Persbericht

  • Auto / SUV
  • DrivingEvent2018

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

Bandenfabrikant Hankook komt in het voorjaar van 2019 met de Ventus S1 evo 3, een nieuwe Ultra-High-Performance-band voor personenauto's en SUV's op de Europese wegen. Zoals bij alle Hankook-profielen stond ook bij de laatste ontwikkeling van de premium-bandenfabrikant de veiligheid bovenaan het eisenpakket van de ingenieurs. Zo werd bij de inmiddels derde S1 evo-generatie vooral aandacht besteed aan de verdere verbetering van de grip op een nat wegdek, het rijgedrag en de stuurprecisie. Bovendien hebben de ontwikkelaars zich in het bijzonder gericht op het verlagen van de rolweerstand bij het gelijktijdige behoud van de levensduur. De nieuwe Ventus high-end-productlijn combineert hiermee de reeds vele malen in onafhankelijke producttesten bevestigede prestatie- en comforteigenschappen van de "S1 evo"met duidelijk verbeterde milieu-eigenschappen. De nieuwe Hankook Ventus S1 evo 3 zal vanaf het voorjaar 2019 in eerste instantie in 72 maten van 17 tot 22 inch op de Europese markt worden aangeboden.
Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

Neu-Isenburg/Duitsland, 01 oktober 2018 De nieuwe Hankook Ventus S1 evo 3 geeft als compleet nieuw ontwikkelde band een consequent vervolg aan het succesverhaal van de Ultra-High-Performance-banden van Hankook. De band biedt, net als zijn voorganger, een veilige en sportief-comfortabele rijervaring bij zowel droge als natte omstandigheden. Het nieuwste lid van de succesvolle Hankook Ventus-familie, die al in 1994 met de "oer-"Ventus" haar wereldwijde marktintroductie vierde, komt echter ook tegemoet aan nieuwe speerpunten, o.a. op het gebied van milieubescherming en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Een mijlpaal voor het bedrijf was de introductie van het eerste high-end UHP-profiel, de Ventus S1 evo, in 2005, dat door de internationale vakpers voordurend met top-resultaten werd bekroond als banden voor sportieve auto’s. Diens opvolger, de Ventus S1 evo 2, ontwikkelde zich tot op heden tot het meest succesvolle profiel uit de geschiedenis van het bedrijf, ook bij toonaangevende Duitse automobielfabrikanten zoals Audi, BMW, Mercedes-Benz en Porsche. Gebaseerd op de tijdens de DTM beproefde technologie overtuigt de band o.a. door de grote mate van precisie in de besturing en de uiterst goede handling. Bij de Ventus S1 evo 3 heeft Hankook het rijgedrag en de rijeigenschappen door middel van verschillende nieuwe eigenschappen, ook ten aanzien van de milieu-eigenschappen (rolweerstand en levensduur), verder geoptimaliseerd.

"We zijn al bijna 25 jaar actief op de wereldwijde bandenmarkt met onze Ultra-High-Performance-producten, en onze producten hebben zich bewezen als eersteklas af fabriek gemonteerde banden bij de toonaangevende autofabikanten, inclusief het segment van de high performance sportwagens”, aldus Han-Jun Kim, voorzitter van Hankook Tire Europe. "Met ons nieuwe vlaggenschip gaan wij consequent door op de ingeslagen weg. Daarvoor hebben wij in de laatste jaren veel nieuwe technologieën ontwikkeld, die nu voor het eerst in de praktijk worden gebracht. Daarom ben ik er zeker van dat de nieuwe Ventus S1 evo 3 vanaf de marktintroductie in het voorjaar van 2019 direct voor een succes bij onze klanten zal zorgen."

Dankzij de voortdurende onderzoeken zal bij de Ventus S1 evo 3 een nieuwe generatie van innovatie materialen worden gebruikt. De experts van Hankook hebben het rijgedrag van de Ventus S1 evo 3 bij een nattere en drogere ondergrond geoptimaliseerd, o.a. door in het loopvlakmengsel gebruik te maken van zwaar te belasten natuurlijke harssoorten. Dit verhoogt niet alleen het gripniveau bij topprestatie, de band blijft ook op dit gripniveau over een aanzienelijk groter temperatuurbereik, wat resulteert in een breed grensbereik. Een high-grip silicamengel en een speciale mixtechnologie wordt gebruikt voor een duidelijk verbeterde verdeling van de polymeren en ballaststoffen. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de remprestaties onder natte omstandigheden en een reductie van de rolweerstand.

Ook een nieuw mengsel voor de wangen van de band draagt bij aan deze reductie, waardoor de rolweerstand van de Ventus S1 evo 3 nogmaals met meer dan 2,5 procent kon worden verlaagd.

Een nieuw 0 graden gordelweegfsel gemaakt van aramide-composiet verlaagt, ten opzichte van de tot dusver gebruikelijke op nylon gebaseerde weefsels, de ongewenste vergroting van de afrolomtrek bij hoge tot zeer hoge (300 km/h en sneller) snelheden met 60% en geeft de Ventus S1 evo 3 door de verminderde warmteontwikkeling een duidelijk betere rijstabiliteit en een langere levensduur.

Het gordelweefsel draagt met meer dan 5% bij tot een verbetering van de zijgeleidingskrachten. Daarnaast helpen de zgn. “hyper-slants” op de middelste profielblokribben om de zijgeleidingskrachten te verhogen, doordat het effectieve contactvlak onder belasting, bijvoorbeeld bij plotselinge uitwijkmanoeuvres, wordt vergroot. De blokken van de uiterst sterke en bijzonder breed uitgevoerde buitenste rib van het asymmetrische profiel worden door middel van extra verbindingsdorpels verder versterkt om een nauwkeurige en stabiele bochtenhandling te kunnen garanderen.

De uitgepsroken, buitenste profielgroef binnen het speciale blokdesign is puur optisch en moet als een herinnering aan het opvallende, eerste Ventus S1 evo-design van Hankook worden gezien, met zijn typische lijn aan de buitenkant van het profiel. Technisch gezien reduceert de zgn. “interlocking groove” in combinatie met het qua stroming nog verder verbeterde 4-kanaalsdesign op een effectieve manier aquaplaning en verhoogt ook duidelijk de grip op een nat wegdek, zonder dat dit een negatieve invloed op de prestatie op een droge ondergrond heeft.

Dipl.-Ing. Klaus Krause, chef van het Europese ontwikkelingscentrum van Hankook in Hannover zegt: „Onze ingenieurs hebben zich voor de Ventus S1 evo 3 ten doel gesteld, de voorganger, d.w.z. het tot dusver voor Hankook meest succesvolle profiel, op vrijwel alle punten te verslaan. Het resultaat van hun werk is een Ultra-High-Performance-band waarvan het rijgedrag en de rijeigenschappen zodanig zijn geoptimaliseerd dat in de waarste zin van het woord de “driving emotion” wordt ervaren. Bovendien“, gaat Krause verder, "werd bij de ontwikkeling van de S1 evo 3 natuurlijk ook al rekening gehouden met de toekomstige eisen van de zgn. Real Driving Emission, waaraan de auto-industrie inmiddels voor de goedkeuring aan bindende WLTP-testen moet voldoen."

De Ventus S1 evo 3 werd binnen de wereldwijde onderzoekscombinatie van Hankook Tire hoofdzakelijk in het Europese ontwikkelingscentrum van de fabrikant in Hannover ontwikkeld. De productie zal vooral in de hypermoderne fabriek van het bedrijf in het Hongaarse Rácalmás plaatsvinden. Tijdens de introductie zal de S1 evo 3 ook in een aangepaste SUV-uitvoering met dubbellaags rayon-karkas beschikbaar zijn. Sommige maten ontvingen van toonaangevende Duitse automobielfabrikanten voor hun nieuwste modellen al de vrijgave voor af fabriek gemonteerde banden. Het nieuwe vlaggenschip van Hankook wordt in het voorjaar van 2019 in eerste instantie in heel Europa geïntroduceerd. De line-up bestaat in het begin uit 72 maten in 17 tot 22 inch van de serie 50 tot 25 met een loopvlakbreedte van 205 tot 315 mm.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 2 MB

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

Hankook introduces its new Ultra-High Performance flagship tyre for passenger cars and SUVs: The Ventus S1 evo 3

File size: 1 MB

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

File size: 953 KB

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

File size: 10 MB

Hankook presenteert haar nieuwe Ultra-High-Performance-vlaggenschip voor personenauto's en SUV's: De Ventus S1 evo 3

File size: 11 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten