Persbericht

  • Auto / SUV

Hankook overtuigt in onafhankelijke bandentesten: De 1e plaats in de zomerbandentest 2018 van Auto Bild

De Ventus Prime³ van Hankook is de winnaar van de uitgebreide zomerbandentest 2018, die werd uitgevoerd door het Duitse autoblad Auto Bild. Tot de doorslaggevende factoren behoorden o.a. de beste overall remprestatie van alle 51 geteste bandenmerken. De Duitse automobielclub ADAC beloonde de premium comfortband van Hankook in haar laatste zomerbandentest ook met de waardering "Goed". De Ventus Prime³ van Hankook is ontwikkeld om een ideale mix van prestaties, comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid te leveren. De band is verkrijgbaar in meer dan 90 maten voor een extreem breed spectrum van compacte auto’s tot de meest luxueuze limousines.
Hankook overtuigt in onafhankelijke bandentesten: De 1e plaats in de zomerbandentest 2018 van Auto Bild

Neu-Isenburg, Duitsland, 13 maart 2018 - De Ventus Prime³ van Hankook heeft zijn geweldige prestaties opnieuw in onafhankelijke product tests1) bewezen. In navolging van de geweldige overwinning in een door het grootste autoblad van Europa, Auto Bild, uitgevoerde bandentest in het debuutseizoen in het voorjaar van 2016 en andere internationale topnoteringen in 2017, heeft de comfortkampioen van de succesvolle Ventus-productlijn van Hankook dat succes dit jaar opnieuw herhaald in tests van de gespecialiseerde autopers. Nadat de bekende ADAC in haar zomerbandentest 2018 de Ventus Prime³ de topwaardering "Goed" (beste band in de test) heeft meegegeven en de band om de buitengewone remprestaties heeft geprezen met als argument "een uitermate goed uitgebalanceerde band met de allerbeste prestaties op een droge ondergrond en goed onder natte omstandigheden”, volgde ook Auto Bild al snel. In waarschijnlijk de allergrootste bandentest met 51 producten2), inclusief alle topmerken, werd de Ventus Prime³ voor de tweede keer sinds 2016 tot winnaar gekroond. Tot de doorslaggevende factoren behoorden de beste remprestaties, d.w.z. de remafstand op zowel een natte als droge ondergrond, van alle merken – waarschijnlijk het meest belangrijke veiligheidskenmerk voor alle bestuurders. De redacteuren van Auto Bild hebben het Hankook-profiel tot testwinnaar uitgeroepen op grond van de buitengewone rijeigenschappen op zowel een natte als een droge ondergrond, nauwkeurig stuurgedrag, korte remwegen onder natte en droge omstandigheden naast o.a. een plezierig rijcomfort.

De Ventus Prime³ van Hankook is ontwikkeld om een ideale mix van prestaties, comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid te leveren. Uitermate goede remprestaties op een natte ondergrond gold voor de Hankook-engineers als belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van de band. Om dit te kunnen realiseren werd voor de Ventus Prime³ een silica-compound voor het loopvlak gebruikt dat voor veel grip zorgt, evenals een nieuwe technologie voor de samenstelling van het rubbercompound die voor een betere verdeling van de polymeren en kernen. Daardoor verbetert zowel de remprestatie onder natte omstandigheden als de rolweerstand. Het effectieve contactvlak tussen band en weg is door de toepassing van een speciaal ontworpen. asymmetrisch loopvlak verbeterd. Naast een grote mate van stijfheid van het loopvlak in zowel radiale als laterale richting, in combinatie met speciale ribben met “hybride hardheid” in verschillende hardheidsniveaus voor de buitenste en binnenste schoudergebieden, zorgt de Ventus Prime³ voor uitzonderlijke prestaties. De uitermate goede remprestaties worden mede bereikt door de afgeschuinde hoeken van de loopvlakblokken over het gehele oppervlak zodat het contactvlak van de band tijdens het remmen wordt vergroot.

Voor de Ventus Prime³ werd gebruik gemaakt van onlangs ontwikkelde, functionele polymeren met een hoger moleculair gewicht, waardoor de slijtage is gedaald. De band werd voorzien van supermoderne, lichtgewicht en een extra sterk kunstzijden karkas en een brede stalen gordel met een naadloze gordellaag en sterke hielkernen. Naast een verbeterde handling zorgt dit voor een nauwkeurige feedback van de stuurreacties en betere controle, zelfs bij hoge snelheden. Dankzij het verbeterde ontwerp van de tussenruimten en de geoptimaliseerde hoek van de laterale profilering, naast een ten behoeve van de luchtweerstand geoptimaliseerde wang, waren de ontwikkelingsengineers van Hankook in staat om de geluidsontwikkeling van de banden verder te verlagen, waardoor de comfortkenmerken van de band tegelijkertijd werden verbeterd.

De Ventus Prime³ van Hankook is verkrijgbaar in meer dan 90 maten met loopvlakbreedtes van 195 tot 245 voor de modellen 65 tot 40 en de snelheidsindexen H-W (210 - 270 km/h) voor een extreem breed spectrum van personenauto’s, d.w.z van compacte auto’s tot meest luxe limousines.

 

 

1) Testresultaten van de Ventus Prime³ van Hankook zoals die in Duitse autobladen werden gepubliceerd:

 

Tijdschrift:

Geteste maat:

Testresultaten:

Uitgave:

Auto Bild

205/55 R 16 91 V

"voorbeeldig/beste in de test"

12/2016

Auto Zeitung

215/55 R 17 94 W

"een aanrader"

06/2017

Auto Bild

225/50 R 17 98 W

"voorbeeldig"

11/2017

Auto Bild

195/55 R 16 91 V

"goed"

03/2018

Auto Bild

195/65 R 15 91 V

"voorbeeldig/beste in de test"

10/2018

 

2) 51 Vooraf geteste profielen (remmen nat/droog), 20 beste remprofielen (gecombineerd) voortgezet in belangrijkste test.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook overtuigt in onafhankelijke bandentesten: De 1e plaats in de zomerbandentest 2018 van Auto Bild

File size: 4 MB

Hankook overtuigt in onafhankelijke bandentesten: De 1e plaats in de zomerbandentest 2018 van Auto Bild

File size: 318 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten