Lehdistötiedote

  • Henkilöauto / SUV

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

Rengasvalmistaja Hankook tuo keväällä 2019 Euroopan teille uuden huippusuorituskykyisen Ventus S1 evo 3 -renkaan henkilöautoille ja katumaastureille. Kuten kaikkien Hankookin renkaiden, myös tämän uuden rengasmallin kehitystyössä insinöörien vaatimusluettelossa oli tärkeimmällä sijalla turvallisuus. Kolmannen S1 evo -sukupolven renkaan suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota märkäpitoon, ajettavuuteen ja tarkkaan ohjautuvuuteen. Sen lisäksi kehittäjät keskittyivät vierintävastuksen pienentämiseen pyrkien samalla säilyttämään jo edeltäville malleille ominaisen pitkän käyttöiän. Uudessa huipputason Ventus-mallistossa monien riippumattomien laitosten testeillä vahvistetut erinomaiset suorituskyky- ja mukavuusominaisuudet yhdistyvät parannettuihin ympäristöominaisuuksiin. Uusi Ventus S1 evo 3 -rengas on saatavilla Euroopan markkinoilla keväästä 2019 alkaen aluksi 17–22 tuuman kokoluokissa.
Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

Neu-Isenburg/Saksa, 12. marraskuu 2018 Täysin uudistettu Hankook Ventus S1 evo 3 jatkaa johdonmukaisesti Hankookin huippusuorituskykyisten renkaiden menestyshistoriaa. Se tarjoaa edeltäjiensä tapaan turvallisen, urheilullisen ja mukavan ajokokemuksen sekä kuivilla että märillä teillä. Ensimmäinen Ventus-rengas tuotiin markkinoille jo vuonna 1994, ja tällä viimeisimmällä mallilla pyritään aivan uusiin tavoitteisiin muun muassa ympäristönsuojelun ja luonnonvarojen säästämisen suhteen.

Yrityksen virstanpylväs oli vuonna 2005 markkinoille tuotu huipputason UPH-rengasmalli "Ventus S1 evo", jonka jatkuvaan menestykseen urheiluautojen rengastesteissä kiinnitettiin alan kansainvälisissä lehdissä erityistä huomiota. Sen seuraaja Ventus S1 evo 2 -rengas kehittyi ajan mittaan yrityksen historian parhaiten menestyneeksi rengasmalliksi, jota saksalaiset johtavat autonvalmistajat Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Porsche käyttävät premium-alkuperäisvarusteena. DTM-testattuun teknologiaan perustuvana rengas on vakuuttava erittäin hyvän ohjautuvuutensa ja hyvien ajo-ominaisuuksiensa ansiosta. Ventus S1 evo 3 -renkaassa Hankook onnistui optimoimaan ajettavuuden erilaisilla uusilla ominaisuuksilla myös ympäristöystävällisyyden suhteen (vierintävastus ja pitkäikäisyys).

"Olemme tarjonneet jo 25 vuoden ajan maailmanlaajuisilla rengasmarkkinoilla huippusuorituskykyisiä tuotteita, ja tuotteemme ovat näiden vuosien aikana vakiinnuttaneet pysyvästi asemansa johtavien autonvalmistajien alkuperäisvarusteina myös huippuluokan urheiluautojen luokassa", kertoo Han-Jun Kim, Hankook Tire Europen pääjohtaja. "Uudella lippulaivallamme jatkamme johdonmukaisesti valitsemallamme tiellä. Sitä varten olemme kehittäneet viime vuosina monia uusia teknologioita, jotka ovat valmiita sarjavalmistuksessa käytettäviksi. Olenkin varma, että uudesta Ventus S1 evo 3:sta tulee asiakkaidemme suosikki, kun tuomme sen keväällä 2019 markkinoille."

Jatkuvan perustutkimuksen tuloksena Ventus S1 evo 3:ssa käytetään uuden sukupolven innovatiivisia materiaaleja. Hankookin seostusasiantuntijat ovat optimoineet renkaan ajo-ominaisuudet märillä ja kuivilla teillä käyttämällä kulutuspinnan kumiseoksessa erittäin korkealaatuisia luonnonhartseja. Siten parannetaan pitoa suurella teholla ajettaessa ja rengas myös säilyttää hyvän pitotason huomattavasti laajemmalla lämpötila-alueella, minkä ansiosta pidon raja on hyvin leveä. Kulutuspinnan seoksessa käytetään tartuntaa parantavaa täyssilica-seosta sekä erityistä seostustekniikkaa, jossa polymeerit ja täyteaineet jakautuvat huomattavasti paremmin. Tämä parantaa selvästi märkäjarrutustehoa ja vähentää myös vierintävastusta.

Tähän vaikuttaa myös renkaiden sivuseinien uudenlainen seos, jolla on pystytty vähentämään renkaan vierintävastusta 2,3 prosentilla.

0-asteinen vyö aramidikomposiitista vähentää tähän asti käytettyihin tavallisiin nailonkudoksiin verrattuna vierintämatkan epätoivottua kasvua suurilla tai erittäin suurilla (300 km/h ja yli) nopeuksilla ajettaessa jopa 60 prosenttia ja parantaa siten huomattavasti Ventus S1 evo 3:n ajovakautta ja pidentää sen käyttöikää vähäisemmän lämmöntuoton vuoksi.

Vyökudos parantaa myös sivuvoimia yli viidellä prosentilla. Niin sanotut ”Hyper-Slants” kulutuspinnan keskialueen rivoissa parantavat sivuohjausvoimaa laajentamalla tehollista kosketuspintaa kuormituksen, esimerkiksi yllättäen välttämättömien väistöliikkeiden aikana. Epäsymmetrisen kuvioinnin kestävien ja leveiden ulompien ripojen kuviopaloja on vahvistettu lisäksi sidelevyillä kaarreajon tarkkuuden ja vakauden parantamiseksi.

Kulutuspinnan selkeä ulompi ura kuviopalojen erikoismuotoilussa muistuttaa ulkonäöltään ensimmäiselle Hankook Ventus S1 evo -renkaalle ominaista pitkittäiskuviointia kulutuspinnan ulommalla alueella. Teknisesti tarkasteltuna niin sanottu "lukitusura" yhdessä virtaukseltaan optimoidun 4-kanavamuotoilun kanssa vähentää tehokkaasti vesiliirron vaaraa ja parantaa huomattavasti myös märkäpitoa vähentämättä kuitenkaan suorituskykyä kuivilla teillä.

Diplomi-insinööri Klaus Krause, Hannoverissa sijaitsevan Hankookin Euroopan kehityskeskuksen johtaja sanoo: "Insinöörimme asettivat Ventus S1 evo 3:n kehitystyössä tavoitteekseen tehdä tästä renkaasta kaikilla alueilla täydellisemmän verrattuna edeltäjäänsä, joka on ollut markkinoilla parhaiten menestynyt Hankookin rengasmalli. Heidän työnsä tuloksena syntyi huippusuorituskykyinen rengas, jonka ajettavuus ja ajo-ominaisuudet on optimoitu siten, että "Driving emotion" on täydellisesti koettavissa. ”Sen lisäksi renkaan kehitystyössä on luonnollisesti otettu huomioon myös tulevat vaatimukset, jotka koskevat niin sanottuja "Real Driving Emissions", ja jotka autoteollisuuden on täytettävä hyväksynnälle sitovalla WLTP-menetelmällä", Krause jatkaa.

Ventus S1 evo 3 -renkaan kehitystyö tehtiin valmistajan Hannoverissa sijaitsevassa Euroopan kehityskeskuksessa, joka on osa Hankook Tiren maailmanlaajuista tuotekehitysverkostoa. Tuotanto toteutetaan yrityksen huippumodernissa Unkarin tehtaassa Rácalmásissa. Kun rengas tuodaan markkinoille, se on saatavana myös mukautettuna SUV-mallina kaksikerroksisella raion-kudosrungolla. Muutamat koot ovat jo saanet johtavilta saksalaisilta autonvalmistajilta alkuperäisvarustehyväksynnän uusiin automalleihin. Uusi Hankookin lippulaiva tuodaan keväästä 2019 alkaen ensiksi Euroopan markkinoille. Mallisto kattaa aluksi 72 kokoluokkaa 17–22 ‑tuumaisia renkaita sarjoissa 50–25 kulutuspinnan leveyksillä 205 - 315 mm.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 2 MB

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

File size: 953 KB

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

File size: 11 MB

Hankook esittelee uuden huippusuorituskykyisen renkaansa henkilöautoille ja katumaastureille: Ventus S1 evo 3

File size: 10 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet