Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Hankook Tire, Grupo Soledad en Transport Metropolitans de Barcelona sluiten een overeenkomst over de levering van busbanden

Premium bandenmaker Hankook Tire en zijn Spaanse vertegenwoordiger Grupo Soledad hebben onlangs een overeenkomst gesloten met het grootste vervoerbedrijf in de regio Catalonië, Transport Metropolitans de Barcelona (TMB). De bandenmaker levert nu zijn ultramoderne bandenserie voor stadsbussen “SmartCity AU04+” aan de TMB-vloot.
Hankook Tire, Grupo Soledad en Transport Metropolitans de Barcelona sluiten een overeenkomst over de levering van busbanden

Neu-Isenburg, Duitsland, 22 mei 2019 – Bandenmaker Hankook gaat zijn banden leveren voor meer dan 4000 bussen van het prominentste stadsbusvervoersbedrijf van Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona. Vooral de maat 275/70R22.5 van de Hankook serie voor stadsbussen SmartCity AU04+ zal gebruikt worden. Deze serie banden is speciaal ontworpen voor stadsvervoer en komt tegemoet aan de toenemende vraag van klanten naar banden die ook specifiek ontwikkeld zijn voor elektrisch aangedreven stadsbussen. Omdat deze voertuigen door hun energieopslageenheden over het algemeen zwaarder zijn dan conventionele bussen, heeft dit model banden ook een verhoogde belastingsindex. Het profiel van de SmartCity AU04+, die als vierseizoenenband ontwikkeld is, is geschikt voor alle winterse omstandigheden zonder beperkingen en heeft het sneeuwvloksymbool(3PMSF). De nieuwe stadsbusbandenserie is ook geschikt voor stadsbussen met conventionele aandrijving.

Han-Jun Kim, directeur van Hankook Tire Europa zegt: “Wij zijn heel trots op de overeenkomst met een van de grootste stadsvervoerbedrijven van Europa; vooral omdat het een overeenkomst betreft over het gebruik van onze toekomstgerichte technologie. Hierdoor zal  de SmartCity AU04+, onze eerste bandenserie voor elektrisch aangedreven bussen,  op grote schaal op de weg komen. We kijken uit naar het uitbreiden van de samenwerking met andere transportbedrijven in Europa. We zijn altijd op de hoogte van nieuwe trends op het gebied van mobiliteit.

In de context van hun gedeelde verantwoordelijkheid op het gebied van milieu en economie, hebben Hankook, Grupo Soledad en TMB afgesproken dat de banden na de eerste levenscyclus voor een tweede keer zullen worden gebruikt als gecoverde Hankook Alpha-Tread profielen. Op deze manier worden aanzienlijke hoeveelheden fossiele rauwe materialen en CO2 bespaard, leidend tot actieve bescherming van het milieu..

Op de dag dat de overeenkomst voltrokken werd, zei Ramon Bardi, directeur van TMB: “Het is erg belangrijk dat onze vloot onberispelijk onderhouden wordt, om het stadsbusvervoer in Barcelona op het hoogste niveau te laten verlopen. Vooral wat betreft de banden was het belangrijk om een betrouwbare partner te vinden. Nu ons bedrijf op Hankook-banden gaat rijden hebben monteurs en werkplaatsmanagers de beste keuze gevonden om de prestaties van onze vloot te maximaliseren. Tegelijkertijd hebben we de Total Cost of Ownershipgeoptimaliseerd.”

De CEO van Grupo Soledad, Manuel Perez, voegde toe: “We zijn erg blij dat deze nieuwe samenwerking met Hankook en TMB tot stand gekomen is. Net als wij, investeren beide bedrijven continu in nieuwe mobiliteitsconcepten, materialen en bedieningsinstallaties. Deze overeenkomst onderstreept daarom perfect onze inzet om te komen tot duurzame transportoplossingen."

 

Onderschrift:

Van links naar rechts:  Manuel Pérez, Commercieel Directeur van Soledad Group; Ramón Barcardí, Directeur van Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) and Yang Hun Kim, Directeur van Hankook España.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire, Grupo Soledad en Transport Metropolitans de Barcelona sluiten een overeenkomst over de levering van busbanden

Hankook will supply its tyres for over 1,100 buses from Barcelona’s most prominent urban bus transportation company, Transports Metropolitans de Barcelona.

File size: 3 MB

Hankook Tire, Grupo Soledad en Transport Metropolitans de Barcelona sluiten een overeenkomst over de levering van busbanden

Principally the size 275/70R22.5 for the Hankook city bus line SmartCity AU04+ will be incorporated.

File size: 757 KB

Hankook Tire, Grupo Soledad en Transport Metropolitans de Barcelona sluiten een overeenkomst over de levering van busbanden

From left: Manuel Perez, Commercial Director of Soledad Group; Ramón Barcardí, Director of Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) and Yang Hun Kim, Managing Director of Hankook España

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Aanmelding voor de Hankook persberichten