Lehdistötiedote

  • Autourheilu

Hankook ja Radical sopivat maailmanlaajuisista rengastoimituksista yksinoikeudella

Vuodesta 2018 alkaen rengasvalmistaja Hankook toimittaa alkuperäisvarusterenkaat urheiluautovalmistaja Radicalin kilpa-autoihin sekä tieliikennekäytössä oleviin autoihin. Yritykset allekirjoittivat tätä koskevan sopimuksen Autosport International -autourheilumessuilla Birminghamissa. Jatkossa brittiläisen Radicalin urheiluautot sekä kilpa-autot ajavat Hankookin renkailla monissa maailmanlaajuisissa kilpa-ajosarjoissa.
Hankook ja Radical sopivat maailmanlaajuisista rengastoimituksista yksinoikeudella

Neu-Isenburg, Saksa / Birmingham, Yhdistynyt kuningaskunta, 26. tammikuuta 2018 – Hankook on nyt yksinomainen alkuperäisvarusterenkaiden valmistaja sekä Radicalin kilpa-autoille että sen yleisillä teillä käytettäville automalleille. Hankook toimittaa Radicalille monia eri kokoluokkien rengasmalleja, mukaan lukien Ventus Race renkaan sileänä (F200) ja saderengasversiona (Z207) sekä sen urheilullisen vastineen kaduille ja maanteille, Ventus S1 evo² -renkaan Radicalin katukäyttöön hyväksyttyihin autoihin.

Uuden kumppanuuden ansiosta Hankook tulee olemaan edustettuna monissa kansainvälisissä kilpa-ajosarjoissa, joissa Radical on vahvasti osallisena. Niihin lukeutuvat prototyyppisarjat “Radical SR1 Cup” Englannissa, "North American Masters", "European Masters" ja cup-sarjat "Middle East", "Canada", "Australia" ja "Scandinavia".

Tästä lähtien ainoastaan Hankookin renkailla varustettavien Radicalin mallien joukossa on esimerkiksi GT-kilpa-auto Radical SR8, jonka tehopainosuhde on 5,67 hp/kg. Muita jatkossa Hankookin renkailla varustettavia Radical-malleja ovat SR1, SR3, RXC600R, RXC GT3 -versiot, RCX Spyder ja RXC GT ROAD. Viimeksi mainittu on yleisillä teillä ajettavaksi hyväksytty malli. Sen tehopainosuhde on 5,75 hp/kg, mikä mahdollistaa kiihdytyksen
0–100 km/h 2,7 sekunnissa. Hankook Ventus S1evo² renkaat asennetaan eteen kokoluokassa 215/45 ZR 17 tai 245/45 ZR 17 ja taakse kokoluokassa 265/35 ZR 18 riippuen auton painosta ja käyttötarkoituksesta.

Autourheilujohtaja Manfred Sandbichler: "Yhteistyömme Radicalin kanssa on jälleen uusi virstanpylväs osallistumisessamme kansainväliseen autourheiluun. Radical edustaa huippusuorituskykyä sekä kilparadoilla että yleisillä teillä. Me autamme varmistamaan, että autot ovat suorituskykynsä huipputasolla. Toinen keskeinen sisältö tulee olemaan yhteistyömme monissa suosituissa autourheilusarjoissa eri mantereilla. Kumppanuutemme Radicalin kanssa tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia esitellä huippusuorituskykyisiä tuotteitamme maailmanlaajuisesti.”

Nigel Land, autonvalmistaja Radicalin myynti- ja markkinointijohtaja: ”Olemme innoissamme kumppanuuden aloittamisesta. Hankookilla on mahtava näyttö huipputason autourheilussa perustuen sen maailmanlaajuisiin OEM-suhteisiin premium-autonvalmistajien kanssa. Kattavassa ja onnistuneessa testausohjelmassa todetut suorituskyky, kestävyys ja laatu takaavat, että automme ajavat vuodesta 2018 alkaen parhaan tason renkailla.”

Kuvateksti: Young Soo Kim, Hankook Tire Motorsport Team Europen tiimipäällikkö ja Joseph Anwyll, Radicalin toimitusjohtaja.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook ja Radical sopivat maailmanlaajuisista rengastoimituksista yksinoikeudella

Young Soo Kim, Team Manager Hankook Tire Motorsport Team Europe and Joseph Anwyll, Radical CEO.

File size: 2 MB

Hankook ja Radical sopivat maailmanlaajuisista rengastoimituksista yksinoikeudella

File size: 5 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet