Persbericht

  • Auto / SUV
  • Bedrijf

Hankook Tire is met zijn innovatieve conceptbanden finalist voor de IDEA Award 2019

Bandenmaker Hankook is als een van de finalisten gekozen in de categorie auto's en transport voor zijn conceptbanden Hexonic en HLS-23, waarmee het een podiumplek wint van de in totaal 1600 ingestuurde creatieve designideeën. Hankook is nu erkend door de top drie designprijzen ter wereld: de iF Design Award 2019, de Red Dot Design Award 2019 en recenter de IDEA Awards 2019.
Hankook Tire is met zijn innovatieve conceptbanden finalist voor de IDEA Award 2019

Neu-Isenburg, Duitsland, 6 September 2019 – Premium bandenmaker Hankook is gekozen als finalist in de categorie auto's en transport van de wereldberoemde International Design Excellence Awards (IDEA) 2019, die op 21 augustus in Chicago werden gehouden. Hankook werd geprezen voor zijn conceptbanden Hexonic en HLS-23.

De Hexonic is een band voor compleet autonome deelauto's en garandeert verbeterd rijcomfort. Ingebouwde scanners analyseren de weg in real-time, waarbij ze gebruik maken van zeven afzonderlijke sensoren op het bandenprofiel. Omstandigheden zoals grip, temperatuur en wegoppervlak worden gedetecteerd en de bandenprofielen worden daarop aangepast. De HLS-23 is ontwikkeld voor geautomatiseerde logistieke systemen en de banden gebruiken sensoren om de positie tussen de voertuigen te bepalen en een constante afstand aan te houden. Hiernaast zorgt de band voor betrouwbare rijprestaties en draagt hiermee bij aan een probleemloze automatische levering van goederen.

Han-Jun Kim, directeur van Hankook Tire Europe zei: “We zijn verheugd dat we geprezen worden door de IDEA, een van 's werelds meest prestigieuze designprijzen. De prijs van de IDEA 2019 heeft Hankook de mogelijkheid gegeven haar leiderschap op het gebied van innovatief design aan de wereld te tonen. We zullen doorgaan met onze inspanningen om onze geavanceerde tecnologie te verbeteren en onze concurrentiepositie als wereldwijd toonaangevend bedrijf te versterken.“

In februari werd Hankook eerste in de categorie Professioneel Concept en Product van de 'iF Design Awards 2019'. De drie winnende banden waren de Hexonic en de HLS-23, evenals de Kinergy 4S 2, de vierseizoensbanden van Hankook voor personenwagens. De twee conceptbanden, de Hexonic en HLS-23 werden ontworpen in samenwerking met studenten van de London Royal College of Art (RCA) in de context van het “Design Innovation” onderzoeks- en ontwikkelingproject en zijn al tentoongesteld op diverse internationale handelsbeurzen. Bovendien werd het bedrijf in maart gekroond als winnaar van de categorie Product Design van de Red Dot Awards 2019 met zijn nieuwe paradepaardje, de ultra-high-performanceband Ventus S1 evo 3.                                                                          

De jaarlijkse IDEA Awards worden georganiseerd door de Industrial Designers Society of America (IDSA) en zijn een van de top drie internationale designprijzen samen met de Red Dot Design Award en de iF Design Award. Het beste ontwerp wordt elk jaar gekozen door middel van uitvoerige evaluatie van diverse beoordelingscriteria waaronder ontwerpinnovatie, gebruikerservaring en het maatschappelijk nut.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire is met zijn innovatieve conceptbanden finalist voor de IDEA Award 2019

Hankook was selected as a finalist in the automotive and transportation category at the world-class International Design Excellence Awards (IDEA) 2019. Hankook was commended for its concept tyres Hexonic and HLS-23.

File size: 1 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten