Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Hankook presenteert haar premium bus- en vrachtwagenbanden op Transport Compleet 2019 in Gorinchem

Bandenfabrikant Hankook zal aanwezig zijn op de Transport Compleet 2019 beurs die plaatsvindt van 3 september tot en met 5 september in Gorinchem, Nederland. Het bedrijf zal een collectie banden tentoonstellen die varieert van de nieuwe stadsbusband, de SmartCity AU04+, tot de SmartFlex banden voor middellangeafstand en regionaal transport en de SmartWork voor on- en off-road gebruik. Het bedrijf presenteert een selectie bus- en vrachtwagenbanden uit haar portfolio bij stand B110 in de Evenementenhal.
Hankook presenteert haar premium bus- en vrachtwagenbanden op Transport Compleet 2019 in Gorinchem

Hoofddorp, Nederland, 15 augustus 2019 – Premium bandenmaker Hankook zal dit jaar voor de 6de keer haar bus- en vrachtwagenbanden die geschikt zijn voor verschillende doeleinden in de bouw- en transportsector tentoonstellen op de Transport Compleet beurs in Gorinchem. Veel grote spelers in de transportwereld van de Benelux zien de beroemde Transport Compleet beurs als een geweldige kans om bij elkaar te komen. Als de bandenleverancier voor MAN, Mercedes-Benz Trucks, Scania en Schmitz-Cargobull onderstreept Hankook haar gevestigde positie in de Europese markt voor commerciële voertuigen.

Verkoopdirecteur van Hankook Benelux, Hielke van der Scheer, legt uit: “De commerciële voertuigen markt in de Benelux is constant aan het groeien voor Hankook. De Transport Compleet beurs is het perfecte platform voor ons om onze succesvolle SmartCity AU04+ te laten zien, samen met onze SmartFlex en SmartWork series. Verder hebben we de kans om te luisteren naar de markteisen van actuele en potentiële klanten en partners. We kijken uit naar veel interessante en productieve ontmoetingen.”

Een speciaal hoogtepunt is de nieuwe stadsbusband SmartCity AU04+ die tentoongesteld zal worden in maat 315/60 R 22.5. De bus band voor stadsverkeer maakt efficiënt brandstofverbruik en maximale slijtvastheid mogelijk. De SmartCity AU04+ heeft een versterkte zijwand met een visuele schade-indicator. Dit beschermt de band voor de schade die volgt wanneer er contact wordt gemaakt met stoepranden. De SmartCity AU04+ is ook geschikt voor winterse omstandigheden en heeft dan ook het sneeuwvlok/3PMSF symbool verdiend. Bovendien zijn de eigenschappen van de SmartCity AU04+ ook uitstekend voor elektrisch aangedreven bussen.

Bezoekers zullen ook de SmartFlex serie van Hankook kunnen ervaren, die specifiek ontwikkeld is voor de lange en middellange afstand. Ook deze band is geschikt voor winterse condities en is dus uitgerust met het sneeuwvlok/3PMSF symbool en het M+S-symbool. Deze bandenserie geeft wagenparkbeheerders de kans om flexibel te antwoorden op afstand en lading ongeacht het weer of de zwaarte van de lading. De superieure levensduur en de sterke, duurzame compound maken de banden erg succesvol in de markt van de Benelux. Hankook zal ook haar SmartWork serie presenteren die ontwikkeld is met speciale aandacht voor vrachtwagens die in de bouwsector worden gebruikt. Tijdens de beurs zullen de SmartWork AM15+ voor de stuuras en de DM09 voor de aandrijfas worden tentoongesteld.

Ook zijn bezoekers van harte welkom om langs te komen en informatie te ontvangen over de pan-Europese service die vrachtwagenchauffeurs helpt bij technische problemen. Deze service heet “Road Assist 24h” en is op het moment beschikbaar in meer dan 25 Europese landen. De service garandeert dat mechanica van meer dan 7.500 vrachtwagenbandenleveranciers binnen 2 uur present zullen zijn om te helpen, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Hierdoor kunnen vrachtwagens snel en veilig hun reis vervolgen.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook presenteert haar premium bus- en vrachtwagenbanden op Transport Compleet 2019 in Gorinchem

At the Transport Compleet 2019 fair in Gorinchem, Netherlands, Hankook will display its tyres ranging from the city bus tyre, SmartCity AU04+, along with the SmartFlex for medium-haul and regional transport as well as the SmartWork for on and off-road use.

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten