Persbericht

  • Bedrijf

Hankook Tire publiceert de wereldwijde financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2016

- Hankook Tire publiceert haar wereldwijde omzet over het vierde kwartaal 2016 van 1,61 biljoen KRW en een bedrijfsresultaat van 239,8 miljard KRW - Het bedrijfsresultaat over 2016 laat een groei 24,7% ten opzichte van vorig jaar zien, veroorzaakt door de gestegen verkopen van de premium OEM-banden en Ultra High Performance-banden (UHPT) op de belangrijkste markten, specifiek in Europa en Noord-Amerika.
Hankook Tire publiceert de wereldwijde financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2016

Seoul, Korea/Neu-Isenburg, Duitsland, 14 februari 2017 – Hankook Tire maakt haar wereldwijde omzet in het vierde kwartaal van 2016 met geconsolideerde verkopen van 1,61 biljoen KRW (1,295 miljard Euro) en een bedrijfsresultaat van 239,8 miljard KRW (192,2 miljoen Euro) bekend. De onderneming realiseerde voor het gehele fiscale jaar 2016 een totale omzet van 6,62 miljard KRW (5,163 miljard Euro) en een bedrijfsresultaat van 1,10 biljoen (860,1 miljoen Euro).

Hankook Tire heeft zich ten doel gesteld haar OEM-leveringen aan de premium autofabrikanten, gebaseerd op de allerbeste bandentechnologie en kwaliteitsproducten van Hankook Tire, te continueren. De grotere verkoopvolumes op de vervangingsmarkt, speciaal in het segment van de Ultra High Performance-banden (UHPT), incl. de verkoop van winterbanden in Europa laten een stijgende lijn zien. Bovendien is Hankook Tire in staat gebleken om ook in China de OEM-verkopen te laten groeien.

In het bijzonder vormen de opbrengsten uit de verkoop van UHPT-banden 33,5% van de totale omzet in het vierde kwartaal, hetgeen een groei van 0,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar betekent. Over heel 2016 gezien maakt de verkoop van UHPT-banden 34,5% van de totale omzet uit.

Om de doelstelling van dit jaar te kunnen realiseren van een wereldwijd bedrijfsresultaat van 7,22 biljoen KRW, is Hankook Tire van plan om de aandacht te richten op het vergroten van de omzet in het UHPT-segment evenals in het OEM-segment voor premium automodellen, met als uiteindelijke doel de naamsbekendheid nog verder te vergroten. Overigens wil het bedrijf de aanwezigheid op de wereldwijde markten nog verder vergroten door een diversificatie van het OEM-portfolio door te voeren en de regionale distributiestrategie overal ter wereld verder te optimaliseren.

Als premium merk met een innovatief bedrijfscultuur, dat de mogelijkheid van hoogtechnologische ervaringen biedt, wil Hankook Tire steeds sneller groeien om zo haar leidende positie op het gebied van de technologie verder uit te bouwen, bv. door te werken aan een omgeving waarin innovatieve kracht en creativiteit worden gekoesterd.

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (circuit- en straatracen/rally's).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. De fabrikant heeft meerdere vestigingen in verschillende Europese landen en verkoopt haar producten op andere lokale markten via regionale distributeurs. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 160 landen. Het bedrijf is geselecteerd als de technische partner en exclusieve bandenleverancier van Generatie 3 voor het FIA ABB Formule E Wereldkampioenschap, dat start in 2023. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 38 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH |  Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Alle persberichten

Downloads

Hankook Tire publiceert de wereldwijde financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2016

Hankook Tire head office, Seoul, Korea

File size: 130 KB

Contactpersonen

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Annika Malcherek

Annika Malcherek

Digital Lead Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-176

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Aanmelding voor de Hankook persberichten