Persbericht

  • Auto / SUV

Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

De hagelnieuwe Hankook Ventus S1 evo 3, een Ultra High Performance-band voor personenwagens en SUV’s, heeft in de eerste onafhankelijke bandentest van Auto Bild, het toonaangevende autotijdschrift in Duitsland, een toppositie bereikt met een uitstekende beoordeling. Het tijdschrift heeft onlangs de Ultra-High-Performance (UHP)-zomerbanden van 53 merken in de maat 225/45 R 17 op alle prestatiecriteria, inclusief het aantal kilometers, getest. Net als bij alle Hankook-banden stond ook bij het nieuwste model van de premium-bandenfabrikant de veiligheid bovenaan het eisenpakket van de ingenieurs. Daarbij werd vooral de nadruk op een verdere verbetering van functies zoals het gedrag onder natte omstandigheden en het rijgedrag/de precisie bij het sturen gelegd. Met als gevolg dat de nieuwe Ventus S1 evo 3 alle andere geteste banden overtrof bij het remmen op een nat wegdek, dat uit veiligheidstechnisch oogpunt tot een van de belangrijkste testcriteria behoort. Bovendien overtuigden de banden de Auto Bild-testers door het nauwkeurige stuurgedrag en de goede feedback op een droog wegdek. De nieuwe Hankook Ventus S1 evo 3 zal in eerste instantie in 72 maten van 17 tot 22 inch op de Europese markt worden aangeboden.
Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de  Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

Neu-Isenburg/Duitsland, 7 maart 2019 – De nieuwe Hankook Ventus S1 evo 3 geeft als compleet nieuw ontwikkelde band een consequent vervolg aan het succesverhaal van de Ultra-High-Performance-banden van Hankook. De band biedt, net als zijn voorganger, een veilige en sportief-comfortabele rijervaring onder zowel droge als natte omstandigheden. De S1 evo 3, het nieuwste lid van de succesvolle Hankook Ventus-familie, die al in 1994 met de "oer-"Ventus" haar wereldwijde marktintroductie vierde, komt echter ook tegemoet aan nieuwe speerpunten, o.a. op het gebied van milieubescherming en grondstoffengebruik, zonder daarbij afbreuk aan veiligheidsrelevante criteria te doen.

In de grootste bandentest ter wereld met 53 zomerbanden1)  van alle topmerken in Europa beoordeelde het grootste autotijdschrift Auto Bild voor haar uitgave van 2019 banden in de maat 225/45 R 17 op een BMW 1-serie. Na goede en zeer goede beoordelingen van alle geteste criteria beoordeelden de redacteuren van Auto Bild de Hankook Ventus S1 evo 3 in hun eindoordeel als “…een uitgebalanceerde krachtige band, echt onberispelijk en foutloos, die een nauwkeurig stuurgedrag met een goede feedback op een droog wegdek en de beste remprestaties onder natte omstandigheden biedt....“.

„Onze banden worden inmiddels al als af fabriek gemonteerde premium banden bij toonaangevende autofabrikanten gebruikt, waartoe ook het segment van de zeer sportieve auto’s behoort“, vertelt Han-Jun Kim, voorzitter van Hankook Tire Europe. „Met ons nieuwe vlaggenschip zetten wij deze gekozen weg bewust voort. Bij de serieproductie van onze nieuwe vlaggenschip-banden hebben wij gebruik van een compleet nieuwe technologie gemaakt. Het doet mij bijzonder veel genoegen, dat deze band zijn prestatiemogelijkheden nu in een van ‘s werelds bekendste onafhankelijke tests heeft bewezen. Daarom ben ik er zeker van dat de nieuwe Ventus S1 evo 3 vanaf de marktintroductie direct voor een succes bij onze klanten zal zorgen."

Dankzij de voortdurende fundamentele onderzoeken zal bij de Ventus S1 evo 3 een nieuwe generatie van innovatie materialen worden gebruikt. De mengexperts van Hankook hebben het rijgedrag van de Ventus S1 evo 3 bij een nattere en drogere ondergrond geoptimaliseerd, o.a. door in het loopvlakmengsel gebruik te maken van zwaar te belasten natuurlijke harssoorten. Zo is niet alleen de grip op het hoogste niveau van de belasting verhoogd, maar de band blijft ook over een aanzienlijk breder temperatuurbereik op dit hoge gripniveau en heeft daarmee dus een heel breed grensbereik. In het loopvlakmengsel, dat veel grip genereert, wordt een volledig silicamengsel evenals een speciale mengtechnologie voor een duidelijk verbeterde verdeling van de polymeren en ballaststoffen gebruikt. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de remprestaties onder natte omstandigheden en een reductie van de rolweerstand.

Tot deze verbetering draag ook het nieuwe mengsel voor de wangen van de band bij, waardoor de rolweerstand van de Ventus S1 evo 3 met nog eens met 2,5% ten opzichte van zijn voorganger kon worden verminderd. Een nieuwe 0 graden bandage van aramide-composiet verlaagt ten opzichte van de tot dusver gebruikelijke, op nylon gebaseerde weefsels de ongewenste vergroting van de afrolomtrek bij hoge tot zeer hoge (300 km/h en sneller) snelheden met 60%. Doordat er minder warmte wordt ontwikkeld, bereikt de Ventus S1 evo 3 een aanzienlijk betere rijstabiliteit en langere levensduur.

Het gordelweefsel draagt met meer dan 5% bij tot een verbetering van de zijgeleidingskrachten. Daarnaast helpen de “hyper-slants” op de middelste profielblokribben om de zijgeleidingskrachten te verhogen, doordat het effectieve contactvlak onder belasting, bijvoorbeeld bij plotselinge uitwijkmanoeuvres, wordt vergroot. De blokken van de uiterst sterke en bijzonder breed uitgevoerde buitenste rib van het asymmetrische profiel worden door middel van extra verbindingsdorpels verder versterkt om een nauwkeurige en stabiele bochtenhandling te kunnen garanderen.

De markante, buitenste profielgroef binnen het speciale blokdesign is puur optisch en moet als een herinnering aan het markante, eerste Ventus S1 evo-design van Hankook met zijn typische slang aan de buitenkant van het profiel worden gezien. Technisch gezien reduceert de “interlocking groove” in combinatie met het qua stroming nog verder verbeterde 4-kanaalsdesign op een effectieve manier aquaplaning en verhoogt ook duidelijk de grip op een nat wegdek, zonder dat dit een negatieve invloed op de prestaties op een droge ondergrond heeft.

Dipl.-Ing. Klaus Krause, chef van het Europese ontwikkelingscentrum van Hankook in Hannover zegt: „Onze ingenieurs hebben zich voor de Ventus S1 evo 3 ten doel gesteld, de voorganger, d.w.z. het tot dusver voor Hankook meest succesvolle profiel, op vrijwel alle punten te verslaan. Het resultaat van hun werk is een Ultra-High-Performance-band waarvan het rijgedrag en de rijeigenschappen zodanig zijn geoptimaliseerd dat in de waarste zin van het woord de “driving emotion” wordt ervaren. “Bovendien“, gaat Krause verder, "werd bij de ontwikkeling van de S1 evo 3 natuurlijk ook al rekening gehouden met de toekomstige eisen van de zgn. Real Driving Emission, waaraan de auto-industrie moet voldoen."

De Ventus S1 evo 3 werd binnen de wereldwijde onderzoekscombinatie van Hankook Tire hoofdzakelijk in het Europese ontwikkelingscentrum van de fabrikant in Hannover ontwikkeld. De productie zal vooral in de hypermoderne productie-installatie van het bedrijf in het Hongaarse Rácalmás plaatsvinden. Tijdens de introductie zal de S1 evo 3 ook in een aangepaste SUV-uitvoering met dubbellaags rayon-karkas beschikbaar zijn. Sommige maten ontvingen van toonaangevende Duitse automobielfabrikanten voor hun nieuwste modellen al de vrijgave voor af fabriek gemonteerde banden. De line-up bestaat in het begin uit 72 maten in 17 tot 22 inch van de serie 50 tot 25 met een loopvlakbreedte van 205 tot 315 mm.

 1) 53 bandenmodellen in een test vooraf (remmen onder natte/droge omstandigheden), waarvan de beste 20 met het best remmende profiel aan de hoofdtest deelnamen

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de  Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

Ventus S1 evo 3 Award Autobild

File size: 4 MB

Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de  Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de  Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

Hankook S1 evo 3

File size: 10 MB

Het nieuwe vlaggenschip van Hankook, de  Ventus S1 evo 3, is in de zomerbandentest 2019 van Auto Bild, te midden van 53 andere merken, onderscheiden met een podiumplaats

Hankook S1 evo 3

File size: 11 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Aanmelding voor de Hankook persberichten