Persbericht

  • Bedrijf

Hankook Tire opent eerste fabriek in de Verenigde Staten van Amerika

Hankook Tire heeft in de staat Tennessee haar eerste fabriek in de Verenigde Staten van Amerika ingewijd. Met deze nieuwe fabriek breidt de bandenfabrikant haar wereldwijde productienetwerk verder uit. De fabriek in Tennessee benadrukt daarmee het streven van het bedrijf om de klanten in de USA alsmede op de wereldmarkt voortdurend op maat toegesneden innovaties en toptechnologie te kunnen bieden.
Hankook Tire opent eerste fabriek in de Verenigde Staten van Amerika

Seoul, Korea/Clarksville, Tennessee, USA/Neu-Isenburg, Duitsland, 23 oktober 2017 – Premium bandenfabrikant Hankook heeft met een officiële ceremonie haar eerste fabriek in de USA geopend. De op de toekomst georiënteerde bandenfabriek in Clarksville, Tennessee is een belangrijke investering in de Noord-Amerikaanse markt als onderdeel van de wereldwijde expansiestrategie van het concern, die daarmee nu over een productienetwerk in alle grote automobielregio's Amerika (USA), Europa (Hongarije) en Azië (Korea, China, Indonesië) beschikt.

De nieuwe productielocatie in de USA is een elementair onderdeel van de strategische visie van Hankook om een wereldwijd toonaangevende bandenfabrikant in het premiumsegment te worden. Aan de feestelijke opening van de nieuwe productielocatie in Clarksville namen o.a. de gouverneur van Tennessee, Bill Haslam, het Amerikaanse congreslid Marsha Blackburn, de Koreaanse consul-generaal Seong-Jin Kim alsmede talrijke vertegenwoordigers uit het nationale en regionale politieke deel.

De nieuwe Amerikaanse fabriek is de achtste locatie in het bestaande Hankook netwerk van hypermoderne productielocaties. De fabriek moet jaarlijks 5,5 miljoen banden produceren, waardoor Hankook straks nog efficiënter aan dealers en klanten in de Verenigde Staten kan leveren. Door de nieuwe locatie kan de premium bandenfabrikant bovendien doelgerichter op de behoeften van de Amerikaanse markt reageren en daarmee zowel bestaande als toekomstige zakenpartners voor de af fabriek geleverde banden (OEM) beter ondersteunen.

„De nieuwe fabriek in Tennessee staat voor de groeiende omzet van Hankook in de Verenigde Staten van Amerika en ons streven om een wereldwijd toonaangevende bandenfabrikant te worden”, aldus Seung-Hwa Suh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hankook Tire. „Onze investering in de Verenigde Staten is onderdeel van onze permanente inzet op het gebied van innovatie, toptechnologieën en buitengewone klantenservice. Met behulp van deze hypermoderne en duurzame fabriek kunnen wij onze gehele toegevoegde waardeketen in de Verenigde Staten realiseren, van ontwikkeling via de productie tot aan de verkoop.”

Tijdens de bouw van de 140.000 vierkante meter grote fabriek op een bouwterrein van ca. 190 hectare heeft Hankook gekozen voor een modern design en duurzame bouwwijze. In eerste instantie zullen in deze fabriek banden voor personenauto’s, SUV's en lichte bedrijfswagens uit de brede line-up van het bedrijf voor Noord-Amerika geproduceerd worden. Dankzij de allernieuwste technologieën en super geautomatiseerde processen zal de fabriek, als onderdeel van de permanente investeringsstrategie van Hankook, de grootste groeimotor voor de Noord-Amerikaanse markt worden.

Ook in Europa heeft Hankook onlangs nieuwe investeringen gedaan, o.a. in een moderne indoor-testfaciliteit in onze Europese high-end fabriek in Hongarije. Bovendien is met Hankook Technotrac in het voorjaar een wintertestfaciliteit in Finland in gebruik genomen en ondergebracht in het in Hannover gevestigde Europese ontwikkelingscentrum van het bedrijf, om de uniforme benadering in de ontwikkeling en productie van banden in Europa nog meer gestalte te geven. Talrijke Europese premium autofabrikanten, met topmerken zoals Audi, BMW, MAN, Mercedes-Benz personen- en vrachtauto’s, MINI, Porsche, Scania en VW, vertrouwen als OEM-leverancier al op de Hankook-banden.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire opent eerste fabriek in de Verenigde Staten van Amerika

In October 2017, Hankook Tire has opened its first U.S. manufacturing facility in Tennessee, USA to enhance its global production portfolio.

File size: 870 KB

Hankook Tire opent eerste fabriek in de Verenigde Staten van Amerika

Hankook Tire executives and dealers join state and local government officials to celebrate the grand opening of the Tennessee Plant with a ribbon cutting ceremony in Clarksville, Tenn.

File size: 2 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten