Lehdistötiedote

  • Autourheilu

Hankook varustaa ensimmäistä kertaa BMW Motorsportin asiakastiimien kilpa-automallin

Uusi BMW M4 GT4 -malli varustetaan Hankookin renkailla. Müncheniläisen autonvalmistajan asiakastiimeille tarkoitetun sarjan kilpa-autojen myynti aloitetaan maailmanlaajuisesti autourheilusta innostuneille tiimeille. Suorituskykynsä uusi auto on jo osoittanut voittamalla luokkansa Nürburgringin 24 h ajoissa. Näin Hankookin renkailla varustetaan ensimmäistä kertaa DTM-sarjaan osallistuvien BMW-tiimien autojen lisäksi myös BMW Motorsportin asiakastiimeille tarkoitettu malli.
Hankook varustaa ensimmäistä kertaa BMW Motorsportin asiakastiimien kilpa-automallin

Neu-Isenburg/Saksa 6. kesäkuuta 2017 – Hankookin Ventus Race -kilparenkailla varustettuna uusi BMW M4 GT4 on suoriutunut virallisesta tulikasteestaan 45. ADAC Zurich 24h -ajoissa 26.-28. toukokuuta Nürburgringin radalla. Tässä klassisessa pitkän matkan kilpailussa BMW Motorsportin uusi asiakastiimien kilpa-auto on jo osoittanut potentiaalinsa luokkavoitollaan. Uuden 431 hevosvoiman M4 GT4:n suunnittelu pohjautuu BMW M4 Coupé -malliin ja sen tehokkaaseen kolmelitraiseen, kuusisylinteriseen biturbo-rivimoottoriin. Standardimalliseen vastineeseensa verrattuna sen painoa on vähennetty muun muassa käyttämällä kevyttä hiilikuitua konepellissä ja ovissa. Auto toimitetaan kansainväliselle asiakaspiirille varustettuna erityisellä etusplitterillä, asennettavalla takasiivellä ja tehoa parantavalla pakojärjestelmällä sekä kokoluokan 300/660 R 18 Hankook Ventus Race -kilparenkailla, joissa on 11 x 18 tuuman vanteet.

”Myyntivaiheen aloittaminen on meille BMW M4 GT4:n osalta uusi virstanpylväs”, kertoo BMW Motorsportin johtaja Jens Marquardt. ”Odotamme jo kovasti auton menestyvän asiakastiimiemme kilpa-ajoissa vuonna 2018. Menestyksen saavuttamisessa luotamme myös Hankookin suorituskykyyn ja asiantuntemukseen. Tarjoamme asiakkaillemme pitkälle kehitetyn ja luotettavan GT4-kilpa-auton, jonka suunnittelussa hyödynnettiin BMW Motorsportin koko tietotaitoa ja BMW M4 Coupésta saatua vahvaa perustaa. BMW M4 GT4:n kehitystyössä keskityttiin ajokilometrien määrään, kustannustehokkuuteen ja huollon vaivattomuuteen.”

”Olemme iloisia päästessämme uuden M4 GT4:n varustamisen myötä BMW:n asiakastiimien rengastoimittajaksi. Menestyksellinen kansainvälisen tason yhteistyö BMW Motorsportin kanssa DTM-sarjassa luo tälle ihanteellisen pohjan. Renkaiden toimittaminen tähän uuteen automalliin merkitsee meille onnistumista kansainvälisen autourheilun piirissä”, kertoo Manfred Sandbichler, Hankookin Euroopan autourheilujohtaja.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook varustaa ensimmäistä kertaa BMW Motorsportin asiakastiimien kilpa-automallin

24 Stunden Nürburgring 2017, Nürburgring-Nordschleife - Foto: Gruppe C Photography

File size: 3 MB

Hankook varustaa ensimmäistä kertaa BMW Motorsportin asiakastiimien kilpa-automallin

24 Stunden Nürburgring 2017, Nürburgring-Nordschleife - Foto: Gruppe C Photography

File size: 2 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet