Lehdistötiedote

  • Yritys

Hankook Tire ilmoitti vuoden 2017 taloudelliset tuloksensa

Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2017 2,9 % verrattuna vuoteen 2016. Tulosta paransivat ennen kaikkea OE-segmentin laajentuminen ja 17-tuumaisten sekä sitä suurempien renkaiden myynnin kasvu erityisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa.
Hankook Tire ilmoitti vuoden 2017 taloudelliset tuloksensa

Soul, Korea / Neu-Isenburg, Saksa, 15. helmikuuta2018 ‒ Premium-rengasvalmistaja Hankook julkisti maailmanlaajuiset taloudelliset tuloksensa tilivuodelta 2017. Konsernin liikevaihto oli 6810 miljardia KRW (5,34 miljardia euroa) ja käyttökate 793,7 miljardia KRW (621,8 miljoonaa euroa).

Verrattuna vuoden 2016 tuloksiin myynti kasvoi 2,9 %. Kasvun katsotaan syntyneen henkilöautojen ja SUV-autojen 17-tuumaisten ja sitä suurempien renkaiden myynnin lisääntymisestä, mikä taas perustuu Hankook Tiren maailmanlaajuisesti johtavaan teknologiaan ja huipputasoiseen tuotelaatuun. Tasapainoinen kasvu kaikilla markkina-alueilla vaikutti myös myynnin lisääntymiseen. Käyttökate pieneni 28 %, mihin vaikuttivat raaka-aineiden hintojen nousu ja muut vastaavat tekijät.

Suurten (yli 17-tuumaisten) renkaiden myynti muodosti 48,4 % kokonaisliikevaihdosta. Niiden myynti nousi 3,9 % edellisestä vuodesta ja edisti eniten Hankookin kasvua yhdeksi maailman johtavista rengasvalmistajista. Yrityksen menestys perustuu kasvaneisiin rengastoimituksiin sekä alkuperäisvarusteiksi (OE) että vaihtorengasmarkkinoille (RE) erityisesti Euroopassa ja Kiinassa. Lisäksi myynnin kasvuun vaikuttivat selkeästi RE-renkaiden myynnin lisääntyminen Pohjois-Amerikassa jakelukanavien vahvistumisen ansiosta ja OE-renkaiden laajentuneet toimitukset japanilaisille autonvalmistajille.

Hankook Tiren vuoden 2018 tavoite on saavuttaa maailmanlaajuisesti 7400 miljardin KRW:n liikevaihto ja 1020 miljardin KRW:n käyttökate. Yritys aikoo keskittyä vahvistamaan asemaansa korkealuokkaisena tuotemerkkinä kehittämällä edelleen kilpailukykyisiä tuotteita, kasvattamalla suurten renkaiden myyntiä päämarkkina-alueilla ja toimittamalla jatkuvasti OE-renkaita merkittävimpien premium-autonvalmistajien uusiin automalleihin. Lisäksi yritys monipuolistaa OE-tuotevalikoimaansa muodostaakseen vakaan tuottorakenteen sekä pyrkii optimoimaan kaikki alueelliset jakelustrategiansa.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook Tire ilmoitti vuoden 2017 taloudelliset tuloksensa

File size: 130 KB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet