Persbericht

  • Motorsport
  • Bedrijf

Hankook is de officiële titelsponsor van de Europese VW Fun Cup 2019

Bandenfabrikant Hankook meldt dat zij de exclusieve bandenleverancier van de Europese VW Fun Cup worden. Deze cup is erg bekend omdat met Kevers wordt geracet en er een familiaire sfeer heerst. Dit jaar gaat Hankook een stapje verder en wordt de titelsponsor van deze race. De serie begint op 23 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet waar familie, vrienden en racefans van harte welkom zijn om hun favorieten aan te moedigen. De finale wordt op 3 november verreden in Assen.
Hankook is de officiële titelsponsor van de Europese VW Fun Cup 2019

Hoofddorp, Nederland, 21 maart 2019 – Hankook wordt de titelsponsor van de Europese VW Fun Cup als follow up van de succesvolle samenwerking waarmee men vorig jaar, door de exclusieve levering van de banden, is gestart. De Europese Fun Cup, die erg bekend is omdat er met Kevers wordt geracet en er een familiaire sfeer heerst, begint nu aan haar 22e seizoen en wordt mede georganiseerd door Kronos Events die haar activiteiten op de achtergrond verricht om dit seizoen tot een onvergetelijk seizoen te maken. De zeven wedstrijden zijn verdeeld over België, Nederland en Frankrijk en er zullen telkens tenminste 50 wagens aan de start verschijnen. Tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, het hoogtepunt van het seizoen, worden op het wereldbekende circuit van Spa-Francorchamps meer dan 120 wagens verwacht. Gedurende het tweede weekend van juli zullen meer dan 15.000 toeschouwers de race volgen.

Hankook staat ook bekend om haar expertise in de DTM als de exclusieve bandenleverancier van racebanden, die voor een buitengewoon goede grip en veilige handling zorgen. Bij de VW Fun Cup, zullen de FIA-gecertificeerde race-Kevers worden voorzien van de Ventus V12 evo 2-banden van Hankook in de maten 195/50 R15 (FA) en 205/50 R15 (RA).

Manfred Sandbichler, directeur Europa van Hankook Motorsport: “Wij leveren de Ventus-racebanden aan prestigieuze raceklassen, zoals de DTM, Formula European Masters, 24-uurs series powered by Hankook, Supercar Challenge en de Ford Fiesta Sprint Cup. Het doet mij genoegen dat wij de samenwerking met de Europese VW Fun Cup gaan uitbreiden als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier. Het is een uniek kampioenschap inclusief de 25-uurs race waar normale personenwagenbanden worden gebruikt. Onze Ventus V12 evo 2 heeft het afgelopen jaar tijdens races zijn buitengewone prestaties en maximale veiligheid bewezen.”

Marc van Dalen, directeur van Kronos Events : "I ben blij dat wij Hankook als titelsponsor voor de Europese VW Fun Cup mogen begroeten. De nieuwe samenwerking rondt de evolutie die ons kampioenschap de afgelopen jaren heeft ondergaan af en we hopen dan ook op een langdurig partnerschap met Hankook."

 

Overzicht

Kalender VW Fun Cup Powered by Hankook 2019

  • 23 - 24 maart: Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet (8-uurs race)
  • 19 - 20 april: Magny-Cours Cups – Circuit de Nevers Magny-Cours (8-uurs race)
  • 25 - 26 mei: Franco Fun Festival – Spa-Francorchamps (8-uurs race)
  • 13 - 14 juli: De Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Spa-Francorchamps (25-uurs race)
  • 14 - 15 september: Benelux Open Races – Circuit Zandvoort (8-uurs race)
  • 12 - 13 oktober: Franco Fun Festival – Circuit Zolder (8-uurs race)
  • 2 - 3 november: Franco Fun Festival – TT Circuit Assen (8-uurs race)

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook is de officiële titelsponsor van de Europese VW Fun Cup 2019

Hankook is the official title sponsor of the European VW Fun Cup 2019.

File size: 1 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Aanmelding voor de Hankook persberichten