Persbericht

  • Auto / SUV

Hankook levert de Ventus Prime 3 voor de nieuwe Ford Focus Active

Bandenfabrikant Hankook bouwt haar OEM-partnerschap met de Ford Motor Company verder uit: de nieuwe Ford Focus Active wordt af fabriek exclusief voorzien van de Ventus Prime 3 van Hankook. Voor het nieuwe model zijn sinds eind 2018 twee maten van de premium comfortband van Hankook als OEM-band beschikbaar.
Hankook levert de Ventus Prime 3 voor de nieuwe Ford Focus Active

Neu-Isenburg, Duitsland, 14 februari 2019 – Premium-bandenfabrikant Hankook levert de Ventus Prime 3 voor de nieuwe Ford Focus Active. De om zijn veiligheid, prestaties en comfort bekend staande band is sinds december 2018 voor het model verkrijgbaar in de maten 215/50R18V en 215/55R17V. Door intelligente technologieën, zoals vrij te kiezen aandrijfvormen, biedt de Ford Focus Active een innovatief rijgedrag, dat bovendien door de Ventus Prime 3 wordt ondersteund.

De allernieuwste Ultra-High-Performance-band overtuigt op een natte en droge weg door een goed rijgedrag en een uitstekend remvermogen. Met de vier brede profielgroeven wordt het water snel afgevoerd, hetgeen voor een optimaal weggedrag onder natte omstandigheden zorgt. Het ontwerp van de groeven werd aan de betreffende plaats op de band aangepast, om een conflict tussen de natte- en droge eigenschappen te minimaliseren. Bij de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van nieuwe mengtechnologieën, waarmee een silica-loopvlakmengsel voor een verbeterd remvermogen onder natte omstandigheden en met heel veel grip werd gecreëerd.

„Bij de ontwikkeling van de nieuwe Ventus Prime 3 is rekening gehouden met een groot tractie- en remvermogen, vooral ook op een nat wegdek‟, aldus Dipl.-Ing. Klaus Krause, chef van het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bij Hankook. „Door het gebruik van een aangepast, asymmetrisch profieldesign kon het daadwerkelijke contactvlak tussen band en wegdek worden vergroot. Daardoor zal Ford Focus Active bijzonder veilig en nauwkeurig met de Ventus Prime 3 onderweg zijn“.

De premium-kwaliteit van de Ventus Prime 3 wordt gestaafd door diverse onderscheidingen: in 2018 ontving de band bij de producttest van de ADAC de beste beoordeling „Goed‟ en bereikte de eerste plaats bij de grote bandentest van 2018 van Auto Bild. Bovendien is de Ventus Prime 3 van Hankook, uit 54 mededingers, onderscheiden met de Red Dot Design Award 2016.

Bandenfabrikant Hankook levert al sinds 1999 OEM-banden aan de Ford Motor Company. Ondertussen worden Ford-modellen overal ter wereld, van de Fiesta en de Explorer tot aan de Mustang voorzien van de producten van Hankook. Met de nieuwe loot, de Ford Focus Active, breidt Hankook haar wereldwijde partnerschappen in de auto-industrie nog verder uit en levert al met veel succes haar OEM-banden aan 45 merken.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook levert de Ventus Prime 3 voor de nieuwe Ford Focus Active

Developed to achieve the perfect balance between performance and comfort, safety and environmentally friendliness, the Ventus Prime3 is the latest premium comfort flagship of Hankook’s successful Ventus line.

File size: 702 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Aanmelding voor de Hankook persberichten