Sajtóközlemény

  • Motorsport

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban. Szorosabb lett az együttműködés a DTM-mel, a 24H Series powered by Hankookkal, a Rundstrecken-Challenge Nürburgringgel (RCN), és az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup versenysorozatokkal, valamint Spanyolországban, Nagy-Britanniában és a FIA észak-európai zónájában (NEZ) a Formula 4 bajnoksággal. A Hankook új együttműködéseket is kötött olyan ígéretes és elismert versenysorozatokkal mint a W Series, a Formula Renault Eurocup vagy a Belcar-versenysorozat. A csúcskategóriás Ventus Race abroncsok a megszokott erőt és megbízhatóságot hozta a sofőrök és a csapatok számára mind a nemzeti, mind a nemzetközi versenypályákon, ehhez a Hankook mérnökei és szerelői nyújtottak helyszíni támogatást.
Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Neu-Isenburg/Németország, 2019. december 16. – Az idei volt a prémium abroncsgyártó Hankook és a DTM együttműködésének kilencedik szezonja. Annak ellenére, hogy DTM autói új turbómotort kaptak, és nagyjából 100 lóerővel nőtt a teljesítményük, a Hankook 2019-ben nem módosított versenyabroncsain. A Ventus Race abroncsok azonban így is tökéletesen megbirkóztak a DTM motorok megnövekedett teljesítményével és az abroncsra nehezedő nagyobb terheléssel, a versenyről versenyre nyújtott teljesítmény, megbízhatóság és biztonság pedig mindenkit lenyűgözött.

„A legrangosabb motorsport események támogatása mindig is része volt vállalatunk arculatának” – mondta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke. „Azzal, hogy a DTM-ben bevezették az új, erősebb turbómotorokat, megmutathattuk, hogy mire képesek a prémium abroncsaink, és még csak módosítanunk sem kellett rajtuk. Ennek köszönhetően hosszú távú partnerkapcsolatunk korai meghosszabbítása egyszerre jelent elismerést és motivációt a számunkra” – tette hozzá Kim.

A DTM hockenheimi zárófutama után Dieter Gass, az Audi Motorsport igazgatója – ezt a csapatot erősíti az idei szezon bajnoka, René Rast is – a következőket mondta: „Az új turbómotorok ellenére semmilyen gondunk nem volt a Hankook versenyabroncsaival. A Hankook mérnökeivel idén is gördülékeny volt az közös munka. Izgatottan várjuk, hogy mit hoz a jövő év prémium partnerünkkel való együttműködésünkben.” Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója megjegyezte: „A Hankook szokás szerint remek munkát végzett. Az új, erősebb turbómotorok mindenki számára kihívást jelentettek, de a csapatok és a versenyzők a Hankook versenyabroncsaival sikeresen vették ezt az akadályt. A mai napig remek a közös munka a gyártóval.”

A DTM-ben első szezonját töltő Aston Martin is nyugodtan támaszkodhatott a Hankook Ventus Race abroncsaira, és értékes tapasztalatokat szerezhettek a világ legnépszerűbb túraautó-bajnokságáról. „A Hankook megbízható abroncspartnerünk volt az Aston Martin Vantage DTM első szezonjában. A DTM versenyautónk mindössze 90 nap alatt készült el, így újoncként különösen fontos volt, hogy építhessünk a Hankook évek során szerzett tapasztalatára, és közben folyamatosan fejlesszük négy DTM autónkat. A Hankook korábbi és új abroncsadatokkal látta el az R-Motorsportot, amely szintén egy új csapat a DTM bajnoki címért vívott harcában. Szeretném különösen kiemelni a Hankook szerelőinek kiemelkedő hozzáállását, akiknek szakértelme nagy segítséget jelentett a négy Aston Martin Vantage DTM kifejlesztésében. Egyszóval a Hankookhoz fűződő együttműködésünk pozitív volt” – mondta dr. Florian Kamelger, az R-Motorsport csapateveztője.

A Hankookkal való együttműködés sokat segített a DTM újdonsült bajnokának, René Rastnak (Audi) is: „Az új turbómotor és a DTM-kocsik megnövekedett teljesítménye miatt az abroncsok komoly figyelmet kaptak idén, hiszen a hátsó tengelyen – és így a Hankook versenyabroncsain is – nagyobb lett a terhelés. Éppen ezért fontos volt, hogy megfelelően bánjunk az abroncsokkal hosszú-hosszú körökön át, és a verseny utolsó perceiben is gyors köridőket tudjunk menni. Számomra ez az egész szezon folyamán hibátlanul összejött. Mind az időmérőkön, mind a versenyeken kitűnően tudtam vezetni a Hankook abroncsain.”

Az évad egyik fénypontja a DTM és japán megfelelője, a Super GT Series négy közös futama volt, amiből kettőt a DTM hockenheimi szezonzáró hétvégéjén, kettőt pedig november végén Fujiban rendeztek meg. Itt is komoly szerepet játszott az abroncskezelés. A DTM-ben a kocsi beállításait a sztenderd Hankook abroncshoz igazítják, amelynek minden egyes versenypályán megbízható teljesítményt kell hoznia. Ehhez megváltoztatják az abroncs légnyomását, aerodinamikai jellemzőit és a kerék dőlésszögét. A Super GT Seriesben azonban teljesen más a helyzet: nem az autó beállításain változtatnak, hanem a csapatok a beszállítók többféle összetételű kerekei közül választják ki az adott pályához legjobban illő abroncsokat. A német futamok során a távol-keleti csapatok sok tapasztalatot gyűjtöttek, ami elősegítette azt, hogy a Fujiban rendezett mindkét versenyt hazai csapat versenyzője nyerje meg.

Narain Karthikeyan (Modulo Epson Honda NSX-GT), a Fuji Speedwayen rendezett második futam győztese a következőket mondta: „Az autónk azonnal megtalálta a közös hangot a Hankook abroncsaival, és minden körülmények között gyorsak voltunk. A Super GT és a DTM közös futamai különlegesek voltak. A DTM-ben is kiváló sofőrök versenyeznek, így ez remek alkalom volt arra, hogy mindkét sorozat bemutatkozzon.”

Gerhard Berger, az ITR e. V. első elnöke így értékelte a 2019-es DTM-szezont: „A DTM a legmagasabb technológiai és minőségi színvonalat követeli meg technikai partnereitől. A 2019-es szezonban a turbómotor miatt az eddiginél is nagyobb elvárással tekintettek az abroncsokra, hiszen a motor teljesítménye meghaladta a 600 lóerőt. A Hankook versenyabroncsai mindig megfeleltek az elvárásoknak, és bizonyítékát adták a bennük rejlő hatalmas potenciálnak.”

A W Series idén indult el, a Hankook az első pillanattól kezdve a bajnokság partnere lett. Az új formátumban, amelynek versenyeit a DTM betétfutamaiként tartották meg hat versenyhétvégén, csak női versenyzők ültek a 270 lóerős Forma-3-as autók kormánya mögé. A megbízható és kiszámítható Hankook Ventus Race tökéletes választás volt a fiatal női versenyzők számára. „Lenyűgözött a Hankook versenyabroncsok teljesítménye. Megbízhatóan gyorsultak, kiszámítható volt az abroncsok reakciója egy-egy manőver során, így könnyen lehetett reagálni is. A mérnökeim is elismerően nyilatkoztak. A Hankook versenyabroncsai nagyban hozzásegítettek a bajnoki címhez” – mondta a brit Jamie Chadwick, a csak női versenyzőket felvonultató Formula-sorozat első bajnoka.

A Formula Renault Eurocup esetében a szezon kezdete óta egy újabb junior sorozatot lát el a Hankook prémium kategóriás Ventus Race abroncsaival, ezzel is elősegítve a fiatal sofőrök sikeres motorsport-karrierjét. Ezt erősítette meg az orosz Alexander Smolyar, aki összesítésben a harmadik helyet szerezte meg: „Más gyártók abroncsaival ellentétben a Hankook versenyabroncsaival egymás után több gyors kört is lehet futni. Ez nagy előny a kvalifikáció során. Az abroncsok a futamok során is sokáig megőrzik tapadásukat. Ez kifejezetten hasznos az újoncok számára, hiszen az abroncs viselkedése kiszámítható és könnyen korrigálható.

A Hankook ebben a tekintetben is állta a szavát idén, hiszen ígéretet tett a fiatal versenyzők támogatására. Idén a FIA F4 Spanyolország, SMP Formula 4, és az F4 British Championships certified by FIA sorozatai használhatták ki a Hankook versenyabroncsának megbízhatóságát és kiemelkedő teljesítményét, de ugyanez mondható el az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cupról is, amelyhez a Hankook 2018 óta biztosítja Ventus Race abroncsait. „A Hankook versenyabroncsai remekül illeszkednek a vezetési stílusomhoz. Biztosítják az egyenletesen gyors köridőket, és a verseny tökéletes ütemét.” – elemezte az Audi GT4 gyári bajnokságának újdonsült bajnoka, a lengyel Robin Rogalski.

A prémium gyártó idén is címadó szponzora és abroncsbeszállítója volt a 24H GT Series powered by Hankook versenysorozatnak. A világ legnagyobb endurance versenysorozatában három kontinens nyolc versenyén mérik össze a versenyzők az erejüket. A versenyek között négy 12 és négy 24 órás futam is szerepel – több, mint bármelyik másik endurance formátum esetében. A profi versenyzők mellett ambiciózus amatőrök is rajthoz álltak a híres versenypályákon. A versenyben részt vevő járművek között túraautók, látványos GT3 versenyautók és a 24 órás verseny szabályainak megfelelően felépített különleges járművek is szerepelnek.

A Hankook 2018 után ismét kizárólagos abroncspartnerként volt jelen a Rundstrecken-Challenge Nürburgring (RCN) versenyein. A kilenc futamból álló sorozat a legrégebbi amatőr versenysorozat Európában. Kilenc futamból nyolcat a Nürburgring-Nordschleife pályáján futottak, míg a kilencediket az ikonikus belga pályán, Spa-Francorchamps-ban rendezték meg. Mindegyik eseményen a prémium abroncsgyártó Hankook majdnem 160 túra- és GT-autót látott el különböző méretű Ventus Race abroncsokkal.

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója a következőket mondta: „Egy újabb, sikerekben gazdag évet zárhatunk a motorsportban. Az új együttműködések nagy sikernek bizonyultak, míg a régi kapcsolatokat sikerült meghosszabbítani és még szorosabbra fűzni, ez történt a DTM esetében is. A Hankook továbbra is támogatja a junior sorozatokat, de legmodernebb termékeivel és szakértelmével jelen lesz a legrangosabb bajnokságokban is. Számos nagy teljesítményű termékünknek köszönhetően jövőre is biztosan okozunk egy-két meglepetést. Például az idei Essen Motor Show-n jelenthettük be, hogy egy újabb nagy sikerű sorozattal, a DTM Trophyval kötöttünk az abroncsokra vonatkozó együttműködést.”

 

Kép (balról jobbra):
Marco Wittmann (BMW),  Narain Karthikeyan (Honda),  Satoru Nakajima (Honda), Loïc Duval (Audi)

Source: Super GT

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

v.l.n.r.: Marco Wittmann (BMW), Narain Karthikeyan (Honda), Satoru Nakajima (Honda), Loïc Duval (Audi) © SUPER GT

File size: 5 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

File size: 1 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Hockenheim, Germany: DTM Hockenheimring,

File size: 1 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Nürnberg: DTM Norisring 2019 on July, 6, 2019, (Photo by Hoch Zwei) Nico Müller (SUI, Audi Sport Team Abt ) Bruno Spengler, ( CAN, BMW Team RBM ) Philipp Eng ( AUT, BMW Team RBM )

File size: 2 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Hockenheim, Germany: DTM Hockenheimring, Loic Duval ( FRA, Audi Sport Team Phoenix )

File size: 3 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Start Race 2, Robin Rogalski, Rahel Frey, Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, Hockenheim 1, 03.-05. May 2019

File size: 1 MB

Új kihívások, sikeres versenysorozatok és hosszú távú együttműködések – A Hankook 2019-ben is bővítette jelenlétét a motorsportban

Hockenheim, Germany: DTM Hockenheimring, Marco Wittmann ( D, BMW Team RMG ) Rene Rast ( D, Audi Sport Team Rosberg ) Mike Rockenfeller ( D, Audi Sport Team Phoenix )

File size: 5 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire