Lehdistötiedote

  • Autourheilu

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

Vuoden 2018 moottoriurheilukausi lähestyy loppuaan ja Hankookin kilpailuvuosi on taas ollut menestyksellinen. Yritys varusti nimikkotuotteellaan Ventus Race vaativia ja arvostettuja kilpasarjoja kuten DTM, FIAn Formula 3 Euroopan mestaruussarja, 24 h sarja powered by Hankook ja VLN-kestävyysajosarja sekä Nürburgringin 24 h ajot. Edellisten vuosien tapaan Hankookin huipputasoinen Ventus Race vakuutti jälleen kaikilla kilparadoilla vahvalla suorituskyvyllään ja maksimaalisella turvallisuudellaan. Samalla Hankookin mekaanikot ja insinöörit tukivat paikan päällä osallistuvia tiimejä, jotta ne pystyivät mitä erilaisimmissa olosuhteissa nopeisiin ja onnistuneisiin suorituksiin.
Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

Neu-Isenburg/Saksa, 16. marraskuuta 2018 – Hankook on ollut vuodesta 2011 lähtien DTM:n yksinomainen rengastoimittaja ja yrityksellä on takanaan menestyksellinen vuosi 2018 tässä epäilemättä suosituimmassa kansainvälisessä vakioautosarjassa. Taistelu mestaruudesta jatkui aina Hockenheimissa järjestettyyn loppukilpailuun asti, koska Ventus Race -rengas tuki kaikkia tiimejä optimaalisesti erinomaisen suorituskykynsä ja ominaisuuksiensa kestävyyden ansiosta ja tiimit kykenivät siten parhaisiin suorituksiinsa. "Yhteistyö Hankookin kanssa oli tällä kaudella totuttuun tapaan erinomaista. Näimme jännittäviä kilpailuja suorituskykynsä pitkään säilyttävillä renkailla ja mikä tärkeää, kaikki ajoivat samanlaisilla renkailla. Iloitsemme jo etukäteen tulevasta kaudesta Hankookin hienoilla renkailla", Jens Marquardt, BMW:n moottoriurheilujohtaja kertoi yhteenvetona.

Hankookille erityisen juhlava oli Nürburgringin osakilpailu, jossa ajettiin 111. DTM-kilpailut Hankookin kilparenkailla. Toinen huipputapahtuma oli DTM:n Misanon osakilpailu. Siellä Ventus Race -rengas osoitti päivisin aika-ajoissa korkeissa lämpötiloissa ja molemmissa takaa-ajokisoissa viileällä sekä osittain märällä radalla poikkeuksellisen suorituskykynsä, minkä ansiosta Italian osakilpailusta muodostui huikea autourheilutapahtuma. Myös entinen Formula 1 kuljettaja Allessandro Zanardi, joka juhli DTM-ensiesiintymistään vieraskuljettajana Misanossa, oli vaikuttunut Hankookin kilparenkaista. "Olin yllättynyt siitä, miten uskomattoman hyvin Hankookin kilparenkaat säilyttävät suorituskykynsä. Hankookin suunnittelijat ovat tehneet mahtavaa työtä."

Han-Jun Kim, Hankook Tire Europen toimitusjohtaja toteaa kauden päätteeksi: "Juuri Euroopassa moottoriurheilu on monilla Hankookin ydinmarkkinoilla syntysijoillaan ja moottoriurheilu on tärkeä osa markkinoidemme perinnettä. Siksi etsimme aina uusia teitä kehittääksemme mielenkiintoisia huipputuotteitamme hyödyntäviä kilpasarjoja ja -formaatteja Euroopassa. DTM on meille erityisen tärkeä. Tosin Mercedes Benz jätti kilpailusarjan tällä kaudella, mutta saamme kuitenkin Aston Martinista seuraavalle kaudelle mukaan uuden premium-valmistajan. Myös jatkuvuus jälkikasvulle järjestettävien kilpailuiden tukemisessa on meille ensisijaista, koska siten kehitetään tulevaisuudessa menestyviä kilpa-ajajia."

Hankook on ollut ja on erityisen kiinnostunut edistämään jälkikasvun kehittämistä, minkä vuoksi se tukee FIA Espanjan F4-ajoja, SM F4 NEZ -ajoja, FIAN sertifioimia F4 Britannian mestaruusajoja sekä FIA Formula 3 Euroopan mestaruusajoja. Ennen muuta viimeksi mainittu on ponnahduslauta Formula 1 ajoihin. Menestyneet nykyiset kuljettajat kuten Max Verstappen, Lance Stroll, Esteban Ocon tai Carlos Sainz ovat hankkineet kannuksensa kuningasluokkaan Hankookin kilparenkailla Euroopan vahvimmassa jälkikasvulle tarkoitetussa formulasarjassa. Tuore FIA Formula 3 Euroopan mestari Mick Schumacher toteaa: "Olen suoriutunut hyvin Hankookin kilparenkailla. Ne pysyvät aina samanlaisina, niiden vahvuus on siinä, että ne säilyttävät suorituskykynsä useimmilla radoilla monia kierroksia."

Tiimit arvostavat myös Hankookin Paras varikkopysähdys -palkintoa. Ensimmäisestä DTM-osallistumisestaan lähtien kahdeksan vuotta sitten Hankook on jakanut tämän palkinnon kunnioittaakseen varikkopaikoilla työskenteleviä miehiä. Parhaat pisteet saanut tiimi, joka on koko kaudella vaihtanut renkaat nopeimmin, palkitaan kiertopokaalilla. Lisäksi DTM:n yksinoikeutettu rengaskumppani järjestää joka vuosi voittaneelle miehistölle juhlan. Tänä vuonna tittelin puolustaja edelliseltä kaudelta, Audi Sport Team Phoenix, varmisti tavoitellun palkinnon itselleen jo kolmannen kerran. "Hienoa, että Hankook on luonut tämän palkinnon. Olemme ylpeitä siitä, että pystyimme puolustamaan titteliämme", iloitsi tiimipäällikkö Ernst Moser.

Vaikuttavista saavutuksista huolimatta Hankook ei jää lepäilemään. Vuoden 2018 alussa solmittiin uusi kumppanuussopimus brittiläisen autonvalmistajan Radicalin kanssa. Siitä lähtien Hankook on varustanut tämän autonvalmistajan kilpa- ja urheiluautoja tavalliseen tiekäyttöön tarkoitettujen renkaiden lisäksi Ventus Race slick-mallilla (F200) ja sadekelin mallilla (Z217), joita on jo menestyksellisesti käytetty Radicalin kilpasarjoissa kuten North American Masters ja European Masters sekä Lähi-idän, Kanadan, Australian ja Skandinavian cup-sarjoissa.

24 h GT- ja Proto-sarjoissa powered by Hankook, maailman suurimmassa kestävyysajossa, johon kuuluu neljä 24 tunnin ja neljä 12 tunnin ajoa kahdeksassa osakilpailussa kolmella eri mantereella, Hankook on tänäkin vuonna nimisponsori ja rengaskumppani. Euroopan loppukilpailu on jo pidetty Spa:ssa, mutta kilpailua "Mantereiden mestaruudesta" ei ole vielä ajettu. Se järjestetään 16. - 18. marraskuuta Austinissa Teksasissa Circuit of the Americas moottoriradalla. Kilpailua varten on jo 13 konttia Hankookin kilparenkaita laivamatkalla kohti USA:ta, jotta kaikille tiimeille voidaan tarjota Ventus Race -renkaiden verraton pito. Kestävyyssarjan 5,49 kilometrin pituisella radalla Teksasissa ajettava finaali järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja onnistunut kilpailu toi Hankookille positiivista palautetta kaikilta tiimeiltä.

Tällä kaudella Hankook oli ensimmäisen kerran myös yksinomainen rengastoimittaja Nürburgringin RCN-sarjassa, joka on Saksan vanhin vakioautojen kilpailusarja. Yhteensä yhdeksässä kilpa-ajossa varustettiin kussakin 160 vakioluokan ja GT-kilpa-autoa eri kokoluokkien Ventus Race -renkailla. Lisäksi Hankook toimi yksinomaisena kilparenkaiden toimittajana myös tänä vuonna luokille SRO/GT4 ja TCR Nürburgringillä järjestettävässä kestävyysajon VLN-mestaruussarjassa ja ADAC Zürich 24 h ajoissa. Kuluneen kauden moottoriurheilukalenterissa oli uutena kilpailuna Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. Tämä nopea automerkkikohtainen sarja järjestettiin kuuden DTM-ajojen osakilpailun yhteydessä ja se tarjosi ammattilaisille, amatöörikuljettajille ja nuorille mahdollisuuden päästä osallistumaan GT4-urheiluun.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

File size: 2 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

Hockenheim II: DTM Hockenheim II 2018 on October, 14, 2018, (Photo by Hoch Zwei) Gary Paffett (Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS)

File size: 1 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

Prize giving ceremony, 4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), 44 Jüri Vips (EST, Motopark, Dallara F317 - Volkswagen), 7 Ralf Aron (EST, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 2 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

Hockenheim II: DTM Hockenheim II 2018 on October, 14, 2018, (Photo by Hoch Zwei) Edoardo Mortara (SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport)

File size: 2 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

25 Sophia Flörsch (DEU, Van Amersfoort Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), 12 Artem Petrov (RUS, Van Amersfoort Racing, Dallara F317 - Mercedes-Benz), 3 Sebastian Fernandez (ESP, Motopark, Dallara F317 - Volkswagen), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 2 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 2, Hockenheim (DEU), 12. - 14. October 2018

File size: 1 MB

Rengasvalmistaja Hankookilla on takanaan menestyksellinen moottoriurheiluvuosi 2018

File size: 2 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet