Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Eerste specificatie voor Hankook-busbanden voor elektromobiel gebruik

Met de SmartCity AU04+ presenteert Hankook haar eerste bandenspecificatie voor elektrische bussen. Daarmee volgt de bandenfabrikant in het bijzonder de groeiende vraag van klanten naar bandenoplossingen voor elektrische stadsbussen. Omdat deze voertuigen op grond van de opslag van elektriciteit vaak zwaarder zijn dan de op de gebruikelijke wijze aangedreven bussen, hebben de banden ook een verhoogde laadindex. Om het energieverlies van de accu’s zo gering mogelijk te houden, onderscheidt de SmartCity AU04+ zich bovendien door een erg lage rolweerstand. In het stedelijke stop-and-go verkeer moeten busbanden een bijzonder zware belasting kunnen weerstaan en gelijktijdig een betrouwbaar gebruik garanderen; zo werd bij de ontwikkeling van de nieuwe band voor elektrische bussen extra aandacht besteed aan een aangepaste schouderbreedte en -structuur, zodat een uitermate gelijkmatige slijtage kan worden gegarandeerd. Het als band voor alle seizoenen bedoelde profiel van de SmartCity AU04+ is absoluut bestand tegen winterse omstandigheden en daarom voorzien van het sneeuwvlokjessymbool (3PMSF). De maten van de nieuwe stadsbusband zijn uiteraard ook geschikt voor de conventioneel aangedreven stadsbussen.

Neu-Isenburg, Deutschland, 24 september 2018 – Hankook breidt haar bandenportfolio op het gebied van het stads-/lijnbusverkeer verder uit. De premium-bandenfabrikant biedt nu voor het eerst een band voor stadsbussen in de maat 315/60 R 22.5 aan, geoptimaliseerd voor elektromobiel gebruik. De SmartCity AU04+ onderscheidt zich tevens door een uiterst lage rolweerstand en helpt daarmee de elektrische buffers van elektrisch aangedreven standsbussen te ontzien. Door het hoge gewicht van de accu’s en daardoor dus ook hogere gewicht van het voertuig, heeft de band naast een uitermate sterk karkas ook een verhoogd draagvermogen van 154/148J (156/152F), hetgeen overeenkomt met een gewicht van 8 ton per as. Het standaarddraagvermogen bij deze maat ligt normaal gesproken bij 7 ton per as.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe busband werd tevens aandacht besteed aan een uitstekende tractie en dito remvermogen, vooral op een natte ondergrond. Dipl.-Ing. Klaus Krause, leider van het Europese Research & Developmentscenter verklaart: „Ten opzichte van conventionele verbrandingsmotoren is een elektromotor in staat om onmiddellijk het maximale koppel te leveren. Het voertuig en daarmee ook de banden reageren als gevolg daarvan sneller op snelheid of de veranderende wegomstandigheden. Banden voor elektrisch aangedreven voertuigen worden daarom consequenter zwaarder belast. Door het hoge gripniveau vermijden wij een onregelmatige slijtage van de banden zonder aan de optimale prestaties te tornen.“

De goede prestaties worden o.a. bereikt door de verder verbeterde zigzag-groeven, die door de veranderde uitlijning een hogere stijfheid van de blokken garanderen. Het voortdurende optrekken en stoppen in het stadsverkeer belast busbanden zwaar en onregelmatig. „Daarom hebben wij bij de SmartCity AU04+ de schouderbreedte en de -structuur aan deze hogere eisen aangepast om zo een gelijkmatigere slijtage te kunnen garanderen. De verbeterde moleculaire structuur van het nieuwe loopvlakmengsel maakt de banden duidelijk hittebestendiger en draagt daarmee eveneens bij aan een langere levensduur“, legt Dipl.-Ing. Klaus Krause uit.

De SmartCity AU04+ is - geheel overeenkomstig met het veiligheidsaspect - tevens voorzien van een versterkte wang. Dat beschermt de banden in het stadsverkeer tegen het vaak onvermijdelijke contact met stoepranden en daarmee tegen schade: „Juist bij banden voor elektrische bussen, die op grond van het systeem direct versnellen en dus ook een agressief contact met stoepranden opbouwen, is de duidelijk versterkte wang bijzonder belangrijk om de banden op de juiste wijze te beschermen,“ aldus Klaus Krause.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Servië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 34 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Contactpersonen

Felix Kinzer

Director Corporate Communications Europe and CIS

Phone: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzerthou-shalt-not-spamhankookreifen.de

Downloads

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 327 KB

Hankook is presenting the SmartCity AU04+, its first tyre specification for electric buses.

File size: 12 MB

Hankook SmartCity AU04+

File size: 459 KB