Persbericht

  • Auto / SUV
  • DrivingEvent2018

Nieuwe af fabriek gemonteerde premium zomerbanden van Hankook

Met de af fabriek gemonteerde band voor de BMW 6-serie Gran Turismo completeert bandenfabrikant Hankook bij de Bayerische Motoren Werke de uitrusting in het hogere segment. Naast andere modellen voorziet Hankook o.a. ook de BMW 7-serie van haar UHP-zomer- en winterbanden. Nu rolt ook de allernieuwste Gran Turismo-generatie van de BMW Group o.a. met de in Hannover ontwikkelde Ultra-High-Performance-zomerbanden Ventus S1 evo 2 als Runflat-versies van de band, die in de hypermoderne Europese fabriek van het bedrijf in Hongarije wordt geproduceerd.
Nieuwe af fabriek gemonteerde premium zomerbanden van Hankook

Neu-Isenburg/Duitsland, 19 oktober 2018 Een comfortabele rij-ervaring, in combinate met dynamische en sportieve kenmerken, zijn de belangrijkste kenmerken van de BMW 6-serie Gran Turismo, die zowel functionaliteit als luxe combineert. Deze uitstekende kenmerken worden ondermeer ondersteund door de af fabriek gemonteerde Ventus S1 evo 2 UHP-banden van Hankook. Met speciale runflatmaten van 245/45R19 98Y RSC voor de vooras en 275/40R19 101Y RSC voor de achteras, levert de veelvuldig bekronde zomerband de juiste grip, zowel op een droge als een natte weg. De uitzonderlijke combinatie van een coupé-silhouet met de ruimte en uitrusting van een luxe sedan betekent dat de banden niet alleen voldoende comfort moeten bieden, maar ook hoge belasting kunnen dragen, mocht het maximale koffervolume tot 1.800 liter worden gebruikt.

Naast de BMW 6-serie Gran Turismo en de luxe limousine BMW 7-serie levert Hankook op dit moment de banden voor in totaal 11 modellen van het traditionele bedrijf uit Beieren. Ook auto’s uit de modelseries BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6, de BMW 2-serie Active Tourer evenals de BMW 4- en 5-serie rollen deels op Hankook-banden van de band. Daarmee heeft Hankook haar activiteiten voor af fabriek gemonteerde banden ten opzichte van voorgaande jaren duidelijk uitgebreid. De samenwerking met de BMW Group bestaat sinds 2011 en omvat de levering van zomer- en winterbanden en banden voor alle seizoenen voor personenauto’s en SUV’s tot aan banden voor de autosport.

„Wij zijn er trots op dat wij als partner voor af fabriek gemonteerde banden door premium-fabrikanten zoals de BMW Group deze ontwikkeling kunnen stimuleren. De technische finesses van de BMW 6-serie Gran Turismo zijn vermoedelijk sneller te ontdekken dan die van onze banden, desondanks zullen deze ook in de toekomst van de auto een centrale rol spelen“, aldus Han-Jun Kim, directeur van Hankook Europa.

Tijdens de intensieve testfase bewezen de banden dat ze over een hoge mate aan rijcomfort in combinatie met uitgesproeken dynamische rijeigenschappen beschikken. Daarmee vullen zij de rijdynamiek en het comfort van de BMW 6-serie Gran Turismo aan, die o.a. standaard is voorzien van luchtvering op de achterassen en een automatische niveauregeling, waarmee ook bij langere afstanden voor een aangename reis wordt gezorgd. De banden moeten bovendien aan de hoge eisen ten aanzien van de handling onder droge omstandigheden en de rolweerstand voldoen en bovendien het lawaai zowel binnen als buiten de auto tot een minimum reduceren. „Wij moeten de voortreffelijke rij- en comforteigenschappen met buitengewone prestaties op een natte en droge weg combineren. Dat vereist niet alleen de ontwikkeling van een speciaal loopvlakmengsel, maar ook een principiële afstemming tussen mengsel, profieldesign en constructie“, legt Dipl.-Ing. Klaus Krause uit. De heer Krause is directeur van het Europese ontwikkelingscentrum (ETC) van Hankook in Hannover, waar de banden voor de BMW Group in Europa werden ontwikkeld.

Op dit moment werken ca. 80 ingenieurs en technici in het Europese ontwikkelingscentrum van Hankook in Hannover en de daarbij behorende testbanen in Spanje en Finland aan op maat gemaakte bandenoplossingen voor de Europese automobielfabrikanten. Ook de af fabriek gemonteerde banden voor de BMW Group werden daar ontwikkeld en aan uitgebreide testen onderworpen. Ook de banden voor de BMW 6-serie Gran Turismo worden in de hypermoderne Europese fabriek van Hankook in Hongarije, die in de productie van banden voor personenauto’s en SUV’s is gespecialiseerd en tot de modernste bandenfabrieken ter wereld behoort, gemaakt.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Nieuwe af fabriek gemonteerde premium zomerbanden van Hankook

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Nieuwe af fabriek gemonteerde premium zomerbanden van Hankook

Hankook is completing its high-end original equipment range with Bayerische Motoren Werke by providing the tyres for the BMW 6 Series Gran Turismo.

File size: 2 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten