Persbericht

  • Bedrijf

Hankook Tire en Profile doneren meer dan 15 duizend euro aan Stichting van het Kind

Hankook Tire Nederland en haar strategisch partner Profile hebben Stichting van het Kind bezocht om een cheque te overhandigen na een succesvolle donatiecampagne. Hankook en Profile hebben samen in totaal 15.170 euro ingezameld voor Stichting van het Kind. Met dit geld zal er een pannakooi gebouwd worden voor de kinderen. Hankook Tire werkt al sinds 2015 samen met deze NGO en stelt jaarlijks uitnodigingen voor de kinderen beschikbaar via haar internationale sport en motorsport sponsoring activiteiten.
Hankook Tire en Profile doneren meer dan 15 duizend euro aan Stichting van het Kind

Hoofddorp/Nederland, 13 juli, 2020 – Hankook heeft Stichting van het Kind bezocht samen met haar strategisch partner Profile. Hankook is sinds 2015 betrokken bij deze organisatie. Stichting van het Kind komt op voor 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet in staat zijn thuis te wonen en streeft ernaar deze kinderen betere kansen te geven op een goede toekomst.

Hankook heeft de handen ineengeslagen met Profile en een speciale donatie campagne georganiseerd in mei om de organisatie extra ondersteuning te geven in deze moeilijke tijden. Voor elke verkochte Hankook band in de maand mei via Profile, kreeg de eindgebruiker niet alleen 10-15 euro korting per band, maar werd er ook 2 euro gedoneerd aan Stichting van het Kind. Dankzij iedereen die in deze periode Hankook banden gekocht heeft waren de twee bedrijven in staat een cheque ter waarde van 15,170 euro te overhandigen.

“We zijn trots op het resultaat die, samen met onze partner Profile, is behaald om de Stichting van het Kind financieel te kunnen ondersteunen. Tegelijk is er het besef dat de bijdrage relatief is ten opzichte van de uitdaging om 51.000 kinderen in Nederland dezelfde kansen, voor een waardevolle toekomst, te bieden als hun leeftijdsgenoten.” zegt Hielke van der Scheer, sales directeur van Hankook Tire Nederland. Paul van den Acker, marketing directeur van Profile, voegt hier aan toe: “Mooi initiatief, succesvolle actie. Profile hoopt hiermee kinderen een extra kans te geven. Een kans die ze verdienen, zeker in deze lastige, onzekere tijden”.

Sascha van Veen van Stichting van het Kind: “Afgelopen periode hebben Hankook, Profile en Stichting van het Kind de handen in één geslagen om kinderen binnen jeugdzorg een sportieve toekomst te geven. Door de enorme opbrengst van €15.170,- gaan de drie organisaties een pannakooi plaatsen om kinderen binnen jeugdzorg de mogelijkheid te geven om op structurele basis te kunnen sporten. Stichting van het Kind is Profile en Hankook enorm dankbaar voor deze mooie samenwerking.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire en Profile doneren meer dan 15 duizend euro aan Stichting van het Kind

Van links naar rechts: Paul van den Acker, marketing directeur Profile; Sascha van Veen, directeur Stichting van het Kind; Hielke van der Scheer, sales directeur Hankook Tire Nederland.

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten