Sajtóközlemény

  • Teherautó / busz

Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

Új vegyes, közúti és terephasználatra egyaránt megfelelő futófelületi mintázatok egészítik ki a Hankook már eddig is kapható, építési területre gyártott SmartWork abroncs-sorozatát. Az új SmartWork termékek, a kormányzott tengelyre való AM11 és a hajtott tengelyre szerelhető DM11, valamint a TM11 pótkocsi abroncs kimondottan az építési területekre történő beszállító forgalom igényeinek felelnek meg. Az új sorozat így nem pusztán építési területeken nyújt meggyőző teljesítményt a jó vonóerőátviteli jellemzőkkel, hanem közúton is, többek között a hosszú élettartammal.
Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

Németország, Neu-Isenburg, 2018. szeptember 21. - A Hankook SmartWork sorozat új futófelületi mintázatait, az AM11-et, a DM11-et és a TM11-et speciálisan építési területekre, nyersanyagok, kőzúzalék, hulladék és egyéb alapanyagok oda- és elszállítására használt járművek számára fejlesztették ki. Ebből adódóan szállítási útjaik legnagyobb részét közúton teszik meg, így a kormányzott és a hajtott tengelyekre, valamint pótkocsikhoz gyártott abroncsok magas futásteljesítményt garantálnak közúton, ugyanakkor nagy vonóerőátvitelt biztosítanak az építési területeken található, laza talajokon is. Ezt nem csak az összes tengelyhelyzetre megfelelő, egyedi kialakítású mintázat, hanem a speciális fejlesztésű gumikeverék is támogatja.

A kormányzott tengelyre, illetve az összes kerékhelyzethez megfelelő SmartWork AM11 három extraszéles, cikk-cakkos kialakítású vízelvezető mintaárokkal készül a nagyobb biztonság érdekében, a vízensiklás elkerüléséért. A speciális gumibetétek a mintaárkokban megakadályozzák a kavicsok összegyűlését. A szögletes, lamellás kialakítás optimális vonóerőávitelt tesz lehetővé, miközben a ferdén levágott mintaelem-élek és a speciális lamellák a mintaelemeken nagyobb stabilitást biztosítanak, és ezzel hozzájárulnak a jobb fékezési és kezelési jellemzőkhöz. A SmartWork AM11 emellett zárt vállrészi kialakítással készül, ami nagyobb menetstabilitást és iránytartást, valamint a nagyobb futásteljesítmény érdekében egyenletesebb kopást tesz lehetővé.

A TM11 pótkocsi abroncs a félig nyitott kialakítású vállrészben különbözik a SmartWork AM11-től. A keresztirányú mintaárkok nagyobb tapadást tesznek lehetővé, különösen a sáros vagy hóval borított útfelületeken, illetve építési területeken. Mind a SmartWork AM11, mind pedig a SmartWork TM11 rendelkezik M+S jelöléssel.

A hajtott tengelyhez a SmartWork DM11 áll rendelkezésre. A menetirányhoz kötött V-alakú mintázati kialakítás a sár és a víz jobb kitaszítását teszi lehetővé építési területeken. A futófelületi mintaelemek közötti összekötőelemek a SmartWork DM11 középső részén nagyfokú mintaelem-stabilistást és kiemelkedő egyenesfutást biztosítanak, felfogják a mintaelemeket érintő lökőterhelést, ami javítja a tartósságot. A háromdimenziós lamellák emellett nagyobb vonóerőátvitelt nyújtanak az abroncsoknak. A hópehely szimbólumnak megfelelően a SmartWork DM11 kemény téli viszonyok között is bevethető.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

The new treads in the Hankook SmartWork line, AM11, DM11 and TM11, have been specifically developed for construction site vehicles used for the supply and removal of raw materials, gravel, waste or similar to or from construction sites and thus cover most of their miles on public roads.

File size: 2 MB

Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

Hankook Smart Work AM11

File size: 6 MB

Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

Hankook Smart Work DM11

File size: 10 MB

Új mintázatok egészítik ki a Hankook közúti és terephasználatra is megfelelő SmartWork sorozatát

Hankook Smart Work TM11

File size: 10 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire