Persbericht

  • Auto / SUV

Hankook viert haar 15e jubileum met haar high-performance banden op de Essen Motor Show

Van 29/11 tot 8/12 zal Hankook opnieuw aanwezig zijn op de Essen Motor Show in hal 7, stand 7A16. De bandenmaker richt zich natuurlijk op haar ultra-high performancebanden in de Europese stad Mekka van de tuning scene. De traditionele beurs in het Ruhrgebied heeft een vaste plek op de agenda, vooral voor fans van tuning en motorsport. Naast aantrekkelijke showwagens en de "Nürburgring e-Sports Lounge”, presenteert Hankook haar brede aanbod van zomer- en winterbanden, en in het bijzonder haar huidige vlaggenschip, de Ventus S1 evo 3.
Hankook viert haar 15e jubileum met haar high-performance banden op de Essen Motor Show

Neu-Isenburg, Duitsland, 21 november 2019 – Premium bandenmaker Hankook zal opnieuw aanwezig zijn op de Essen Motor Show van 29 november tot 8 december met haar brede aanbod van zomer- en winterbanden. Het hoogtepunt is de Ventus S1 evo 3, die sinds dit voorjaar op de Europese markt verkrijgbaar is, aanvankelijk in 72 maten van 17 tot 22 inch. De high-end band bereikte al een podiumplaats in de zomerbandentest van 2019 van het tijdschrift Auto Bild, waaraan 53 merken deelnamen. Het profiel was vooral overtuigend op het gebied van grip op nat wegdek, rijgedrag en stuurprecisie.

"We doen nu voor de 15e keer mee aan de Essen Motor Show en we kijken uit naar vele interessante gesprekken met onze tuningfans. De tuningsector is erg belangrijk voor de Duitse markt. Naast ons brede aanbod banden voor alle seizoenen, is ons nieuwe vlaggenschip de Ventus S1 evo 3 het hoogtepunt van dit jaar," zegt Dietmar Olbrich, vicepresident van Sales & Marketing van Hankook Tyre Duitsland.

Er zullen ook prominente voetbalspelers van de Duitse topclub Borussia Dortmund en tv-presentator Sidney Hoffmann van PS Profis aanwezig zijn, die hun fans zullen verwelkomen voor signeersessies bij de Hankook stand. Ze zullen vergezeld worden door René Rast, de DTM-winnaar van dit seizoen, die op de eerste zaterdag van de beurs de Hankook stand bezoekt voor een Meet & Greet. Maar tuning en motorsport werken ook virtueel. E-sporten zijn een belangrijk onderdeel van Hankook op de Essen Motor Show van dit jaar. Bezoekers van de Hankook stand in de "Nürburgring e-Sports Lounge” kunnen met racesimulatoren achter de virtuele cockpit plaatsnemen en gas geven. Tijdens de beurs zullen op zaterdag hot-lapwedstrijden plaatsvinden, begeleid door een presentator van het tv-kanaal Sport1, die aantrekkelijke prijzen zal aanbieden. De hoofdprijs is een echte taxiracerit in de Seyffarth AUDI R8 LMS Cup op een echt racecircuit. Er zal ook een QR-codecompetitie gehouden worden waar VIP-tickets voor de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund, Real Madrid, de ijshockey Spengler Cup en DTM-races gewonnen kunnen worden.

Hankook demonstreert haar grote affiniteit, passie en enthousiasme voor tuning en motorsport op de beurs met krachtige racing- en tuningvoertuigen. De bandenfabrikant zal de belangrijkste sponsor en exclusieve bandenpartner blijven van "TUNE IT! SAFE!", de campagne voor veilige en legale tuning met steun van het Federale Ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur. Het onthullen van het campagnevoertuig voor 2020 zal plaatsvinden op de persdag in aanwezigheid van het management van Hankook op de VDAT-stand, direct tegenover de Hankook stand.

Roland Hehner, directeur van Sales & Tuning van Hankook Tyre Duitsland: "De Essen Motor Show is een belangrijk evenement en het Europese hoogtepunt voor alles wat met tuning te maken heeft. Naast de nieuwste trends op dit gebied, zoals het gebruik van lichtere materialen, energiezuinigheid en ook aerodynamics zijn veilligheid en milieubewustzijn, gecombineerd met sportiviteit vooral belangrijk voor Hankook als bandenmaker. Daarom zijn we vanaf het prille begin betrokken bij de "TUNE IT! SAFE!" campagne, onder auspiciën van het Ministerie van verkeer en digitale infrastructuur, met als doel veilige tuning.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook viert haar 15e jubileum met haar high-performance banden op de Essen Motor Show

Premium tyre maker Hankook at the Essen Motor Show 2019.

File size: 5 MB

Hankook viert haar 15e jubileum met haar high-performance banden op de Essen Motor Show

Football players from the German top club Borussia Dortmund at the Hankook booth.

File size: 3 MB

Hankook viert haar 15e jubileum met haar high-performance banden op de Essen Motor Show

TV presenter Sidney Hoffmann from PS Profis at the Hankook booth with some fans.

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten