Persbericht

  • Bedrijf

Hankook en Real Madrid verlengen hun samenwerking tot 2023

Hankook verlengt haar sponsorcontract met de succesvolste voetbalclub van Europa met nog drie jaar tot het eind van het seizoen 2022/23. De bandenmaker zal de kans krijgen om haar aanwezigheid verder uit te breiden in het Santiago Bernabéu Stadion dankzij uitgebreide marketingrechten, waardoor het miljoenen fans wereldwijd kan bereiken. Hankook is sinds 2016 wereldwijde partner van Real Madrid.
Hankook en Real Madrid verlengen hun samenwerking tot 2023

Madrid, Spanje, 21 januari 2020 – Premium bandenmaker Hankook heeft haar wereldwijde samenwerking met de Spaanse topclub Real Madrid aan het begin van het nieuwe decennium verlengd in aanwezigheid van de nieuwe directeur van Hankook Tire Europa, Sanghoon Lee en Florentino Pérez, directeur van Real Madrid. Het evenement vond zoals gebruikelijk plaats in het Santiago Bernabéu stadion, waar in 2016 de fundering werd gelegd voor de succesvolle Hankook sponsoring. Vanaf nu krijgt Hankook ook gedurende het hele seizoen de exclusieve rechten op het prominente, centraal geplaatste LED-scherm en zal hiermee successen boeken in lokale en internationale uitzendingen. Hiernaast zal Hankook niet alleen meer aanwezig zijn in advertenties in het stadion, maar ook in talrijke online en offlineactiviteiten die Hankook Tire zal gebruiken om haar wereldwijde merkaanwezigheid continu te versterken.

"We zijn er trots op om onze strategische samenwerking met één van de beste voetbalclubs ter wereld met nog eens vier seizoenen te verlengen," zei Sanghoon Lee, directeur van Hankook Tire Europe. "De afgelopen drieënhalf jaar zijn Hankook en Real Madrid op succesvolle wijze samengegroeid. Gedeelde waarden en de gestage jacht op uitmuntendheid hebben fans van beide merken wereldwijd geïnspireerd."

De betrokkenheid van Hankook als sponsor blijft niet beperkt tot de wedstrijden van Real Madrid in de Primera División (de Spaanse Eredivisie), maar omvat ook de Spaanse bekercompetitie "Copa del Rey", en ook verdere rechten voor internationale uit- en thuiswedstrijden van de club, die 13 keer de UEFA Champions League won.

Hankook heeft een stevige positie in de auto-industrie met haar premium producten en is een partner eerste montage van talrijke internationaal gerenommeerde fabrikanten van auto- en bedrijfsvoertuigen.

Met haar marketingstrategie vertrouwt de bandenmaker op een concept met meerdere niveaus dat bestaat uit plaatselijke, continentale en wereldwijde sponsoring. Op deze manier kunnen individuele marktomstandigheden volledig geïntegreerd worden, en loyaliteit van de klant en zichtbaarheid van het merk ondersteund worden door een specifieke en gerichte aanpak. Naast haar wereldwijde betrokkenheid bij Real Madrid, is Hankook sinds 2012 actief als sponsor van de UEFA Europa League. Bijvoorbeeld op lokaal niveau worden de topclubs Borussia Dortmund, AS Monaco en SSC Napels gesponsord.

 

Foto (van links naar rechts):

Sanghoon Lee, directeur Hankook Tire Europe; Florentino Pérez, directeur Real Madrid

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook en Real Madrid verlengen hun samenwerking tot 2023

Sanghoon Lee, President of Hankook Tire Europe; Florentino Pérez, President of Real Madrid C.F.

File size: 3 MB

Hankook en Real Madrid verlengen hun samenwerking tot 2023

The event took place in the traditional Santiago Bernabéu stadium, where the foundation for the successful Hankook sponsorship was laid in 2016.

File size: 4 MB

Hankook en Real Madrid verlengen hun samenwerking tot 2023

Premium tyre maker Hankook extended its global partnership with Spain's top club Real Madrid C.F. at the beginning of the new decade in the presence of the new European Hankook Tire President Sanghoon Lee (left) and Florentino Pérez, President of Real Madrid C.F (rigth).

File size: 3 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten