Persbericht

  • Vrachtwagen / Bus

Hankook presenteert haar nieuwe band voor stadsbussen, de SmartCity AU04+ met een nog langere levensduur

Banden voor stadsbussen die in het stop-en-go-verkeer worden gebruikt, moeten tot het verwerken van zware belastingen in staat zijn en een veilig en efficiënt gebruik garanderen. Met de SmartCity AU04+ lanceert Hankook de ideale band voor stadsbussen. Het verbeterde loopvlak van de band geschikt voor alle seizoenen zorgt voor een zo gering en gelijkmatig mogelijke slijtage. De innovatieve samenstelling van het rubbercompound garandeert optimale veiligheid en zorgt voor een efficiënt en milieuvriendelijk gebruik in het stadsverkeer. Zo biedt Hankook een uitgebreide bandenlijn voor stadsbusen aan, die bestaat uit de AU03, AU03+ en de nieuwe SmartCity AU04+.
Hankook presenteert haar nieuwe band voor stadsbussen, de SmartCity AU04+ met een nog langere levensduur

Neu-Isenburg, Duitsland, 11 april 2018 – Premium bandenfabrikant Hankook, breidt haar modellen voor stadsbussen uit met een nieuwe bandenlijn: SmartCity AU04+. De band voor stadsbussen maakt indruk door een efficiënter brandstofverbruik en maximale slijtagebestendigheid. Het ontwerp van het loopvlak is aangepast. Een verbeterde tussenruimte tussen de ribben, stabiliserende 3D-loopvlakblokken en geoptimaliseerde zigzag-groeven zorgen voor een buitengewone tractie zonder dat dit een negatieve invloed op de levensduur heeft. Het voortdurende optrekken en stoppen in het stadsverkeer oefent een zware en onregelmatige belasting op de banden van stadsbussen uit. “Op grond hiervan heeft Hankook de schouderbreedte en het ontwerp voor de SmartCity AU04+ aangepast, waardoor een gelijkmatiger slijtage ontstaat. Door de verbeterde samenstelling van het rubbercompound van het loopvlak is de band hittebestendiger en is een langere levensduur mogelijk“, voegt Dipl.-Ing. Klaus Krause, adjunct-directeur en hoofd van het Europese Technische Centrum in Hannover hier aan toe.

Bij de ontwikkeling van de band was veiligheid voor Hankook een belangrijke factor. Deze claim is op alle modellijnen van banden voor stadsbussen van Hankook van toepassing. Net als de AU03+, wordt de SmartCity AU04+ gekenmerkt door versterkte wangen. Dit beschermt de banden tegen beschadigingen bijv. door het contact met stoepranden. Bovendien laten alle drie bandenmodellen voor stadsbussen indrukwekkende remprestaties zien; de AU04+ valt duidelijk op wanneer het gaat om uitmuntende prestaties onder natte omstandigheden. Dit is mede te danken aan de verbeterde verdeling van de lamellen. De diepe slijtage-indicator op de wang van de SmartCity AU04+ maakt het gemakkelijker om de conditie van de banden te beoordelen en helpt om tijdig schade te voorkomen.

De SmartCity AU04+ is beschikbaar in de maat 275/70R22.5 en is voorzien van de M+S-aanduiding en het 3PMSF-symbool (3 Peak Mountain Snowflake).

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook presenteert haar nieuwe band voor stadsbussen, de SmartCity AU04+ met een nog langere levensduur

Premium tyre maker Hankook is extending its range for city buses by a new tyre line: SmartCity AU04+.

File size: 12 MB

Hankook presenteert haar nieuwe band voor stadsbussen, de SmartCity AU04+ met een nog langere levensduur

City bus tyre Hankook SmartCity AU04+

File size: 7 MB

Hankook presenteert haar nieuwe band voor stadsbussen, de SmartCity AU04+ met een nog langere levensduur

Hankook SmartCity AU04+ structure

File size: 5 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten