Persbericht

  • Auto / SUV

Het Hankook UHP-vlaggenschip, de Ventus S1 evo² nu ook als af fabriek gemonteerde band op de Audi RS 5 Coupé

De Ultra-High-Performance-banden van Hankook hebben hun kwaliteiten bij Audi al op vele modellen bewezen. De huidige Audi RS 5 Coupé wordt net als zijn broertje, de Audi TT RS, nu ook af fabriek met banden van Hankook geleverd. Passend bij de traditie van de High-Performance Gran Turismo, hebben de Ventus S1 evo²-banden voor de nieuwe Audi RS 5 Coupé zowel een sportief als een comfortabel karakter en passen daardoor uitstekend bij het huidige topmodel uit de A5-serie. Zowel bij de standaard 19”- als bij de als optie verkrijgbare 20”-banden is de Ventus S1 evo² voorzien van de door ons zelf ontwikkelde, geluidsreducerende „sound absorber®“-technologie.
Het Hankook UHP-vlaggenschip, de Ventus S1 evo² nu ook als af fabriek gemonteerde band op de Audi RS 5 Coupé

Neu-Isenburg, Duitsland, 13 september 2017 ‒ Premium bandenfabrikant Hankook levert de af fabriek gemonteerde banden voor de Audi RS 5 Coupé. Al in 2016 heeft Hankook voor de snelle 2-zitter, de Audi TT RS, voor het eerst een af fabriek gemonteerde band voor een van de RS-modellen van Audi geleverd. Daarvoor werd de S1 evo² in 19”-uitvoering is gebruikt.

De huidige Audi RS 5 Coupé is het eerste RS-model in de nieuwe ontwerpserie en combineert de nieuw ontwikkelde V6-biturbo met een vermeende tegenstelling: meer prestaties bij een hogere efficiëntie. Juist deze eigenschappen maken het verschil bij de Audi RS 5 Coupé – het sportieve karakter blijft echter onder alle omstandigheden behouden.

En dat geldt ook voor de banden. Alhoewel de focus op sportiviteit ligt, mocht dat bij de ontwikkeling niet ten koste gaan van het comfort en de goede grip en mag zeker geen afbreuk doen aan de levensduur. Dat geldt precies voor de Ventus S1 evo², die in de maten 265/35 R19 98Y XL (standaard) evenals de 275/30 R20 97Y XL (als optie verkrijgbaar) wordt geleverd en altijd af fabriek met de geluidsabsorberende „sound absorber®“-technologie van Hankook onder de Audi RS 5 Coupé wordt gemonteerd.

Audi Sport GmbH garandeert niet alleen een uitstekende wegligging voor ieder RS-model, maar ook dat aan sportiviteit niets wordt ingeleverd. Voor de vrijgave van de banden betekent het: de banden voor de openbare weg moeten zonder problemen 10 ronden op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring kunnen doorstaan, om daarna ook nog veilig terug naar de stad kunnen rijden om daar even te winkelen. Hier kon het UHP-vlaggenschip van Hankook laten zien, dat het niet alleen sportief, maar ook bijzonder duurzaam en betrouwbaar is. Het innovatieve, op de DTM geïnspireerde, 3-laags blokdesign, met zijn speciale trapsgewijze uitvoering van de buitenste ribbenblokken, zorgt ook bij verdergaande slijtage van de banden voor een gelijkmatige grip van de band en garandeert zo een uitstekende tractie en perfecte remprestaties gedurende de gehele levensduur van de band.

Korte remwegen en bovengemiddeld goede prestaties bij nat weer zorgen ervoor, dat de bestuurder op elk moment volledig en absoluut op zijn banden kan vertrouwen. De vooruitstrevende technologie van de Ventus S1 evo² met multi-tread-radius en rayon-karkas garandeert onder alle omstandigheden het best mogelijke contact van de band met de ondergrond, ook als men in het stadsverkeer bij regen plotseling een uitwijkmanoeuvre of op de snelweg een noodstop moet maken. Daarbij komt ook het vooruitstrevende loopvlakmengsel van styreen, polymeer en silica goed tot zijn recht, omdat daarbij de grip op een nat wegdek wordt verbeterd.

En met name het rijcomfort wordt door de door Hankook zelf ontwikkelde „sound absorber®“-technologie nog verder verbeterd. Deze technologie wordt ook al voor de huidige banden voor de Audi Q7 en SQ7 gebruikt, waardoor het geluid in het interieur duidelijk wordt gereduceerd. Deze reductie van het, voor sportieve banden met een kleine doorsnede op hoge snelheden, zo kenmerkende hogere geluidsniveau in het interieur, was voor Hankook een cruciaal aspect en gold als het zwaartepunt bij de ontwikkeling van de band, met als doel een krachtige, sportieve en toch aangename rijervaring te realiseren. De ingenieurs van Hankook pasten de bedrijfseigen en tot nu toe alleen voor sterke, grote SUV’s gebruikte geluidsabsorberend “-technologie „sound absorber®“ aan het vlaggenschipmodel voor personenwagens, de Ventus S1 evo², aan. Daarmee heeft Audi gekozen voor een band die een sportief en dynamisch rijgedrag combineert met een uitstekend comfort.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Het Hankook UHP-vlaggenschip, de Ventus S1 evo² nu ook als af fabriek gemonteerde band op de Audi RS 5 Coupé

Zandvoort, : Motorsports: DTM race in Zandvoort on August, 20, 2017, Germany: DTM race in Zandvoort, Netherlands (Photo by Hoch Zwei)

File size: 5 MB

Het Hankook UHP-vlaggenschip, de Ventus S1 evo² nu ook als af fabriek gemonteerde band op de Audi RS 5 Coupé

Zandvoort, : Motorsports: DTM race in Zandvoort on August, 20, 2017, Germany: DTM race in Zandvoort, Netherlands (Photo by Hoch Zwei)

File size: 4 MB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten