Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Hankook presenteert haar premium bus- en truckbanden op de Transport Compleet in Hardenberg

Bandenfabrikant Hankook zal ook in 2019, voor de 6e keer op rij, aanwezig zijn op de beurs “Transport Compleet” in Hardenberg. De beurs die van 26 tot 28 maart zal plaatsvinden, is één van de grootste platforms in Nederland voor de belangrijkste spelers in de industrie. De stand van Hankook is te vinden in hal 4, stand 426. De hoogtepunten die de bandenfabrikant zal laten zien zijn de voor alle trucks geschikte bandenlijn SmartFlex en de line up van truckbanden SmartWork voor het gebruik op de weg, evenals de banden met een grote tractie voor offroad-gebruik op bouwplaatsen. Bovendien presenteert Hankook tijdens Transport Compleet voor het eerst in Nederland haar gloednieuwe busband Smart City AU04+ in de maat 315/60 R 22.5, die o.a. op elektrische bussen kan worden gemonteerd.

Hoofddorp, Nederland, 22 maart 2019 – Tijdens Transport Compleet 2019 in Hardenberg presenteert premium bandenfabrikant Hankook haar innovatieve bandenlijn voor trucks en bussen, die geschikt zijn voor verschillende segmenten in de transport- en bouwsector.  Als hoogtepunt presenteert Hankook, dat o.a. de premium leverancier van truckbanden is voor MAN, Mercedes-Benz, Scania en Schmitz-Cargobull, de SmartCity AU04+ in de maat 315/60 R 22.5, de eerste band die geschikt is voor elektrische bussen. Deze zal in Hardenberg voor het eerst worden geïntroduceerd.

Het bedrijf legt vooral de nadruk op haar op toekomst georiënteerde benadering met een industriële visie gericht op banden voor elektrische voertuigen. Elektrische bussen zijn, gezien het gewicht van de units voor de opslag van energie, over het algemeen zwaarder dan conventionele bussen, dus worden de banden zwaarder belast. Om het verlies aan opgeslagen energie in de accu’s tot een minimum te beperken, valt de SmartCity AU04+ tevens op met de erg lage rolweerstand. In de stedelijke start- en stopomstandigheden moeten busbanden bestand zijn tegen deze zware belasting maar tegelijkertijd een grote mate van veiligheid garanderen; daarom werd, om een extreem gelijkmatige slijtage te kunnen realiseren, bij de ontwikkeling van de nieuwe band voor elektrische bussen bijzonder veel aandacht besteed aan de aanpassing van de schouderbreedte en de structuur. Het loopvlak van de SmartCity AU04+, die is ontwikkeld als een band voor alle seizoenen, is zonder beperkingen geschikt voor winterse omstandigheden en is voorzien van het sneeuwvlok symbool(3PMSF).

De verkoopdirecteur voor de Benelux van Hankook, Hielke van der Scheer, legt uit: "De markt voor Hankook in de Benelux groeit constant in de sector voor commerciële voertuigen, kent vele belangrijke logistieke knooppunten die de eisen van wagenparkklanten aan de truck- en busbanden van Hankook versterken. De beurs Transport Compleet is het perfecte toneel voor ons om de innovatieve technologie aan belangrijke spelers in het truck- en bussegment te presenteren. Wij verheugen ons op de vele interessante en productieve ontmoetingen”.

Tevens kunnen de bezoekers er de SmartFlex-lijn van Hankook bekijken, die speciaal voor de lange en midden lange afstand werd ontwikkeld. Deze lijn geeft wagenparkbeheerders de mogelijkheid om flexibel op afstand en lading te reageren, ongeacht weersomstandigheden of zware ladingen. De superieure levensduur en het sterke, duurzame loopvlak maakt de band tot een van de meest succesvolle banden van Hankook op de Benelux-markt. De SmartFlex-banden zijn beschikbaar voor zowel de stuuras (Smart Flex AH31 en Smart Flex AH35) als de aandrijfas (Smart Flex DH31 en Smart Flex DH35). Net als vorig jaar, presenteert Hankook ook haar trailerband SmartFlex TH31, die, met dank aan de speciale meervoudige 3D-lamellen, algemeen gewaardeerd wordt om de uitstekende tractie-eigenschappen.

Tenslotte, wordt op de Hankook-stand de SmartWork-lijn gepresenteerd, die speciaal werd ontwikkeld voor trucks die in de bouwsector worden gebruikt. Tijdens de beurs worden de AM15+ voor de stuuras en de DM09 voor de aandrijfas gepresenteerd. De SmartWork AM15+ is geschikt voor de stuuras, maar is speciaal ontwikkeld voor offroad-gebruik. De extra brede blokken van deze banden garanderen een optimale tractie op een oneffen ondergrond die zo specifiek is voor bouwterreinen. Het open schoudergebied met de profielblokken levert hieraan ook een bijdrage. De extra brede loopvlakgroeven voorkomen dat steentjes in het loopvlak vast komen te zitten. De SmartWork DM09 is leverbaar voor de aandrijfas. Het ontwerp van het directionele loopvlakprofiel zorgt ervoor dat modder en water beter worden afgevoerd. De afgeschuinde loopvlakblokken aan de buitenkant van het loopoppervlak verbeteren de weerstand tegen laterale vervorming en helpen effectief schade aan de schouder of scheuren van de hoeken van de blokken te voorkomen.

Bezoekers worden ook uitgenodigd om langs te komen om meer te ervaren over de pan-Europese service bij pech onderweg van Hankook “Road Assist 24h". Deze service is op dit moment beschikbaar in 25 Europese landen en garandeert dat monteurs van meer dan 7.500 truckbandenleveranciers binnen 2 uur ter plaatse zijn, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Zo wordt geregeld dat trucks weer snel en veilig op weg zijn. De verkoopdirecteur Benelux van Hankook voegt hieraan toe: “Met ons Road Assist 24h-programma en onze producten willen wij optimale waarde aan onze klanten bieden. Wij kijken ernaar uit op de beurs met vele geïnteresseerde bezoekers te kunnen spreken over onze service samenwerkingsverbanden mogelijkheden en oplossingen.”

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultra-moderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraine, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 21.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com


Hankook Tire Europe GmbH | Corporate Communications Europe/CIS | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

all press releases

Contactpersonen

Felix Kinzer

Fon: +49 (0) 6102 8149-170

f.kinzer@hankookreifen.de

Anna Pasternak

Fon: +49 (0) 6102 8149-173

a.pasternak@hankookreifen.de

Yara Willems

Fon: +49 (0) 6102 8149-172

y.willems@hankookreifen.de

Stefan Prohaska

Fon: +49 (0) 6102 8149-171

s.prohaska@hankookreifen.de

Kristina Schott

Fon: +49 (0) 6102 8149-175

k.schott@hankookreifen.de

Annika Malcherek

Fon: +49 (0) 6102 8149-176

a.malcherek@hankookreifen.de

Downloads

Hankook SmartCity AU04+

File size: 3 MB

Hielke van der Scheer, Sales Director

File size: 4 MB