Persbericht

  • Auto / SUV
  • Bedrijf

Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

Sinds november 2017 rolt de nieuwe compacte SUV van Citroën in het Spaanse Saragossa onder andere met Hankook banden van de band. De op het in 2017 in Genève gepresenteerde onderzoek van de op de C-Aircross gebaseerde SUV wordt af fabriek en afhankelijk van de maat en de wensen van de klanten of met de premium comfort-zomerbanden Ventus Prime³ of met de all-season variant Kinergy 4S geleverd. Verkrijgbaar in de maten 195/60 R16 89H, 215/50 R17 91H als Kinergy 4S all-season banden en 205/60 R16 92H in beide varianten.
Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

Neu-Isenburg, Duitsland, 22 januari 2018 - In tijden van stijgende omzetcijfer in het SUV-segment heeft Citroën met de C3 Aircross een compacte SUV-versie op de markt gebracht, die zich zowel in de stad als in licht terrein thuisvoelt. Daarbij heeft de Franse fabrikant voor de af fabriek gemonteerde banden gekozen voor de zomer- en all-season banden van Hankook. Hiervoor worden de Hankook-banden van het type Kinergy 4S (all- season) in de maten 195/60 R16 89H, 205/60 R16 92H on 215/50 R17 91H, evenals de Ventus Prime³ in 205/60 R16 92H (zomerband) gebruikt.

De Citroën C3 Aircross staat voor een jong, pittig design. Met de hoge individualiteitsfactor overtuigt het model tevens door de vele mogelijkheden om de auto aan de persoonlijke smaak aan te passen, De geheel naar eigen wens in te stellen rijmodi (o.a. standaard, zand, terrein, sneeuw) zorgen voor de best mogelijke ondersteuning bij het rijden onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden, zowel op verharde als onverharde wegen. Voor de nieuwe compacte Citroën SUV kregen de ontwikkelingsingenieurs de opdracht om naast uitermate goede rijeigenschappen ook rekening met een laag verbruik en de daaraan gekoppelde lage uitstoot van schadelijke stoffen te houden. Daarom overtuigt de C3 Aircross met een combinatie van rijplezier, rentabiliteit en milieuvriendelijkheid. Deze eigenschappen worden effectief ondersteund door een bijzonder lage rolweerstand van de Hankook-banden. Bovendien waren voor de ontwikkelingsingenieurs van Hankook o.a. het uiterst goede gedrag tijdens het remmen onder natte omstandigheden evenals de handling onder droge omstandigheden van groot belang. Vooral de uitgebalanceerde prestaties van de Hankook-banden op het gebied van rijplezier, veiligheid en milieu-eigenschappen waren uiteindelijk doorslaggevend voor de keuze van de autofabrikant.

„Wij kijken uit naar een verdere intensieve samenwerking met het merk Citroën, de op twee na grootste autofabrikant van Europa“, zegt Tony Lee, adjunct-directeur voor Marketing en Verkoop bij Hankook Tire Europe. "Omdat wij nu al de zustermerken Opel/Vauxhall en Peugeot van af fabriek gemonteerde banden voorzien, zien wij uitstekende mogelijkheden voor een verdere intensieve samenwerking, vooral op de voor ons belangrijke Europese markt.”

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

File size: 6 MB

Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

File size: 4 MB

Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

File size: 11 MB

Hankook-banden als eerste montage voor de nieuwe Citroën C3 Aircross

File size: 11 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten