Persbericht

  • Motorsport

Negende DTM-seizoen, nieuwe samenwerking met gerenommeerd racekampioenschap en een nieuwe hoogwaardige autoband

Hankook geeft vol gas en breidt gestaag zijn betrokkenheid in de motorsport uit. Aan het begin van het jaar is de premium bandenmaker meer samenwerkingsverbanden met gerenommeerde racekampioenschappen aangegaan. Hankook is sinds 2011 de exclusieve bandenpartner van de DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters), het lang verwachte nieuwe seizoen gaat begin mei van start. Gebaseerd op technologie die in de DTM getest is, heeft het bedrijf gestaag verder gebouwd op het succesverhaal van zijn hoogwaardige passagiersbanden. Met de splinternieuwe Ventus S1 evo 3, stelt Hankook een nieuwe standaard vast zowel in termen van prestaties, maar ook het gebied van milieu.

Neu-Isenburg/Duitsland, 30 april 2019 – Dit seizoen is Formula Renault Eurocup één van de samenwerkingspartners van Hankook. Dit prestigieuze kampioenschap bestaat uit tien weekenden op iconische racecircuits zoals Silverstone, Monza, Hockenheim en Monaco in de context van de Formule 1. In deze formule gaan 24 auto's de confrontatie aan op de Ventus Raceband. Hankook zal dit jaar voor het eerst ook het Belcar kampioenschap voorzien van zijn hoogwaardige band, de Ventus Race. In dit gerenommeerde kampioenschap in België en Nederland spelen GT-auto's en toerauto's een belangrijke rol.

In de Mini Challenge Italië zal dit jaar ook op de banden van de hoogwaardige bandenmaker gereden worden. Het kampioenschap met de legendarische Mini bestaat uit zes evenementen in Italië, waarbij de laatste ronde op 20 oktober in Monza plaatsvindt. In lijn met het motto ‘Op volle kracht met vrouwen’, heeft Hankook de net gelanceerde W-serie vanaf het begin opgetuigd met zijn hoogwaardige racebanden. Het kampioenschap voor eenpersoonsraceauto's voor vrouwelijke coureurs bestaat uit zes ronden en start exclusief als DTM-nevenprogramma.

“Motorsport is een belangrijk deel van het DNA van Hankook en het DTM biedt ons een uitgelezen platform, waar we perfect de prestaties van onze hoogwaardige banden en onze expertise op internationaal topniveau kunnen demonstreren,” zegt Han-Jun Kim, directeur van Hankook Tire Europa. “We zijn altijd op zoek naar interessante series en formules, om deze verder te ontwikkelen met onze hoogwaardige producten. De samenwerking met de recent gevormde W-serie is vooral aantrekkelijk. We zijn verheugd om betrokken te zijn in het pionierswerk dat gedaan wordt in deze formule.”

Fans wachten gespannen af op de start van het DTM-kampioenschap, dat traditioneel plaatsvindt in de Hockenheimring van 3 tot 5 mei. Voor de premium bandenmaker is de openingsronde op het iconische circuit bij Heidelberg de start van het negende seizoen als exclusieve bandenpartner van het populairste internationale toerwagenkampioenschap. “We zijn erg blij dat we een zeer professionele en betrouwbare bandenpartner in de vorm van Hankook hebben in de DTM. Hankook is een internationaal bedrijf en een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Hankook voorziet de teams van moderne racebanden, die erg veilig zijn en de coureurs helpen om tot het uiterste te gaan. Zo moet het zijn in topklasse motorsport,” zegt de voorzitter van de ITR Gerhard Berger.

In de vorm van Aston Martin zal voor het eerst sinds jaren een fabrikant van niet-Duitse origine een prominente rol spelen in de DTM. De Britse sportautofabrikant heeft een schat aan ervaring in de internationale motorsport en belooft zelfs in zijn eerste jaar een serieuze concurrent te worden voor Audi en BMW, die zich al jaren in de DTM thuis voelen.

Voor Manfred Sandbichler is de langdurige en vertrouwelijke samenwerking tussen Hankook, de DTM en de fabrikanten de beste basis om de toegenomen eisen, die voor iedereen nieuw zijn, het hoofd te bieden. “Omdat de auto's aanzienlijk veranderd zijn, terwijl de Hankook-raceband dit jaar hetzelfde is gebleven, moeten de teams van ingenieurs van Hankook en de fabrikanten nog nauwer samen optrekken en de samenwerking intensiveren, om er zeker van te zijn dat de auto's en de racebanden een geheel vormen. In het verleden heeft dit perfect gewerkt, dus ik heb er vertrouwen in dat het weer een groots en succesvol DTM-seizoen gaat worden, ondanks de nieuwe uitdagingen,” zegt Sandbichler, directeur van Hankook Motorsport Europa.

Hankook staat voor nieuwe uitdagingen in het negende jaar in de DTM. Voor de eerste keer zullen de DTM-auto's aangedreven worden door nieuwe viercilinder turbomotoren met een capaciteit van twee liter, die 100 pk meer genereren dan de V8-motoren die eerder gebruikt werden. “We hebben een totaal nieuwe auto met minder downforce, een grotere achtervleugel en een nieuwe turbomotor, die compleet andere prestatiekenmerken heeft dan het aandrijvingssysteem dat eerder in de DTM werd gebruikt. Als gevolg daarvan zijn de eisen die aan de Hankook-banden gesteld worden compleet veranderd. Meer vermogen betekent dat we rekening moeten houden met doorslippen van het achterwiel, waardoor het oppervlak van de band oververhit kan raken en een grotere belasting op het draaiende oppervlak kan veroorzaken dan eerder het geval was. Om dit te vermijden moet de coureur de enorme kracht van de turbomotor op gecontroleerde en afgemeten wijze in werking zetten, de prestatiekenmerken van deze motor zijn veel scherper dan die met natuurlijke aanzuiging. Hierdoor wordt een nog grotere nadruk gelegd op de rijvaardigheid, en dat is uiteindelijk wat de fans en toeschouwers willen zien. De Hankook raceband zal ook belangrijker zijn, zodat we er zeker van kunnen zijn dat er tijdens de seizoensopening in de Hockenheimring voldoende spanning en drama zal zijn, dit circuit is een van de meest veeleisende DTM-circuits,” zegt Thomas Baltes, de Hankook race-ingenieur, die verantwoordelijk is voor de DTM.

Terwijl toeschouwers en fans op de racecircuits getrakteerd worden op fascinerende motorsport, spreekt het vanzelf dat automobilisten ook profiteren van de betrokkenheid van Hankook in de motorsport: De ervaring en gegevens die in de loop der jaren verzameld zijn als bandenpartner van DTM zijn toegepast in de ontwikkeling van de nieuwe ultra-high-performance wegenband, de Ventus S1 Evo 3. In een van de grootste onafhankelijke bandentesten ter wereld, uitgevoerd door het Duitse autotijdschrift Auto Bild, kreeg de nieuwe hoogwaardige band, het paradepaardje van Hankook, een van de hoogste scores van de 53 merken die getest werden, waardoor Hankook zich onmiddellijk verzekerde van een podiumplaats.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultra-moderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraine, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 21.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Contactpersonen

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzer@hankookreifen.de

Anna Pasternak

Fon: +49 (0) 6102 8149-173

a.pasternak@hankookreifen.de

Yara Willems

Fon: +49 (0) 6102 8149-172

y.willems@hankookreifen.de

Stefan Prohaska

Fon: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaska@hankookreifen.de

Kristina Schott

Fon: +49 (0) 6102 8149-175

k.schott@hankookreifen.de

Annika Malcherek

Fon: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherek@hankookreifen.de

Downloads

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 1 MB

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 16, 2019, (Photo by Hoch Zwei)

File size: 2 MB

02 COLLET Caio (bra), Formula Renault Eurocup team R-ACE GP, action during Formula Renault Eurocup at Monza, Italy, April 12 to 14, 2019 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

File size: 1 MB

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Klettwitz: DTM Lausitzring Test 2019, Klettwitz on April, 17, 2019, (Photo by Hoch Zwei) Audi Test Auto

File size: 2 MB

NATIONAL EXHIBITION CENTRE, UNITED KINGDOM - JANUARY 10: The W Series stand during the Autosport International Show at National Exhibition Centre on January 10, 2019 in National Exhibition Centre, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

File size: 7 MB