krause.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankookilta ensimmäinen rengas sähköbusseihin

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 327 KB

Hankookilta ensimmäinen rengas sähköbusseihin

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 12 MB

Hankookilta ensimmäinen rengas sähköbusseihin

Hankook SmartCity AU04+

File size: 459 KB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet