Persbericht

  • Auto / SUV

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

365 dagen per jaar op je banden vertrouwen zonder deze om te wisselen – daarvoor is de allernieuwste generatie all season-banden van Hankook ontwikkeld. Met meer dan 20 jaar ervaring in de productcategorie van banden voor alle seizoenen is de bandenfabrikant een van de pioniers op dit gebied. In de speciaal voor de omstandigheden op Europese wegen afgestemde ontwikkeling van de Kinergy 4S² is alle kennis van de ingenieurs van Hankook vertegenwoordigd. Met een nieuw V-vormig profiel en een uiterst modern loopvlakcompound van natuurlijke oliecomponenten zorgt de nieuwe Kinergy 4S² het gehele jaar door voor stabiele rij- en remprestaties bij de grote temperatuurverschillen die regelmatig in Europa ontstaan. Vanaf de introductie in juni 2018 verkrijgbaar in 17 populaire maten van 14 tot 17 inch. Tot het einde van het jaar wordt de line-up met nog eens 43 maten tot 20 inch uitgebreid.
Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

Neu-Isenburg, Duitsland, 6 juni 2018 – Speciaal voor de kwaliteits- en kostenbewuste automobilist, die het halfjaarlijks omwisselen van de banden, maar niet de uitgebalanceerde prestaties en veiligheid willen missen, biedt de premium-bandenfabrikant Hankook met de Kinergy 4S² een all season-specialist, die in zijn inmiddels vijfde generatie volledig nieuw is ontwikkeld. Om alle weers- en temperatuuromstandigheden het hoofd te kunnen bieden, biedt de nieuwe Kinergy 4S² in alle seizoenen bijzonder uitgebalanceerde en constante eigenschappen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het voor het eerst door Hankook bij de band voor alle seizoenen toegepaste, rijrichtingsgebonden profiel in combinatie met een bijzonder innovatie bandencompound van polymeren-silica.

Vooral bij de toenemend wisselende weersomstandigheden in Europa, evenals het gebruik in het stadsverkeer, is het product een aantrekkelijk alternatief voor een optimale mobiliteit, het hele jaar door, dat aan de wettelijke eisen van de veiligheid voldoet. Dankzij het sneeuwvloksymbool (3PMSF), dat sinds januari 2018 in Europa verplicht is voor winterbanden, kan de band ook in landen met een situatieve of statische winterbandenplicht het gehele jaar door worden gebruikt.

Dipl.-Ing. Klaus Krause, chef van het Europese ontwikkelingscentrum van Hankook in Hannover vertelt: „Ons ingenieursteam kon voor de Kinergy 4S² terugvallen op meer dan twintig jaar expertise op het gebied van all season-banden. Het resultaat is een compleet nieuw product dat met behulp van het innovatieve rubbercompound en het speciale profielontwerp onafhankelijk van weersomstandigheden en temperatuur bijzonder stabiele prestaties levert.“

Als band voor alle seizoenen is de Kinergy 4S² een echt multifunctioneel talent en combineert de doorslaggevende zomer- en winterkenmerken van een band, zonder dat het temperatuurafhankelijk prestatieverval optreedt. Daarbij wordt een hoge betrouwbaarheid onder natte en droge omstandigheden en op sneeuw geboden.

Hierbij zorgt o.a. het rijrichtingsgebonden profiel voor het veilig rijden op natte wegen. De V-vormig in elkaar grijpende profielblokken garanderen een grote mate van rijstabiliteit. Deze worden door extra brede, tweetraps groeven van elkaar gescheiden, die het water ook bij zware regen optimaal naar de zijkanten van de band afvoeren. Het drainagesysteem voorkomt aquaplaning en voert ook sneeuwmodder effectief uit het profiel af. Deze profieleigenschappen worden ondersteund door het nieuw ontwikkelde rubbercompound van een uiterst dichte silica-polymerensamenstelling, dat op nano-niveau o.a. door een groot aandeel aan natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen voor een uitermate goede grip op een nat wegdek zorgt.

Dezelfde combinatie van natuurlijke- en synthetische hightech-grondstoffen heeft eveneens een positief effect op de prestaties van de Kinergy 4S² op een droge ondergrond. De compoundexperts van Hankook waren in staat om te realiseren dat het loopvlak van de nieuwe band voor alle seizoenen een hoge stijfheid heeft, extra stabiliteit in bochten en verbeterde stuurprecisie op een droge ondergrond en onafhankelijk van de temperatuur veel grip biedt. Deze grote stijfheid wordt mede door de massieve blokstructuur en de speciale plaatsing daarvan gegarandeerd. Zo konden de Hankook-ingenieurs garanderen dat remweg op een opdrogende weg en bij hogere temperaturen kort blijft en de schouder van de band het nodige houvast biedt, hetgeen de handlingeigenschappen onder droge omstandigheden ten goede komt.

Bovendien resulteert de variatie in de plaatsing van de blokken, die in het midden van het loopvlak een zigzagprofiel hebben, in een lagere geluidsemissie ten opzichte van de voorganger. In functie aangepaste polymeren zorgen voor een uitermate dichte verbinding met de siliciumdioxide-structuren. Zo blijft de elasticiteit behouden, terwijl de rolweerstand verminderd wordt en het natuurlijke verouderingsproces van de band door de stabiele chemische verbinding van afzonderlijke bestanddelen wordt vertraagd. Dit heeft eveneens een positief effect op de prestaties. De Kinergy 4S² kan bijzonder zwaar worden belast en heeft dankzij de verminderde slijtage een lange levensduur en een goed rendement.

Bij lage temperaturen is het bij een all season-band belangrijk dat het rubbercompound elastisch blijft en niet uithardt. Alleen dan hebben de contactvlakken van de band voldoende contact met de weg, om ook bij temperaturen onder nul de nodige grip voor het veilig rijden te kunnen garanderen. Fijne 3D-lamellen in het middenblok van het loopvlak vergroten het oppervlak en zorgen voor een optimale grip in de sneeuw. De bijzondere 3D-aspositionering houdt de Kinergy 4S² niet alleen in de winter stabiel bij remmanoeuvres, maar zorgt ook voor korte remwegen, en vermindert bovendien de slijtage van de lamellen bij zware belasting van de band bij hoge temperaturen. Een geoptimaliseerd loopvlak met V-vormige dwarsgroeven maken bovendien een gecontroleerde handling en een goede zijgeleiding op sneeuw mogelijk.

Met regelmatige tussenruimten in de profielgroeven aangebrachte, speciale slijtage-indicatoren voor winterbanden (Winter Tread Wear Indicators - WTWI) met sneeuwvloksymbool zorgen ervoor dat de automobilist bovendien snel en eenvoudig de voor goede wintereigenschappen noodzakelijke minimale profieldiepte kan controleren.

Bij de introductie in juni 2018 is de line-up van de Hankook Kinergy 4S² in eerste instantie in 17 maten van 14 tot 17 inch uit de series 45 tot 65 en loopvlakbreedtes van 175 tot 255 met de snelheidsindex T, H en V, W verkrijgbaar. Vanaf de tweede helft van 2018 wordt de line-up uitgebreid tot 64 maten van 14 tot 20 inch, deels met de snelheidsindex Y.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

File size: 10 MB

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

File size: 7 MB

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

File size: 11 MB

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

File size: 11 MB

Hankook presenteert haar nieuwe all season-band Kinergy 4S²

File size: 12 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten