Persbericht

  • Bedrijf

Hankook Tire voor het derde jaar op rij vermeld in de DJSI World-lijst

Als één van de meest duurzame bandenfabrikanten ter wereld, heeft Hankook Tire opnieuw haar buitengewone betrokkenheid bij de bescherming van het milieu gedemonstreerd. Voor het derde jaar op rij is het bedrijf opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Indices (DJSI World). Het succes onderstreept de betrokkenheid van Hankook Tire bij het milieubeleid en milieumanagementsystemen, Supply Chain management, maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving.
Hankook Tire voor het derde jaar op rij vermeld in de DJSI World-lijst

Seoul, Korea/Neu-Isenburg, Duitsland, 27 september 2018 – Hankook Tire maakte bekend dat het bedrijf voor het derde opeenvolgende jaar is opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Indices (DJSI World), waarmee haar status als één van de meest duurzame bandenfabrikanten ter wereld wordt versterkt.

Waar 2.521 bedrijven op het gebied van auto-onderdelen door DJSI zijn beoordeeld, werd Hankook Tire voor het derde opeenvolgende jaar aangemerkt als een van de meest buitengewone bedrijven. Hankook Tire kreeg hoge scores op het gebied van het milieubeleid en managementsystemen, Supply Chain management, het oog voor de samenleving en de liefdadigheid. Op het gebied van de zakelijke gedragscode heeft Hankook Tire grote vorderingen laten zien. Al met al heeft Hankook Tire op een buitengewone manier gepresteerd op alle drie fronten, t.w. economie, milieu en sociaal beheer.

Het lijkt erop dat de proactieve en permanente activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf hebben bijgedragen aan dit wapenfeit. Hankook Tire heeft zich uitdagende doelstellingen gesteld en werkt wereldwijd samen met verschillende belanghebbenden om een positieve indruk op de maatschappij achter te laten.

In 2018 ontwikkelde Hankook Tire voor de middellange termijn een routekaart waarbij men zich bij onderzoek vooral richt op duurzaamheid – hernieuwbaarheid, recycling, herbruikbaarheid en vermindering – zodat het gebruik van haar producten tot een verbetering van het milieu leidt. Het ultieme doel van deze routekaart is om in 2043 banden te ontwikkelen die volledig van duurzame grondstoffen zijn gemaakt. Bovendien is Hankook Tire vanaf eind 2017 bezig met het verhogen van de duurzaamheid door gebruik te maken van natuurlijk rubber door de gehele commerciële keten inclusief boeren, handelaren en verwerkers. Het bedrijf werkt voor het opstellen van het eigen duurzaamheidsbeleid van natuurlijk rubber samen met erkende adviseurs in de wereldwijde bandenindustrie: NGO's, leveranciers van natuurlijk rubber, fabrikanten en de belangrijkste klanten. Tevens streeft het bedrijf ernaar om een nog veiligere en gezondere werkplek te creëren, bijvoorbeeld door voorfilterprocessen voor internationaal geregelde chemische stoffen te integreren.

“Om voor het derde opeenvolgende jaar in de DJSI World te worden opgenomen is op zich al een grote eer, maar bewijst tevens dat Hankook Tire op de juiste weg is met haar duurzaamheidsinspanningen,” aldus Hyun Bum Cho, voorzitter en directeur van Hankook Tire, “Wij zijn ons volledig bewust van het feit dat om te overleven in dit snel veranderende veld als een wereldwijde toponderneming, verbeterde prestaties op alle gebieden worden verlangt, zowel op economisch, milieu als op maatschappelijk gebied. Naar de toekomst zal Hankook Tire haar innovaties en uitdagingen zowel binnen als buiten het bedrijf voortzetten om in alle delen van de wereld een positieve groei te bewerkstelligen.”

De DJSI is de meest invloedrijke wereldwijde index die de duurzaamheid en investeringen beoordeelt. Het beoordeelt alle aspecten van de bedrijfsvoering, inclusief financiële-, milieu- en maatschappelijke aspecten. Dit is een gezamenlijke ontwikkeling van S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM. De DJSI is samengesteld aan de hand van een bedrijfsduurzaamheidsbeoordeling bij toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid.

In juli, tijdens de jaarlijkse Leverancier van het jaar ceremonie van het wereldwijd actieve merk Groupe Renault, heeft Hankook Tire de “Corporate Social Responsibility Award” ontvangen. Dit is nogmaals een bewijs dat Hankook Tire als een van de meest duurzame bandenfabrikanten ter wereld duurzaamheid van wereldklasse promoot.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire voor het derde jaar op rij vermeld in de DJSI World-lijst

For the third consecutive year, Hankook Tire is represented in the Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World). The success underlines Hankook Tire's commitment to environmental policy and environmental management systems, supply chain management, social responsibility and community engagement.

File size: 1 MB

Hankook Tire voor het derde jaar op rij vermeld in de DJSI World-lijst

For the third consecutive year, Hankook Tire is represented in the Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World). The success underlines Hankook Tire's commitment to environmental policy and environmental management systems, supply chain management, social responsibility and community engagement.

File size: 718 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten