Persbericht

  • Bedrijf

Hankook Tire maakt de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2018 bekend

In het derde kwartaal van 2018 heeft Hankook Tire een verkoopresultaat van 1,76 biljoen KRW en een bedrijfsresultaat van 184,6 miljard KRW gerealiseerd. De hogerr inch banden (meer dan 17 inch) namen daarbij 52% van de totale verkopen voor hun rekening. Dat betekent een groei van 4,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hetgeen zowel de premium producten als het imago van het merk Hankook versterkt.
Hankook Tire maakt de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2018 bekend

Seoul, Korea/Neu-Isenburg, Duitsland, 08 november 2018 – Hankook, fabrikant van kwaliteitsbanden, maakte het financiële resultaat van het derde kwartaal van 2018 bekend, met een geconsolideerd wereldwijd verkoopresultaat van 1,76 biljoen KRW (1,35 miljard Euro) en een bedrijfsresultaat van 184,6 miljard (141,5 miljoen Euro).

Gebaseerd op de wereldwijde toonaangevende technologie en kwaliteit van de premium producten van Hankook Tire, namen de hogere inch banden (meer dan 17 inch) 52% van alle personenwagenbanden voor hun rekening, hetgeen een groei van 4,5% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar betekent en het imago van het premiummerk Hankook versterkt.

De verkoop van vervangingsbanden is in het derde kwartaal van 2018 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar eveneens gestegen, dankzij een stabiele kwalitatieve en een kwantitatieve groei die wordt veroorzaakt door de regelmatige verkoop van hogere inch banden in Europe, Korea en China.

Het bedrijfsresultaat is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 15% gedaald door een lichte daling in de levering van OEM-banden. Dit werd veroorzaakt door een daling van de vraag op de automarkt en de initiële bedrijfskosten van de fabriek in Tennessee in de Verenigde Staten van Amerika.

Hankook Tire stelt zich ten doel om de positie van het bedrijf als een premiummerk te verstevigen door de concurrentiekracht op het gebied van premiumproductlijnen te verbeteren en de verkoop van hogere inch banden met een verder uit te breiden, aangezien in deze sector een stabiele groei in de vraag mag worden verwacht. Hankook Tire is tevens van plan haar streven om een wereldwijd opererende toponderneming te worden te versnellen, door haar distributienetwerk en de afzet door middel van innovaties te versterken.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire maakt de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2018 bekend

File size: 130 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten