Persbericht

  • Auto / SUV
  • Bedrijf

Hankook presenteert zich op de Essen Motor Show met voldoende power en de juiste banden-line-up

De Essen Motor Show wordt een sportieve highlight voor alle motorsport- en tuning-fans dit jaar. Dat is precies de reden dat de premium-bandenfabrikant Hankook van 1 tot 10 december 2017 met haar grote beursstand van meer dan 300 vierkante meter acte de présence geeft in Essen en dat al voor de 13e keer op een rij. Dat Hankook voor snelle auto's en op tuning-gebied de juiste banden levert, bewijst het bedrijf met haar line-up van de Ultra High Performance (UHP)-banden uit de Ventus-lijn, S1 evo², S1 evo² SUV en V12 evo² en natuurlijk ook met de klassieker S1 evo eens te meer.
Hankook presenteert zich op de Essen Motor Show met voldoende power en de juiste banden-line-up

Neu-Isenburg, Duitsland, 23 november 2017 – mooi, snel, extravagant. Mooi zijn ook de Koreaanse grid girls, die de bezoekers met hun glimlach naar de Hankook-stand in hal 10, stand C100 lokken. Snel zijn de Ferrari 488 Challenge, de BMW M4 GT4 en de Lamborghini Huracán Performante met de Hankook-banden en extravagant is de flair bij de exclusieve bandenleverancier van de DTM ook deze keer weer. De bandenfabrikant heeft deze keer ook haar futuristische conceptbanden met innovatieve bandentechnologieën meegenomen, die voor de mobiliteit van de toekomst onder het motto „Connect to the Connected World“ werden ontwikkeld.

„De Essen Motor Show is voor de autofans, als op één na grootste beurs na de IAA, een uitgelezen ontmoetingsplaats met een unieke sfeer. Als één van de vijf grootste bandenproducenten wereldwijd en bandenpartner voor diverse internationale racewedstrijden is de motorshow in Essen voor Hankook precies de juiste plaats om zich aan haar distributeurs, klanten en alle autofans uit het brede spectrum van onze op prestaties gerichte banden te presenteren“, aldus Dietmar Olbrich, Hankooks’ adjunctdirecteur Verkoop en Marketing van Duitstalige markten.

Iedereen die zelf een bezoek aan de Hankook-stand wil brengen, kan deelnemen aan de beursstandralley en geweldige prijzen winnen. Bovendien kan op de stand een handtekening of selfie met BVB-spelers of de bekende TV-presentator Sidney Hoffmann van PS-Profis worden verzameld. En wie echt heel veel geluk heeft, kan tevens een stagedag bij Sidney Hoffmann winnen.

Bij de 50e editie van deze populaire traditionele beurs, die in het afgelopen jaar meer dan 360.000 bezoekers trok, zal Hankook ook dit jaar het nieuwe „Tune it! Safe!“ campagnevoertuig op de stand van de VDAT (Bond van Duitse automobieltuners) onthullen. Omdat ook in het tuning-segment de veiligheid een steeds grotere rol speelt, ondersteunt Hankook ook in het 11e jaar de door het Ministerie voor Verkeer gestimuleerde initiatieven voor een veilige tuning en staat daarmee als partner garant voor de tuning-branche. Daarbij blijft het tot en met 1 december heel spannend welk automodel dit jaar de opvolger van de Ford Mustang GT, die in de uitvoering van een politiewagen zal laten zien, hoe veilig een tuning eruit kan zien.

Uit de line-up van de bandenfabrikant zullen vooral het door de AUTO BILD sportscars met de beoordeling “Voorbeeldig” en de door auto motor und sport als “Aanbevelenswaardig” onderscheiden UHP-vlaggenschip, de Ventus S1 evo² en de brede banden voor de onderdelenmarkt, de Ventus V12 evo², centraal staan. Vooral de prestaties van de Ventus S1 evo² op topniveau voor wat betreft de handling evenals de voortreffelijke grip maken grote indruk op de experts. De met de DTM-technologie uitgevoerde band overtuigt in het bijzonder met zijn combinatie van prestaties, duurzaamheid, comfort en energiezuinigheid. De Ventus V12 evo² is een designgerichte brede band. Met zijn aantrekkelijke profielontwerp vormt de V12 evo² niet alleen een optische blikvanger op iedere auto, maar biedt ook de nodige veiligheid.

Met zijn fenomenale 3-liter bi-turbo zescilinder aandrijving en 431 PK kon de BMW M4 GT4 zijn prestatievermogen al tijdens de 24-uurs race van 2017 op de Nürburgring met een overwinning in zijn klasse aantonen. Ook de Ferrari 488 Challenge met 670 PK en de nieuwe Lamborghini Huracán Performante met 640 PK, minder gewicht en dus meer vermogen dan zijn voorganger, laten de harten van de beursbezoekers bij Hankook sneller kloppen. Alles bij elkaar een goed teken voor de Hankook-banden.

 

Programmaoverzicht*:

Zaterdag 2-12-17

- Tuning op maat – vandaag is de „PS Profi“ Sidney Hoffmann voor een meet & greet in de Hankook-stand in hal: 10 – stand: C100 aanwezig.

Zaterdag 9-12-2017

- Tuning op maat – vandaag is de „PS Profi“ Sidney Hoffmann voor een meet & greet in de Hankook-stand in hal: 10 – stand: C100 aanwezig.

Zondag 10-12-2017

- BVB-stars van dichtbij – vandaag zijn enkele spelers van Borussia Dortmund voor een meet & greet in de Hankook-stand in hal: 10 – stand: C100 aanwezig.

*Wijzigingen voorbehouden.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook presenteert zich op de Essen Motor Show met voldoende power en de juiste banden-line-up

File size: 695 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten