Persbericht

  • Auto / SUV
  • Vrachtwagen / Bus
  • Bedrijf

Hankook op Tire Cologne 2018: noviteiten en slimme oplossingen voor banden

Op de Tire Cologne, die van 29 mei tot 1 juni 2018 wordt gehouden, presenteert Hankook naast haar huidige bandenassortiment voor personenwagens, SUV’s, bussen en trucks verschillende noviteiten. In hal 6.1, standnr. A050, zal de wereldpremière van een compleet nieuw ontwikkelde band voor alle seizoenen voor personenwagens slechts één van de noviteiten zijn die de bezoekers op de tentoonstellingsruimte van 400 m2 kunnen bewonderen. Daarnaast zal de fabrikant van premiumbanden op deze vakbeurs de aandacht vestigen op de huidige winnaar van de belangrijke zomerbandentest 2018 van Auto Bild, de Ventus Prime³, dat het assortiment op de beurs naast andere noviteiten op het gebied van banden voor vrachtwagens en bussen helemaal compleet maakt.
Hankook op Tire Cologne 2018: noviteiten en slimme oplossingen voor banden

Neu-Isenburg, Duitsland, 26 april 2018 – Op de vakbeurs Tire Cologne, die van 29 mei tot 1 juni 2018 wordt gehouden, presenteert Hankook haar uitstekende bandenassortiment voor de Europese markt en introduceert zij in hal 6.1, stand A050 een compleet nieuw ontwikkelde band voor alle seizoenen voor personenwagens. De gloednieuwe allrounder die in het Europese ontwikkelingscentrum van Hankook tot stand is gekomen, zal de lange traditie van het succes van Hankook-producten in dit marktsegment verder voortzetten.

Op deze nieuwe beurs voor banden en wielen zal de nadruk op banden voor personenwagens liggen, d.w.z. op de beproefde en vertrouwde UHP-vlaggenschipserie Ventus S1 evo² en ook op de Ventus Prime³, de winnaar van de grote zomerbandentest 2018 die door Auto Bild is uitgevoerd. Deze banden maken deel uit van ons productassortiment, d.w.z. van klassieke zomerbanden en ultra-high-performance-producten (UHP) tot de huidige winterbandenreeks. De premium-comfortzomerband van Hankook is ontwikkeld met een mix van kracht, comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid en was in staat om de prestaties voor de tweede keer in een vergelijking met meer dan 50 andere merken, op een indrukwekkende manier te herhalen, in wat waarschijnlijk ‘s werelds grootste onafhankelijke producttest is. Naast de oplossing voor particulieren kunnen bezoekers van de Hankook-stand ook een kijkje nemen bij de uitstekende bandenreeks voor trucks en bussen, inclusief de nieuwe SmartCity AU04+, die de reeks banden voor bussen complementeert. Er hoeft natuurlijk niet te worden gezegd dat er een showauto op de stand staat en de bandenfabrikant neemt dit jaar een speciaal item mee – de huidige projectwagen Eibach Audi RS5, waarvan Hankook de officiële partner is, is voorzien van de Ventus S1 evo² 20 inch-banden.

Beursbezoekers krijgen tevens de kans om de technologische vooruitstrevendheid van het merk zelf te beoordelen. Met de eigen premium technologie sound absorber®, SEALGUARD® en HRS®, laat Hankook ultramoderne bandenoplossingen voor een verdere verbetering van de veiligheid en het comfort zien. De “sound absorber®”, die door Audi en Opel al wordt gebruikt voor verschillende klassen voor banden die af fabriek worden gemonteerd, zorgt voor een aanzienlijke geluidsreductie in het interieur en garandeert daardoor dat men ontspannen kan rijden. Het speciale SEALGUARD®-afdichtingsmateriaal wordt gebruikt bij banden die af fabriek bij diverse VW-auto’s worden gemonteerd en gaatjes tot een diameter van 5 mm in het loopvlak kunnen afdichten, zodat men door kan rijden tot de band kan worden vervangen. Het HRS® systeem (het runflat-systeem van Hankook) is tevens succesvol voor banden die af fabriek worden gemonteerd en op dit moment o.a. op de 7-serie van BMW als zomer- en winterbanden worden gemonteerd. De bandenfabrikant heeft een deel van 400 m² beursstand ingeruimd voor haar andere merk, Laufenn.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook op Tire Cologne 2018: noviteiten en slimme oplossingen voor banden

At Tire Cologne from 26th May to 1st June 2018 Hankook is presenting several world premières alongside current tyre exhibits from the passenger car, SUV, bus and truck line-ups.

File size: 745 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten