Persbericht

  • Bedrijf

Nieuwe directeur personeelszaken bij Hankook Tire Europe

Bandenfabrikant Hankook heeft Thomas Jacobi benoemd tot nieuwe Human Resources Directeur van Hankook Tire Europe. Jacobi heeft jarenlange ervaring in leidinggevende posities op de afdeling personeelszaken. De 43-jarige Jacobi was in de afgelopen 13 jaar verantwoordelijk voor de personeelszaken van bedrijven in verschillende branches. Voordat hij naar de Europese centrale van Hankook kwam, was hij als senior regiodirecteur EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) verantwoordelijk voor de personeelszaken van een telecommunicatiebedrijf. Thomas Jacobi volgt in zijn functie de heer Ji Su Lim op, die is teruggekeerd naar de hoofdvestiging in Seoul, Korea en nu in het “Human Resource Team” van het wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, Technodome, werkzaam is.

Neu-Isenburg, 28 maart 2019 – Premium-bandenfabrikant Hankook heeft de benoeming van Thomas Jacobi per 1 maart als nieuwe directeur personeelszaken voor de Europese centrale van het bedrijf bekend gemaakt. Vanuit Neu-Isenburg zal hij de personeelszaken voor de regio Europa aansturen. Jacobi heeft 13 jaar ervaring op het gebied van personeelszaken en was werkzaam bij bedrijven in verschillende branches. Na zijn studie rechtswetenschappen met de nadruk op zakelijke rechtsbescherming en Europees recht werkte de 43-jarige na zijn tweede staatsexamen o.a. als senior specialist personeelszaken in een elektronicaconcern en als HR Generalist EMEA bij een bedrijf voor navigatieontwikkelingen. Voor zijn nieuwe functie als directeur personeelszaken bij Hankook Tire was Jacobi als senior regiodirecteur verantwoordelijk voor de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bij een wereldwijd opererend telecommunicatiebedrijf.

"Wij heten de heer Jacobi van harte welkom in zijn nieuwe functie bij Hankook“, aldus Han-Jun Kim, voorzitter van Hankook Tire Europe. "Met hem hebben wij de juiste opvolger voor deze functie gevonden op wiens kennis, ervaring en expertise wij kunnen vertrouwen en bouwen om onze personeelsstrategie voor de grootste en strategisch belangrijkste regio van Hankook, t.w. Europa, nog verder uit breiden. Met zijn internationale ervaring, inclusief uitgebreide kennis op het gebied van Change Management en de ontwikkeling van de organisatie brengt hij uitstekende voorwaarden mee om in deze belangrijke functie met succes de juiste zwaartepunten te benoemen.“

"Ik neem de aan mij toegewezen taken als nieuwe directeur personeelszaken bij Hankook in Europa graag op mij“, verklaart Jacobi. „Ik verheug mij erop, mijn ervaringen bij een internationaal succesvol bedrijf als Hankook in de praktijk te brengen. Daarbij is het belangrijk dat ik samen met mijn team de reeds ingezet cultuuromslag, zoals bijv. het werven van nieuwe medewerkers, verder ga uitbouwen. Als enthousiaste autosport- en oldtimer-fan weet ik dat de branche hoge eisen stelt aan de technische kennis van de medewerkers. Daarop zal onze focus bij de personeelsontwikkeling dan ook gericht zijn.“

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultra-moderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraine, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 21.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Contactpersonen

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzer@hankookreifen.de

Anna Pasternak

Fon: +49 (0) 6102 8149-173

a.pasternak@hankookreifen.de

Yara Willems

Fon: +49 (0) 6102 8149-172

y.willems@hankookreifen.de

Stefan Prohaska

Fon: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaska@hankookreifen.de

Kristina Schott

Fon: +49 (0) 6102 8149-175

k.schott@hankookreifen.de

Annika Malcherek

Fon: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherek@hankookreifen.de

Downloads

Thomas Jacobi, HR Director, Hankook Tire Europe

File size: 4 MB