Lehdistötiedote

  • Henkilöauto / SUV

Hankookin kesärenkaat ensiasennettuina uudessa BMW:n luksusmallissa

Rengasvalmistaja Hankookin toimittamat ensiasennusrenkaat täydentävät baijerilaisen autonvalmistajan BMW 6-sarjan Gran Turismon ylellisen varustelun. Muiden mallien ohella Hankook varustaa jo BMW 7-sarjan autoja UHP-luokan kesä- ja talvirenkaillaan. Nyt myös BMW Groupin uusin Gran Turismo -sukupolvi toimitetaan Hannoverissa kehitetyillä huippusuorituskykyisillä (UHP) kesärenkailla Ventus S1 evo 2, jotka asennetaan runflat-versioina. Renkaat valmistetaan yrityksen huippumodernissa Euroopan tehtaassa Unkarissa.
Hankookin kesärenkaat ensiasennettuina uudessa BMW:n luksusmallissa

Neu-Isenburg/Saksa, 14. marraskuu 2018 Erinomainen ajomukavuus ja urheilullinen ajodynamiikka – näitä ylellisen ja toimivan BMW 6-sarjan Gran Turismo -mallin ominaisuuksia täydennetään muun muassa Hankookin huippusuorituskykyisellä Ventus S1 evo 2 -renkaalla, jonka runflat-version koko 245/45 R19 98Y RSC asennetaan etuakselille ja koko 275/40 R19 101Y RSC taka-akselille. Tämä moninkertaisesti palkittu kesärengas varmistaa hyvän pidon sekä kuivilla että märillä teillä. Erittäin onnistuneessa coupé-profiilin sekä luksusauton tilavuuden ja varustelutason yhdistelmässä renkaan on mukavuusominaisuuksien lisäksi kyettävä kantamaan suuria kuormia, jotta jopa 1800 litran tavaratilaa voi täysin hyödyntää.

BMW 6-sarjan Gran Turismon ja BMW 7-sarjan luksusauton lisäksi Hankook toimittaa tälle perinteikkäälle baijerilaiselle yritykselle renkaita tällä hetkellä yhteensä 11 automalliin. Myös osa mallisarjojen BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6, BMW 2-sarjan Active Tourer sekä BMW 4-sarjan ja 5-sarjan autoista rullaa tuotantolinjalta Hankookin renkailla. Näin Hankook on pystynyt merkittävästi laajentamaan ensiasennustoimintaansa edellisiin vuosiin verrattuna. Vuodesta 2011 lähtien Hankook on toimittanut BMW Groupille henkilöautojen ja SUV-autojen renkaita kesä-, talvi- ja jokasään valikoimistaan sekä autourheilussa käytettäviä rengasmalleja.

"Olemme hyvin ylpeitä siitä, että saamme olla mukana premium-autonvalmistajien kuten BMW Groupin autojen kehittämisessä. 6-sarjan Gran Turismon tekniset hienoudet ovat varmasti helpommin havaittavissa kuin renkaidemme huippuominaisuudet, mutta rengastekniikallamme on silti merkittävä rooli myös autoilun tulevaisuudessa ", toteaa Hankookin Euroopan toimintojen johtaja Han-Jun Kim.

Perusteellisen testausvaiheen aikana voitiin todeta renkaiden korkeatasoinen ajomukavuus ja erittäin dynaamiset ajo-ominaisuudet. Siten ne täydentävät 6-sarjan Gran Turismon ajodynamiikkaa ja mukavuutta. Gran Turismon miellyttävään ajettavuuteen pitkilläkin matkoilla vaikuttavat muun muassa sarjavalmisteinen taka-akselin ilmajousitus ja automaattinen tasonsäätö. Renkaiden pitää myös täyttää korkeat kuivan kelin ajettavuutta ja vierintävastusta koskevat vaatimukset ja samalla niiden aiheuttama rengasmelu pitää vähentää sisätiloissa ja ulkopuolella minimiin. "Meidän oli yhdistettävä erinomaiset ajo- ja mukavuusominaisuudet poikkeuksellisen hyvään suoriutumiseen märillä ja kuivilla teillä. Tätä varten meidän oli kehitettävä uudenlainen erikoisseos kulutuspinnalle sekä määriteltävä kumiseoksen, kulutuspinnan muotoilun ja rakenteen muodostama yhteisvaikutus aivan uudella tavalla", kertoo diplomi-insinööri Klaus Krause, Hankookin Hannoverissa sijaitsevan Euroopan Teknisen Kehityskeskuksen (ETC) johtaja, jossa BWM Groupin renkaat kehitetään.

Nykyisin noin 80 insinööriä ja teknikkoa kehittää räätälöityjä rengasratkaisuja eurooppalaisille autonvalmistajille Hankookin eurooppalaisessa kehityskeskuksessa Hannoverissa ja siihen kuuluvilla testiradoilla Espanjassa ja Suomessa. Myös BMW Groupin ensiasennusrenkaat kehitetään ja testataan laaja-alaisesti siellä. 6-sarjan Gran Turismon renkaat valmistetaan Unkarissa Hankookin huippumodernissa Euroopan tehtaassa, joka on erikoistunut henkilöautojen ja SUV-autojen renkaiden tuotantoon ja lukeutuu maailman uudenaikaisimpiin renkaiden tuotantolaitoksiin.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankookin kesärenkaat ensiasennettuina uudessa BMW:n luksusmallissa

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Hankookin kesärenkaat ensiasennettuina uudessa BMW:n luksusmallissa

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet