Persbericht

  • Auto / SUV

De nieuwe Hankook KINERGY ECO²: de economische generatie zomerbanden voor de kleine, compacte en middenklasse auto’s van Europa

De nieuwste Kynergie-generatie van Hankook - de bijzonder milieuvriendelijke en economische zomerband KINERGY ECO²- is specifiek voor de behoeften van de moderne kleine, compacte en middenklasse auto's ontwikkeld. Net zoals zijn veelvuldig door onafhankelijke tests als uitstekend beoordeelde voorganger, stonden behalve de veiligheid bij het rijden en economische voordelen, ook een lage rolweerstand en lange levensduur, en vooral ook het geluids- en rolcomfort bij de ontwikkelingsingenieurs centraal. De nieuwe KINERGY ECO² zal vanaf het voorjaar van 2018 in eerste instantie in 52 maten van 13 tot 16 inch, met een loopvlakbreedte van 145 tot 215 mm in een lengte/breedte-verhouding van 55 tot 80 en snelheidsindexen T, H en V verkrijgbaar zijn.
De nieuwe Hankook KINERGY ECO²: de economische generatie zomerbanden voor de kleine, compacte en middenklasse auto’s van Europa

Neu-Isenburg, Duitsland, 15 september 2017 - KINERGY vertegenwoordigt in de portfolio van premium bandenfabrikant Hankook het segment van bijzonder economische zomerbanden voor auto’s, van de micro-car/kleine auto’s tot de onderkant van de middenklasse. Door de toename van elektrische auto’s, vooral ook in het segment van de kleinere modellen, hetgeen samengaat met een toenemende urbanisatie en kleiner worden verkeersruimten, ziet het bedrijf voor de toekomst groeiende kansen in de markt voor de segmenten waarin deze auto’s vallen, inclusief de bijbehorende banden, die naast pure efficiëntie ook op het gebied van tractie, remprestaties en het geluidscomfort zijn geoptimaliseerd. Daarmee zijn ze uitstekend geschikt voor de toekomstige generatie elektrische vervoersmiddelen met de hun koppel en uiterst geringe aandrijfgeluiden.

KINERGY is de afkorting voor Kinetic Energy c.q. bewegingsenergie (van het Griekse kinesis = beweging), dus de energie die een voorwerp op grond van zijn beweging bevat. Dit komt overeen met de arbeid, die moet worden gerealiseerd om het voorwerp vanuit de rusttoestand in beweging te brengen. In het geval van de nieuwe Hankook-band is dit duidelijk minder dan bij de conventionele banden uit deze klassen. De toevoeging ECO geeft de verbruiker een herkenningspunt, maar wordt ook als synoniem voor “Ecology” (milieubescherming) en “Economy” (rentabiliteit) gezien, om de milieuvriendelijke en economische eigenschappen van de banden (in verband met de brandstofbesparing) ten behoeve van de natuur en portemonnee met elkaar te verbinden. De eerste generatie KINERGY ECO werd al in 2011 op grond van de bij vele onafhankelijke tests gebleken kwaliteitskenmerken bekroond1). De nieuwe KINERGY ECO² heeft deze positieve eigenschappen behouden en is daarnaast verder verbeterd.

De optimalisatie van de remprestaties op een natte ondergrond was een zwaartepunt bij de ontwikkeling van de nieuwste producten van de KINERGY-familie. Zo zorgt het silica-compound voor een excellente grip door een combinatie van de reeds bij de Performance-producten van het bedrijf gebruikte mengtechnologie voor een sterk verbeterde verdeling van polymeren en vulmaterialen in het compound. Daardoor kon zowel een verbetering van de remprestaties onder natte omstandigheden, als een verdere reductie van de rolweerstand worden gerealiseerd. Bovendien zorgen drie rondom verlopende profielgroeven voor een snellere drainage en vergroten daarmee eveneens de controle over de auto op een natte weg.

Door het gebruik van een nieuw vormgegeven, asymmetrisch profieldesign kon het daadwerkelijke contactvlak tussen de band en de weg ten opzichte van de voorganger worden verbeterd. Samen met de verbeterde stijfheid van het profiel zowel in radiale, als in laterale richting, maar ook de massievere schouder van de band aan de buitenkant, biedt de KINERGY ECO² extra stabiliteit bij het rijden en een duidelijk betere handling onder droge omstandigheden. Ook de remprestaties van de band onder droge omstandigheden kon met vier procent worden verbeterd. Dit werd onder meer mogelijk door de toepassing van afgeschuinde kanten van de profielblokken over het gehele loopvlak, omdat deze bij het remmen onmiddellijk voor een vergroting van het contactvlak zorgen. Nieuw ontwikkelde polymeren met een hoog moleculair gewicht in het loopvlakmengsel van de KINERGY ECO² verbeteren de slijtagebestendigheid met vier procent.

Dankzij een verbeterd pitch-design kon de geluidsontwikkeling van de band, in het bijzonder bij de snelheden die op secundaire wegen worden gereden verder worden verminderd, hetgeen een positieve invloed op het comfort heeft. Door het gebruik van de allernieuwste designtechnologie van Hankook bij de positionering van de profielgroeven konden de ontwikkelingsingenieurs een aanmerkelijke reductie van de geluidsontwikkeling van het loopvlak en tegelijkertijd betere rolprestaties realiseren. Net als bij alle huidige Hankook-producten is de KINERGY ECO² voorzien van een Visual Alignment Indicator System (VAI) op de schouder van de band, waarmee de chauffeur de fundamentele instellingen van het chassis eenvoudig en comfortabel kan controleren.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

De nieuwe Hankook KINERGY ECO²: de economische generatie zomerbanden voor de kleine, compacte en middenklasse auto’s van Europa

Hankook’s latest Kinergy generation - the exceptionally eco-friendly and economical KINERGY ECO² summer tyre was developed with the needs of modern small, compact and mid-range vehicles in mind.

File size: 2 MB

De nieuwe Hankook KINERGY ECO²: de economische generatie zomerbanden voor de kleine, compacte en middenklasse auto’s van Europa

KINERGY ECO²

File size: 3 MB

De nieuwe Hankook KINERGY ECO²: de economische generatie zomerbanden voor de kleine, compacte en middenklasse auto’s van Europa

KINERGY ECO² structure

File size: 5 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Aanmelding voor de Hankook persberichten