Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Het truck- en busbandenjaar 2019 met Hankook

Ook in 2019 is de bandenfabrikant Hankook weer op talrijke beurzen en evenementen op het gebied van truck- en busbanden vertegenwoordigd. Zo presenteert Hankook dit jaar haar portfolio vrachtwagen- en busbanden o.a. op de Truck Grand Prix op de Nürburgring, de Commercial Vehicle Show in Birmingham, de Italiaanse Autopromotec in Bologna en in München tijdens de Transport Logistic. De bandenfabrikant zal op meer dan 15 Europese beurzen en evenementen op het gebied van truck- en busbanden vertegenwoordigd zijn.

Neu-Isenburg, Duitsland, 06 maart 2019 – Premium-bandenfabrikant Hankook presenteert ook dit jaar voor het truck- en bussegment de ideale bandenoplossingen voor allerlei uitdagingen men in deze branche tegen komt. De eerste profielen voor getrokken en trekkende eenheden zijn al begin dit jaar op de Oostenrijkse AutoZum in Salzburg en eind februari op de Italiaanse beurs Transpotec in Verona gepresenteerd. Dit voorjaar gaat het verder met de Commercial Vehicle Show in het National Exhibition Centre (NEC) van Birmingham, waar Hankook van 30 april - 2 mei in hal 5 op de stand 5B50 aanwezig zal zijn. Een ander belangrijk station is de Autopromotec in Bologna van 22 - 26 mei, in hal 20 op de stand A70. Bovendien is Hankook deze zomer van 19 - 21 juli al voor de vijfde keer voor haar klanten aanwezig tijdens de ADAC Truck Grand Prix op de Nürburgring. Op de genoemde beurzen en tijdens de evenementen bestaan de product-highlights uit  de profielen voor een gecombineerd on- en offroad-gebruik, aangevuld met de bestaande bandenlijn Smart Work voor gebruik op bouwplaatsen. Daarbij komt de eerste oplossing voor busbanden, de Smart City AU04+ in de maat 315/60 R 22.5, die o.a. voor het gebruik bij elektronisch aangedreven stadsbussen wordt gemonteerd.

„Wij hebben ons productassortiment voor het bus- en vrachtwagensegment sinds het laatste jaar nog verder uitgebreid en kijken ernaar uit om onze klanten en de bezoekers van onze stand ook dit jaar de allernieuwste ontwikkelingen te tonen. Dat is de reden dat Hankook zich ook nu weer duidelijk en bewust laat zien op talrijke evenementen voor de Europese markten. Als deel van het Hankook team, kijken we ernaar uit om onze vloot-klanten en partners tijdens deze belangrijke gebeurtenissen in 2019 ook persoonlijk te treffen“, legt Guy Heywood, de marketing en strategiedirecteur voor vrachtwagen- en busbanden in Europa, uit.

Andere Europese beursevenementen zijn de in Boedapest georganiseerde Hongaarse Bus Expo in mei van dit jaar, de Transport Logistic in München van 4 - 7 juli en de Franse Solutrans-beurs in Lyon van 19 - 23 november.


Vooruitblik op de beurzen van dit jaar

Commercial Vehicle Show in Birmingham, VK: 30 april – 2 mei 2019
Bus Expo in Boedapest, Hongarije: 8 mei 2019
Autopromotec in Bologna, Italië: 22 - 26 mei 2019
Transport Logistic in München, Duitsland: 4 - 7 juni 2019.  
Truck Grand Prix op de Nürburgring, Duitsland: 19 - 21 juli 2019
Solutrans in Lyon, Frankrijk: 19 - 23 november 2019

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Servië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 34 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Contactpersonen

Felix Kinzer

Director Corporate Communications Europe and CIS

Phone: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzerthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Downloads

IAA Commercial Vehicles 2018, Hankook Tire booth

File size: 3 MB