Persbericht

  • Motorsport

Hankook is exclusieve bandenpartner van de nieuwe DTM Trophy racing series

Nu het einde van het motorsportjaar 2019 dichterbij komt, is Hankook een nieuwe samenwerking aangegaan met een veelbelovende nieuwe racing series. De premium bandenmaker zal de nieuwe DTM Trophy voorzien van de high-end Ventus racebanden en zal ter plaatse ondersteuning bieden in het seizoen 2020. De mensen die bij Hankook verantwoordelijk zijn hebben een contract van vier jaar afgesloten met de ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM, die de nieuwe GT-series zal promoten. Het nieuwe raceformat zal een prominente plaats innemen in het supportprogramma van zeven rondes van de DTM, dat waarschijnlijk de populairste internationale touring car series is, en dat door Hankook sinds 2011 als exclusieve bandenpartner wordt gesteund.
Hankook is exclusieve bandenpartner van de nieuwe DTM Trophy racing series

Neu-Isenburg/Duitsland, 3 december 2019 – De DTM trophy zal volgend jaar van 24 tot 26 april zijn debuut maken, samen met de DTM in Zolder, in België. De laatste ronde zal van 2 tot 4 oktober in Hockenheim plaatsvinden. De nieuwe race series staat open voor professionals, amateurs en junioren. Toegestaan zijn op alle productie gebaseerde GT-auto's met achterwielaandrijving in de FIA-groepen E2-SH en E2-SC, die alle fabrikanten die betrokken zijn in de motorsport tot hun beschikking hebben. Hankook zal alle teams voorzien van haar succesvolle Ventus Racebanden en zal ook de nodige expertise bieden met haar ingenieurs en monteurs, die alle raceweekenden aanwezig zullen zijn.

Manfred Sandbichler, directeur Hankook Motorsport Europe: “Voor ons, als langdurige partner van de DTM, was het een logische stap om onze succesvolle samenwerking in de DTM Trophy voort te zetten. Als bandenpartner voor de GT-series over de hele wereld, hebben we de expertise die nodig is voor dit format. We hebben ook een enorme rijkdom aan ervaring met de junior series en we kunnen de teams en coureurs in de DTM Trophy de best mogelijke steun bieden. We kijken uit naar de spannende nieuwe uitdagingen in de DTM-weekenden, waar fans nog spectaculairdere motorsport kunnen verwachten.”

Net als in de DTM, zal het DTM Trophy schema ook twee gratis trainingsessies op vrijdag bevatten. Zowel op de zaterdag als de zondag is er een 20 minuten durende kwalificerende race en de 30 minuten race . De top drie van het algemeen klassement aan het eind van het seizoen zal beloond worden met een aantrekkelijk geldbedrag. De winnaar ontvangt € 75,000, nummer twee krijgt € 50,000 mee naar huis, en de coureur die als derde geplaatst wordt zal een cheque van € 25,000 krijgen. De DTM Trophy biedt niet alleen coureurs onder de 22 jaar een kans om hun talent op een internationaal podium te tonen, voor bekende fabrikanten en teams, maar de snelste juniorcoureur zal ook een testrit krijgen in een DTM-wagen na afloop van het seizoen.

ITR Managing Director, Achim Kostron: “Het prijzengeld dat geboden wordt aan de top drie en de kans op een DTM-testrit voor de beste juniorcoureur zijn unieke aanmoedigingen om deel te nemen aan de DTM Trophy. We zijn ook erg blij dat we de ondersteuning van onze langdurige partner Hankook hebben gekregen voor ons supportprogramma. Dit garandeert niet alleen dat alle deelnemers het allerbeste  materiaal zullen krijgen voor veilige en aantrekkelijke motorsport, maar ook de goede service van Hankook waar we op het racecircuit aan gewend zijn geraakt.”

 

Onderschrift van links naar rechts:

Manfred Sandbichler, directeur Motorsport van Hankook Tire Europe en Gerhard Berger, voorzitter van de DTM-koepelorganisatie ITR, bezegelden de nieuwe uitbreiding van de samenwerking op de Essen Motor Show.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook is exclusieve bandenpartner van de nieuwe DTM Trophy racing series

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 2 MB

Hankook is exclusieve bandenpartner van de nieuwe DTM Trophy racing series

Manfred Sandbichler, Motorsport Director at Hankook Tire Europe; Gerhard Berger, Chairman of the DTM umbrella organisation ITR.

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten