Sajtóközlemény

  • Vállalat

A Hankook nagyszerű szezont tudhat maga mögött az UEFA Európa-liga szponzoraként

Az abroncsgyártó Hankook az előző szezonban ismét sikeresen szerepelt az UEFA Európa-ligahivatalos szponzoraként. A vállalat elkötelezett munkával sokrétű, egész Európát lázba hozó projekteket és kezdeményezéseket indított el a szezon során. A számok magukért beszélnek. Több mint 100 000 európai focirajongó vett részt a Hankook által meghirdetett online nyereményjátékokban. Ehhez az egyedülálló fődíjak is hozzájárultak: VIP-utazás az Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban megrendezett döntőre, valamint a Fans Finalre, ahol a nyereményjáték nyertesei ugyanazon a pályán játszhattak, ahol előző nap a döntőbe került két csapat küzdött meg egymással.

Neu-Isenburg, Németország, 2019. június 12. – A Hankook prémium abroncsgyártó ismét sikeres szezont tudhat maga mögött az UEFA Európa-liga hivatalos és elkötelezett szponzoraként. A futball rajongóinak Európa-szerte lehetőségük nyílt arra, hogy a „Hankook Jegyaréna” online felületén és az abroncsgyártó európai Facebook-oldalain a csoportkör és a kieséses szakasz meccseire, valamint a döntőre VIP-jegyeket nyerjenek. A Hankook a szezon folyamán több mint 400 VIP-jegyet sorsolt ki, emellett a 15 meccsnap során számos egyéb nyereményt is kiosztottak, sőt, 20 jegy már gazdára talált a következő, 2019-20-as szezonra is.

A május 29-i döntő előtt pedig hatalmas érdeklődés övezte a vállalat közösségi oldalait. A Hankook „10 Stops to Baku” kampányával a szurkolók virtuálisan részt vehettek a Bakuba vezető utazáson. Tíz jól ismert európai városban – Frankfurt am Mainban, Münchenben, Mariborban, Zágrábban, Belgrádban, Szófiában, Isztambulban, Trabzonban és Tbilisziben – készített képeslapok jelezték a bakui döntőig vezető út állomásait, a posztokat pedig izgalmas nyereményjátékok kísérték. A “Hankook Jegyaréna” ( https://hankook.win/hu/ ) felületén a pályázók akár a döntő másnapján, szintén Bakuban megrendezésre került Fans Finalra is helyet szerezhettek. A nyerteseket Deco, az egykori profi játékos, valamint az ismert youtuber, Behzinga készítette fel a mérkőzésre, amelyet a bakui Olympic Stadiumban játszottak le.

„Az UEFA Európa-ligáhozfűződő, hosszú távú együttműködésünk egyedi, egész Európát lefedő felületet biztosít ahhoz, hogy folyamatosan bővítsük a márkánk ismertségét a kontinensen. Ezért örülünk annyira, hogy a szurkolók ilyen jelentős számban vettek részt a Hankook európai felületein meghirdetett ajánlatokban és nyereményjátékokban. Ez végső soron megerősíti a legrangosabb európai futball melletti hosszú távú elköteleződésünket – nyilatkozta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke.

A Hankook abroncsgyártó a 2012-2013-as szezon óta az UEFA Európa-liga egyik főszponzora, így jelenleg a vállalat a sorozat legrégebbi támogatója. Az UEFA Európa-liga keretén belül 64 csapat küzd meg egymással 205 mérkőzés során – ez az UEFA által szervezett legnagyobb bajnokság, ami világviszonylatban is szinte egyedülálló. A döntő mérkőzést több mint 60 millió néző követte a televízió képernyői előtt. 2016-ban a Hankook elindította az UEFA Európa-liga meccseit kísérő "Centre Circle Carrier Program”-ot. A program keretében 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt a mérkőzésen: ők vihetik be a meccs kezdete előtt a kezdőkörbe a zászlót. A Hankook ezzel a biztonságos vezetés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, ugyanis a programban részt vevő fiatalok közúti balesetben vesztették el egy szerettüket.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

all press releases

Kapcsolat

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

Phone:+36 25/556114

roykatalinthou-shalt-not-spamhankooktech.com

Attila Pacsirszky

Communication Specialist

Phone: +36 25/556009

pacsirszkythou-shalt-not-spamhankooktech.com

Vivien Vercz

Communication Administrator

Phone:+36 25/556009

vercz.vivienthou-shalt-not-spamhankooktech.com

Alexandra Tóth

Communication Specialist

Phone: +36 25/556-096

alexandra.toththou-shalt-not-spamhankooktech.com

Letöltések

This season, Hankook can once again look back on a successful commitment as an official sponsor of the UEFA Europa League

File size: 10 MB

BAKU, AZERBAIJAN - MAY 29: Laurent Koscielny of Arsenal competes for a header with Olivier Giroud of Chelsea during the UEFA Europa League Final between Chelsea and Arsenal at Baku Olimpiya Stadionu on May 29, 2019 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Alexander Scheuber - UEFA/UEFA via Getty Images)

File size: 4 MB

File size: 3 MB

BAKU, AZERBAIJAN - MAY 29: Warm-up experience by different partners and sponsors prior to the UEFA Europa League Final between Chelsea and Arsenal at Baku Olimpiya Stadionu on May 29, 2019 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Alexander Scheuber - UEFA/UEFA via Getty Images)

File size: 6 MB

File size: 2 MB