Lehdistötiedote

  • Autourheilu

Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

Rengasvalmistaja Hankook tuo DTM-ajojen tulevalle vuoden 2017 kilpailukaudelle uuden rengassukupolven. Kuljettajat pitävät Ventus Race -malliston uusista sileistä DTM-renkaista, jotka antavat optimaalisessa kunnossaan paremman otteen rataan kuin aiempi malli. Lisäksi kilpailuun osallistuvien autojen valmistajien ja kilpailun järjestäjien vaatimusten mukaisesti ne kuluvat nopeammin ja kuluminen määräytyy suurelta osin ajotavan mukaan, mikä vaikuttaa merkittävästi kierrosaikoihin. Tämä tulee lisäämään kilpa-ajojen jännittävyyttä.
Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

Saksa, Neu-Isenburg 9.3.2017 – Tulevalle kilpailukaudelle Hankook tuo maailman luultavasti suosituimman vakioautojen ratakilpailusarjan käyttöön aivan uuden, sileiden renkaiden sukupolven. Uusi Ventus Race, joka on jo neljäs DTM-versio, antaa paremman pidon kuin edeltäjänsä, vaikka sen mitat ovat samat (etuakseli: 300/680 R 18, taka-akseli: 320/710 R 18). Suuressa rasituksessa nämä renkaat myös kuluvat jonkin verran nopeammin ja enemmän kuin viimevuotinen malli. Tällä tulee olemaan merkittävä vaikutus kierrosaikoihin ajotyylistä riippuen.

Näin DTM-ajojen yksinoikeutettu rengaskumppani Hankook täyttää kilpailusarjaan osallistuvien kolmen autonvalmistajan, Audin, BMW:n ja Mercedes Benzin, sekä DTM-ajojen järjestäjän ITR e.V.:n toivomuksen. He odottavat uusien renkaiden käyttöönoton lisäävän kilpa-ajojen jännittävyyttä ja ohitusten määrää. Viimeiset testit ovat jo osoittaneet, että renkaiden kulumisen edistyessä kierrosajat voivat pidentyä useilla sekunneilla riippuen ajotyylin aggressiivisuudesta. Se lupaa jatkossa hyvin jännittäviä kilpailuja ja vaatii kuljettajilta enemmän taktista osaamista. Muutokset koskevat vain kuivan kelin renkaita, DTM-ajojen saderengasmallia Ventus Race Rain ei muuteta vuoden 2017 kilpailukautta varten.

“DTM on epäilemättä teknisesti yksi maailman kaikkein vaativimmista rata-ajosarjoista, joten kehitysinsinööriemme on DTM-ajojen renkaiden suunnittelussa täytynyt ratkaista erinäisiä vaikeita ongelmia”, kertoo Manfred Sandbichler, Hankookin moottoriurheilujohtaja. “Aiempaan tapaan olemme tehneet hyvää työtä täyttäessämme vuoden 2017 rengasmäärityksen, minkä viimeisimmistä testeistä saatu palaute vahvistaa. Siten kaikki on renkaiden osalta valmiina uuteen jännittävään kilpailukauteen.”

Thomas Baltes, Hankookin DTM-ajoista vastaava kilpailuinsinööri kertoo: “DTM-ajojen uudet sileät renkaat on kehitetty aivan uudelleen, vaikka rengaskoot pysyvät samoina. Neljännen sukupolven Ventus Race -renkaita käytettäessä “rengaskuiskaajat” ovat jälleen keskeisen tärkeitä DTM-kuljettajille. Kuljettajilla, jotka insinööriensä avustamina oppivat renkaiden sisäänajon erityisen hyvin saattaen ne optimaaliselle lämpötila-alueelleen mahdollisimman nopeasti ilman liiallista rasitusta, tulee olemaan merkittävä etu vuoden 2017 kilpailuissa. Renkaiden käyttötapa aika-ajoissa tulee myös vaikuttamaan aiempaa enemmän suoritukseen varsinaisen kilpailun aikana.”

Toinen vuoden 2017 kilpailuja koskeva muutos kieltää sileiden renkaiden esilämmityksen. Kuljettajien on ajettava älykkäästi, erityisesti aloituksessa ja ensimmäisillä varikkopysähdystä seuraavilla kierroksilla, saadakseen renkaat toimintalämpötilaan mahdollisimman nopeasti.

Mattias Ekström (Audi): “Testien jälkeen, ajettuani satoja kilometrejä uusilla renkailla luotan vahvasti niiden suorituskykyyn tulevalla kilpailukaudella. Kuljettajana havaitsin muutokset välittömästi: Rakenne vaikuttaa jonkin verran jäykemmältä ja kumi on huomattavasti pehmeämpää. Se johtaa hyvin mielenkiintoisiin ajo-ominaisuuksiin ja merkittävästi nopeampiin kierrosaikoihin, mikäli kuljettaja käyttää renkaita oikein. Huomaan, että uusilla renkailla painuma on selvästi suurempi kuin aiemmilla renkaillamme. Kuljettajina voimme näin erottautua renkaiden käyttöosaamisen avulla. Erityisesti kuumina päivinä on kiinnostavaa nähdä, millaisen suorituskykyyn eri kuljettajat yltävät ja pystyvät ylläpitämään ajon aikana.”

Augusto Farfus (BMW): “Uusi rengas antaa paremman pidon kuin edeltäjänsä, toisaalta renkaan painuma, niin sanottu “drop”, on myös suurempi, mikä tekee kilpailuista mielenkiintoisempia. On jännittävää, että kuljettajana pystyn tietyssä määrin vaikuttamaan tähän painumaan. Ajaminen esilämmittämättömillä renkailla asettaa omat haasteensa, erityisesti kylmillä ratapinnoilla, jolloin on paljon vaikeampaa saada renkaat oikeaan lämpötilaan. Nämä myönteiset muutokset tekevät kilpailuista entistäkin kiinnostavampia.

Gary Paffett (Mercedes-Benz): “Renkaat tuntuvat hyviltä ja mahdollistavat jännittävät kilpa-ajot. Muutosten myötä aerodynaaminen pitovoima on hieman pienempi, mutta renkailla on jonkin verran parempi pito. Näin pitäisi olla mahdollista päästä lähemmäksi edellä ajavaa, joten kilpa-ajo muuttuu jännittävämmäksi ja ohitukset lisääntyvät.”

Robert Wickens (Mercedes-Benz): “Olemme ajaneet paljon ja kaikki on sujunut hyvin. Minulle on tärkeintä oppia ymmärtämään uusien renkaiden ominaisuudet. Se on vasta kehityksensä alkuvaiheessa, mutta ensimmäiset merkit ovat hyvät. Renkaat täyttävät tehtävänsä mainiosti ja saavat varmasti aikaan jännittäviä kilpailuja.”

###

Kuvatekstit:

Kuva 1: DTM-renkaita Hankookin huoltoteltassa.

Kuva 2: Hankookin saderengas toimintavalmiina.

Kuva 3: Vuoden 2016 DTM-voittajatiimi varikkopysähdyksen aikana.

Kuva 4: Vuonna 2016 Hankookin sileitä renkaita lämmitettiin sähköhuovilla ennen kilpailua – tähän tulee muutos vuonna 2017.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

The DTM tyres in the Hankook service tent.

File size: 1 MB

Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

The Hankook rain tyre ready for action.

File size: 2 MB

Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

Pit stop of the DTM winning team 2016.

File size: 1 MB

Hankookin kilparenkaiden uusi sukupolvi tulee käyttöön DTM-ajojen vuoden 2017 kilpailukaudelle

In 2016 electric blankets for Hankook slicks were used before the race – this changes in 2017.

File size: 1 MB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet