Lehdistötiedote

  • Yritys

Hankook Tire julkisti maailmanlaajuiset taloudelliset tuloksensa vuoden 2016 neljänneltä vuosineljännekseltä

- Hankook ilmoitti vuoden 2016 neljännen vuosineljänneksen maailmanlaajuisen liikevaihtonsa olleen 1610 miljardia KRW ja käyttökatteen 239,8 miljardia KRW. - Vuonna 2016 käyttökate kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 24,7 %. Tulokseen vaikuttivat ennen kaikkea menestys premium-luokan alkuperäisrengastoimituksissa (OE) ja huippusuorituskykyisten renkaiden (UHPT) myynnin kasvu tärkeimmillä markkina-alueilla, erityisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.
Hankook Tire julkisti maailmanlaajuiset taloudelliset tuloksensa vuoden 2016 neljänneltä vuosineljännekseltä

Soul, Korea / Neu-Isenburg, Saksa 14. helmikuuta 2017 – Hankook Tire julkisti vuoden 2016 neljännen vuosineljänneksen maailmanlaajuiset taloudelliset tuloksensa. Konsernin liikevaihto oli 1610 miljardia KRW (1,295 miljardia euroa) ja käyttökate oli 239,8 miljardia KRW (192,2 miljoonaa euroa). Koko tilivuodelta 2016 yritys raportoi liikevaihdoksi 6620 miljardia KRW (5,163 miljardia euroa) ja käyttökatteeksi 1100 miljardia KRW (860,1 miljoonaa euroa).

Hankook Tiren menestys perustuu jatkuviin OE-toimituksiin maailmanlaajuisten premium-automerkkien useisiin automalleihin. Sen mahdollistavat Hankook Tiren globaalissa vertailussa huipputasoinen teknologia ja tuotelaatu. Jälkimarkkinarenkaiden (RE) myyntivolyymin kasvu, erityisesti huippusuorituskykyisten renkaiden (UHPT) segmentillä, sekä tavirenkaiden myynti Euroopassa, ovat vahvistaneet jatkuvaa kasvusuuntausta. Lisäksi Hankook Tire pystyi ylläpitämään tasapainoista kasvua lisäämällä OE-myyntiään myös Kiinan markkinoilla.

Erityisen merkittävää on, että UHPT-myynti oli neljännellä vuosineljänneksellä 33,5 % kokonaismyynnistä ja kasvoi 0,7 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Koko vuoden 2016 myynnistä UHP-renkaiden osuus oli 34,5 %.

Kuluvan vuoden tavoitteena on 7220 miljardin KRW maailmanlaajuinen liikevaihto. Sen saavuttamiseksi Hankook Tire aikoo keskittyä kasvattamaan myyntiä UHPT-segmentillä sekä uusien premium-automallien OE-segmentillä vahvistaakseen brändiarvoaan. Lisäksi yritys lujittaa asemaansa maailmanlaajuisilla markkinoilla monipuolistamalla OE-tilauskantaansa ja optimoimalla kaikki alueelliset jakelustrategiansa.

Premium-tuotemerkki mahdollistaa Hankook Tirelle huipputeknologian kehittämisen ja käytön innovatiivisen yrityskulttuurin pohjalta ja Hankook Tire tulee jatkamaan liiketoimintansa kasvun tehostamista ja teknologisen johtoasemansa vahvistamista innovaatiokykyä ja luovuutta edistävän työympäristön avulla.

Hankook tuottaa maailmanlaajuisesti huippulaadukkaita, innovatiivisia ja erittäin suorituskykyisiä renkaita henkilöautoihin, SUV-autoihin, maastoautoihin, pakettiautoihin, matkailuautoihin, kuorma-autoihin, busseihin ja autourheiluun (ratakilpailuihin/katukilpailuihin/ralleihin).

Hankook investoi jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen tarjotakseen asiakkailleen aina korkeinta laatua ja pitkälle kehitettyä huipputekniikkaa. Yritys kehittää ja tuottaa maailmanlaajuisesti viidessä kehityskeskuksessaan ja kahdeksassa tehtaassaan renkaita, jotka on räätälöity alueellisten markkinoiden vaatimusten ja tarpeiden mukaisiksi. Euroopassa renkaat kehitetään paikallisille markkinoille ja alkuperäisrenkaiksi johtavien eurooppalaisten autonvalmistajien määritysten mukaisesti Hankookin tuotekehityskeskuksessa, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Renkaat valmistetaan enimmäkseen yrityksen huippunykyaikaisessa Euroopan tehtaassa Rácalmásissa, Unkarissa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2007 ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Hankookin Euroopan ja samalla Saksan pääkonttori sijaitsee Neu-Isenburgissa lähellä Frankfurt am Mainia. Valmistajalla on tytäryhtiöitä useissa Euroopan maissa, ja se myy tuotteitaan alueellisten jälleenmyyjien kautta muilla paikallisilla markkinoilla. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti 20  000  ihmistä ja toimittaa tuotteitaan yli 160 maahan. Yhtiö on valittu FIA ABB Formula E World Championship -luokan Generation 3 ‑autojen teknologiakumppaniksi ja yksinoikeudella toimivaksi rengastoimittajaksi vuodesta 2023 alkaen. Johtavat autonvalmistajat luottavat Hankookin renkaisiin alkuperäisrenkaina. Yrityksen liikevaihdosta noin 38 % syntyy Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa: www.hankooktire-mediacenter.com tai www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

 

Kaikki lehdistötiedotteet

Lataukset

Hankook Tire julkisti maailmanlaajuiset taloudelliset tuloksensa vuoden 2016 neljänneltä vuosineljännekseltä

Hankook Tire head office, Seoul, Korea

File size: 130 KB

Yhteyshenkilöt

Silfversparre

Christine Silfversparre

Marketing Manager Nordics

+46733251539

’Tilaa Hankook lehdistötiedotteet