Lehdistötiedote

  • Yritys

Hankook Tire säilytti paikkansa DJSI-kestävyysindeksissä toisena peräkkäisenä vuonna

Hankook Tiren sijoittuminen maailmanlaajuisesti arvostettuun Dow Jones -indeksiin toisena vuonna peräkkäin on osoitus yrityksen liiketoiminnan kestävyydestä. Se on todistus Hankookin sitoutumisesta kestävään toimitusketjun hallintaan, yrityksen yhteiskuntavastuuseen, ihmisläheiseen toimintaan sekä kestävään ilmastostrategiaan.
Hankook Tire säilytti paikkansa DJSI-kestävyysindeksissä toisena peräkkäisenä vuonna

Neu-Isenburg, Saksa, 26. syyskuuta 2017 – Premium-rengasvalmistaja Hankook ilmoitti, että yritys on jälleen sisällytetty Dow Jones -kestävyysindeksiin (DJSI World), mikä vahvistaa yrityksen asemaa yhtenä kestävimmällä tavalla toimivista rengasvalmistajista koko maailmassa.

Vuonna 1999 käyttöönotettu DJSI World on yritysten S&P Dow Jones Indices ja RobecoSAM yhteistuote ja ensimmäinen maailmanlaajuinen indeksi, joka mittaa 2500 globaalin yrityksen taloudellisia, ympäristöllisiä ja sosiaalisia vaikutuksia suhteessa markkina-arvoon. DJSI-indeksiin sisällytetään kestävyysarvioinnin perusteella jokaiselta teollisuudenalalta ansioituneimmat kestävän liiketoiminnan yritykset.

Pyrkiessään jatkuvasti parantamaan liiketoimintansa kestävyyttä Hankook Tire on saavuttanut paikan maailmanlaajuisessa DJSI-indeksissä jo toistamiseen. Vuodesta 2016, jolloin yritys nimettiin tähän indeksiin, Hankook Tire on toteuttanut ennakoivasti yrityksen yhteiskuntavastuuta koskevia eli CSR-aloitteita yhteistyössä työntekijöidensä kanssa. Tätä varten yrityksellä on seitsemän eri CSR-komiteaa.

Vastuunsa tuntevana yrityksenä Hankook Tire perusti CSR-hallintajärjestelmän edistämään keskitetysti yrityksen lukuisia yhteiskuntavastuuseen liittyviä toimintoja. Siihen kuuluvat strategiakomitea, jossa yrityksen korkein johto seuraa kestävän liiketoimintastrategian suuntautumislinjoja, ja ohjauskomitea, joka koostuu seitsemästä eri kestäviä liiketoimintaoperaatioita toteuttavasta komiteasta. Niiden vastuualueet ovat tuoteympäristö, EHS-e (ympäristö, terveys, turvallisuus ja energia), työntekijät, eettinen johtaminen, vaatimustenmukaisuus, yrityksen ihmisläheisyys sekä tavarantoimittajat.

Vuoden 2016 lopulla luotiin Hankook Tiren CSR-toiminnan keskipitkän ja pitkän tähtäimen tavoitteet sisältävä strategia, CSR Visio 2020, ohjaamaan kunkin vuoden lyhyen tähtäimen tavoitteiden toteutumista. Siinä esitetään tavoitteiden vuosittainen toteuttamisjärjestys vaihe vaiheelta, mikä parantaa ohjelman toteuttamiskelpoisuutta.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDGs) mukaisesti Hankook Tire pyrkii myös täyttämään yhteiskunnalliset vastuunsa keskittymällä neljään tavoitteeseen: sukupuolten tasa-arvo, ihmisarvoinen työ ja talouskasvu, eriarvoisuuden vähentäminen sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Sertifioidun tytäryrityksensä Hankook Donggeurami Partners Co., Ltd:n kautta yritys kasvatti vuonna 2016 vammaisten työllisyysastetta lähes tuplasti vuoteen 2015 verrattuna tarjoamalla epäsuorasti työllistymismahdollisuuksia vammaisille. Lisäksi yritys on vuonna 1990 perustetun Hankook Tire Welfare Foundation -säätiön kautta tehnyt paljon hyväntekeväisyystyötä, mukaan lukien työntekijöiden vapaaehtoistoiminta. Yritys tukee sosiaalityötä tekeviä organisaatioita, joiden toiminta-alueita ovat muun muassa terveydenhuolto, hädänalaiset lapset ja nuoret sekä vähätuloisten perheiden lapset.

“Kuuluminen maailmanluokan DJSI-indeksiin toisena peräkkäisenä vuotena on suuri kunnia ja todistaa Hankook Tiren suorituskyvyn globaalina kestävän liiketoiminnan yrityksenä,” kertoi johtaja Seung Hwa Suh, Hankook Tiren varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja. “Hankook Tire lupaa toteuttaa CSR-strategiansa tavoitteet vuoteen 2020 mennessä, ja täytämme myös vastuumme yhtenä johtavana maailmanlaajuisena yrityksenä”, hän lisäsi.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook Tire säilytti paikkansa DJSI-kestävyysindeksissä toisena peräkkäisenä vuonna

File size: 130 KB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet