Sajtóközlemény

  • Szgk. / egyterű

Gyári felszerelésű Hankook abroncsok az Audi Q8 sorozatának modelljein

Az Audi Q8 modelljei is a Hankook több méretben elérhető abroncsain gördülnek ki a gyárból. A Hankook SUV-kre tervezett Ventus és Winter i*cept, valamint Dynapro abroncsai kerülnek eredeti alkatrészként az ingolstadti prémium autómárka vezető szabadidőautó-modelljére. A Ventus S1 evo 3 SUV és a Winter i*cept evo 2 SUV abroncsokat elsősorban az európai útviszonyokra tervezték, míg a Dynapro HP 2 Plus abroncsa az észak-amerikai piac igényeinek felel meg.
Gyári felszerelésű Hankook abroncsok az Audi Q8 sorozatának modelljein

Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 18. – A prémium abroncsgyártó Hankook látja el abroncsokkal a gyárból kigördülő új Audi Q8 modelleket. Az ingolstadti székhelyű autógyártó Q-családját progresszív dizájn és úttörő technológiai megoldások jellemzik. Az Audi Q8 nyolcszögletű „single frame” hűtőrácsa a sikeres Audi Ur-Quattro modelljén alapszik. Az új SUV-kupé belső tere tágas, luxusszínvonalú és széles körű hálózati kapcsolatokkal rendelkezik. A high-tech navigációs rendszer, a hangvezérlés, a 20-22 colos Hankook abroncsokkal ellátott agilis karosszéria teszi dinamikussá az Audi Q8 sorozat járműveit, amelyet kifejezetten mindennapi használatra terveztek.

Három Hankook abroncstípus kerül a négyajtós SUV-kupékra: az ultramagas teljesítményt biztosító Ventus S1 evo 3 SUV nyári, valamint a Winter i*cept evo 2 SUV téli abroncsai 285/45 R21 113 Y XL és V XL futófelülettel; valamint a Dynapro HP 2 Plus 275/50 R20 113H X, 285/45 R21 113H XL és 285/40 R22 110H XL méretű abroncsai. Ez a lista a későbbiekben még bővülni fog.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy az új Audi modellhez ismét a mi termékünket választották” – mondta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke. „Az Audi hosszútávú partnereként büszkék vagyunk arra, hogy a Hankookot választották ki a Q-sorozat legújabb modelljének hivatalos abroncsbeszállítójaként. Külön büszkeségre ad okot az a tény is, hogy abroncsaink széles választéka kerül a Q8-család modelljeire világszerte.

A Hankook abroncsai tökéletes megoldást kínálnak az agilis kormányozhatóság és dinamikus vezetés kedvelőinek: „A fejlesztés egyik központi kérdése természetesen az abroncs kialakítása volt. A nagyobb SUV-k esetében nagyobb járműsúllyal is kell számolni, az ebből eredő nagyobb terhelési index pedig nem mehet a sebesség kárára, így az abroncs tervezése kulcsfontosságú lépésnek számított. Ezen felül különösen nagy figyelmet szenteltünk a kérdéses járművek jellemzőire mind nedves, mind száraz körülmények között” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője.

A Ventus S1 evo 3 tervezésekor peremmag-kitöltőt használtak, egy speciális nylon anyagot, ami szilárdabbá teszi az oldalfalakat.
A kétrétegű szövetváz és az aramid kompozit szövet – a korábban használt anyagokkal szemben – akár 60%-kal is csökkentheti az abroncs gördülőkerületének eldeformálódását magas és nagyon magas sebesség (több mint 300 km/h) mellett. Ez növeli a vezetési stabilitást és az abroncsok élettartamát is, hiszen kevesebb hő termelődik, így az abroncsok tapadása megbízhatóan magas marad minden hőmérsékleti körülmények között. A száraz és nedves körülmények között egyaránt sportosan dinamikus teljesítményt pedig a futófelülethez használt, nagy teljesítményű, természetes gyantákat tartalmazó keverék biztosítja.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. .

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Minden sajtóközlemény

Letöltések

Gyári felszerelésű Hankook abroncsok az Audi Q8 sorozatának modelljein

The Hankook tyre lines Ventus and Winter i*cept in the SUV version as well as Dynapro are fitted as original equipment to the Audi Q8.

File size: 6 MB

Gyári felszerelésű Hankook abroncsok az Audi Q8 sorozatának modelljein

Hankook equips the new Audi Q8 with its tyres ex works.

File size: 4 MB

Kapcsolat

Katalin Roy

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

+36 25 556114

Dávid Morva

Communication Specialist
 

 +36 25 556 096

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Anett Szalai

Communication Assistant
 

 +36 25 556 009

Feliratkozás a Hankook sajtóközleményeire