Persbericht

  • Motorsport

Vol gas voor vrouwen in de autosport: Hankook is de officiële bandenpartner van de nieuwe W-serie

Hankook begint het motorsportseizoen 2019 met een nieuwe samenwerking. Als nieuwe partner van de W-serie zal Hankook de serie exclusief voorzien van haar high-end-racebanden Ventus Race (F200-Slick en Z217-Regen) in de maten VA 230/560-13 en HA 280/580-13. Met deze nieuwe formuleserie, waaraan alleen vrouwen deelnemen, willen de organisatoren en Hankook zich sterk maken voor de vrouwelijke coureurs, die steeds meer terrein in de autosport veroveren, maar ten opzichte van de mannelijke coureurs echter nog duidelijk in de minderheid zijn.
Vol gas voor vrouwen in de autosport: Hankook is de officiële bandenpartner van de nieuwe W-serie

Neu-Isenburg/Duitsland, 17 januari 2019 – De W-serie wordt op zes plaatsen parallel aan de DTM, waarvan Hankook al sinds 2011 als exclusieve partner opereert, verreden en wordt door Hankook van haar premiumbanden voorzien. De première van deze wedstrijdserie voor vrouwen vindt in het weekend van 4/5 mei in Hockenheim plaats, de laatste wedstrijd wordt gehouden op 10/11 augustus in Brands Hatch. Het totale prijzengeld bedraagt 1,5 miljoen dollar, de winnares ontvangt 500.000 dollar.

Meer dan 100 vrouwelijke autosportcoureurs uit 30 landen hebben zich voor een plaats in de cockpit van de 270 PK sterke Tatuus T-318 formule 3 bolides aangemeld, daarvan werden 60 dames voor de kwalificatie geselecteerd. Een jury, bestaande uit o.a. ex-formule 1-coureur David Coulthard, beslist er uiteindelijk over, welke vrouwen één van de felbegeerde 18 startplaatsen krijgen.

Vervolgens worden de deelnemers door middel van uitgebreide opleidingen, zware fitnesstests en heel veel rijtrainingen optimaal op de start van de W-serie in Hockenheim voorbereid. Omdat alle auto’s gelijk zijn, is het bandenmanagement uitermate belangrijk, want de kleinste verandering in de bandenspanning kan al op het circuit tot grote gevolgen leiden. Daarom is de Ventus Race van Hankook met zijn extreme consistentie en de gelijkblijvende uitstekende grip de ideale partner voor de jonge vrouwelijke coureurs.

Manfred Sandbichler, directeur Europa van Hankook Motorsport: „Wij verheugen ons in het bijzonder op dit partnerschap met de W-serie en willen deze nieuwe, en interessante wedstrijdformule optimaal ondersteunen met onze Ventus Race-banden en onze knowhow. Een belangrijke reden voor onze betrokkenheid is het feit dat alleen vrouwen aan de W-serie deelnemen. Dat is een goede zaak, want zo kunnen de vrouwelijke coureurs zich net zoals voorheen, in een door mannen gedomineerde autosport, in een extreem professionele omgeving ontwikkelen. Wij denken echter niet alleen aan de vrouwen in de cockpit, maar willen er bovendien voor zorgen, dat ook vrouwelijke monteurs, ingenieurs of teambazen meer mogelijkheden in de autosport krijgen.“

Catherine Bond Muir, Chief Executive Officer W-serie: „Hankook is een spannend en innovatief bedrijf, dat net als de W-serie altijd bereid is, nieuwe wegen te bewandelen. Daarom zijn wij bijzonder blij dat wij een dergelijke partner aan onze zijde hebben. Er waren vele interessante aanbiedingen, maar Hankook had veruit het beste totaalpakket en zal zich er volledig voor inzetten, vrouwen betere kansen en in de autosport te bieden.“

Dave Ryan, Racing Director W-serie „Hankook heeft zich wereldwijd op indrukwekkende wijze in de motorsport geprofileerd en is wereldwijd de bandenpartner van vele wedstrijdseries, zoals bij toerwagens, in de formule-series, endurance-wedstrijden of de rallysport. Bovendien is Hankook al sinds 2011 de exclusieve partner van de DTM, waarin de W-series ook zal worden opgenomen. Met haar hightech-producten, de knowhow en de wereldwijde betrokkenheid bij de autosport is Hankook voor ons de perfecte partner en zal de W-serie optimaal ondersteunen. En dat niet alleen met haar wedstrijdbanden, maar ook met haar ingenieurs en monteurs.“

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Vol gas voor vrouwen in de autosport: Hankook is de officiële bandenpartner van de nieuwe W-serie

Full speed ahead for women in motorsport: Hankook is official tyre partner of the new W Series.

File size: 7 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Aanmelding voor de Hankook persberichten