Sajtóközlemény

  • Vállalat

Formabontó eszközökkel a természetért: a Hankook ötvözi az újrahasznosítást a művészettel

Rácalmás, 2019. május 27. – A Hankook Tire idén tovább bővítette együttműködéseinek körét, hiszen az évek óta támogatott Trash Art Magyarország művészeti program mellett már a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál partnere is egyben. A vállalat ezzel is tovább kívánja hangsúlyozni a fenntarthatóság és a környezetvédelem, valamint a felelős vállalati működés fontosságát.

2019. május 24-26. között ötödik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő, amit idén a Hankook is támogat. A rendezvény a művészet és a játékosság ötvözésével hangsúlyozza a természet- és környezetvédelem fontosságát. A háromnapos eseményen a szervezők – szakmai partnereikkel és a kiállítókkal közösen – játékos és látványos formában kívánják felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és a természetvédelem jelentőségére.

Meghökkentő alkotásokkal korunk legégetőbb kihívásaira

A Hankook Tire. a környezetvédelem és az újrahasznosítás mellett elkötelezett felelős vállalatként évek óta a Trash Art Magyarország művészeti program támogatója - 2019-ben pedig a fesztivál partnere is egyben. A Trash Art pályázatára érkezett, újrahasznosítható hulladék alapanyagokból készült alkotások a játékosság és a meghökkentés erejét felhasználva hívják fel a figyelmet a környezetvédelem, a megfelelő hulladékkezelés és az újrahasznosítás fontosságára, illetve mutatnak rá pazarló fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A környezettudatosságra nevelés a környezetünk védelmére és szépítésére irányuló törekvések mellett a Hankook társadalmi felelősségvállalási programjában is hangsúlyos szerepet kap.

„Környezetünk óvása mindannyiunk feladata, a fenntartható működés megvalósítása pedig nem csupán egy cél a sok közül, hanem olyan kötelesség, amelynek innovatív vállalatként örömmel teszünk eleget. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál egy remek kezdeményezés, egyúttal kiváló lehetőség számunkra, hogy minél több embernek hívjuk fel a figyelmét környezetünk megóvásának fontosságára” – hangsúlyozta Roy Katalin, a Hankook Tire kommunikációs vezetője.

Aztakeservit – ideje cselekedni!

Idén már harmadik alkalommal vett részt a Trash Art programjában és ezúttal is látványos alkotással készült az AztaKeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár a Hankook támogatásával. A szervezet – mely névválasztásával az azonnali cselekvés fontosságára hívja fel a figyelmet – kiemelkedő munkát végez a környezetvédelem területén. Legismertebb tevékenységük az évente megrendezett szemétszüret, melynek során a tavasz beköszöntével önkéntesek bevonásával tisztítják meg Dunaföldvár környékét a hulladéktól.

Az egyesület tehetséges alkotói ezúttal a Kapcsolat című szoborral neveztek a Trash Art rendezvényére, mely a szárazföld és a vizek ősi kapcsolatát szimbolizálja, valamint a Hankookkal közös, a természet örök körforgását jelképező Aqua de Vida című gumiabroncsokból készült alkotással készülnek.

Újrahasznosított abronccsal a gyerekekért

Az AztaKeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár egy rendhagyó alkotással is készült az idei Fesztiválra: a hétvégén mutatták be a közönségnek a Hankook által felajánlott abroncsokból készített mobil játszóteret, ahol nemcsak a mászófal, a csúszda és a lengőteke készült újrahasznosított abroncsokból, hanem a gyerekek fokozott biztonságát szolgáló gumiburkolatok is.

„Azt valljuk, hogy először magunk körül kell rendet tenni, és csak olyanokkal dolgozunk – legyen szó akár cégekről, akár magánemberekről -, akik nemcsak fontosnak tartják a környezet megóvását, de tesznek is érte: a szép szavak és ígéretek helyett tettekkel bizonyítanak. A Hankook az elmúlt évek során ilyen partnernek bizonyult, az együttműködésünk mindig gördülékeny és eredményes volt”mondta Ferenczi Zsolt, az egyesület vezetője.

A Trash Art pályázata azonban nem az első és egyetlen alkalom, hogy az AztaKeservit Értékőr Egyesület Dunaföldvár és a Hankook Tire közösen lép fel a környezet megóvása érdekében. A vállalat KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programjának keretein belül többször került már sor gyümölcsöző együttműködésre. Ilyen volt pár éve a dunaújvárosi kondipark megszépítése, ahol a Szuperhős témájára festettek kerítést az egyesület alkotói, idén pedig a Duna-part megszépítésében vesznek részt hamarosan közösen a BME hallgatóival.

Felelősséggel a gyártási innovációban is

A Hankook az egyik legfenntarthatóbb elvek szerint működő abroncsgyártó a világon. Ezt igazolja az is, hogy egymás után harmadszor is felkerült a Dow Jones fenntarthatósági Indexére (Dow Jones Sustainability World Index, DJSI World). Tavaly a Hankook Tire létrehozott egy közép- és hosszú távú stratégiai tervet a fenntarthatóság kutatására, amely a megújuló energiaforrásokra, az újrahasznosításra, az újrafelhasználásra és a károsanyag-kibocsátásának csökkentésére összpontosít. A vállalat legfontosabb célja, hogy 2045-re kizárólag fenntartható alapanyagokból készítsen abroncsokat. A vállalat neves szakértőkkel, kormányzaton kívüli szervekkel, természetes gumi-beszállítókkal és -termelőkkel, és célcsoportokkal is együttműködik, hogy kialakítsa a Hankook Tire saját, természetes gumira vonatkozó fenntarthatósági irányelvét.

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

all press releases

Kapcsolat

Roy Katalin

Telefonszám: +36 25/556114

roykatalinthou-shalt-not-spamhankooktire.com

Boda Bence

Telefonszám: +36 25/556096

bence.boda@hankooktire.com

Pacsirszky Attila

Telefonszám: +36 25/556091

pacsirszkythou-shalt-not-spamhankooktire.com

Letöltések

File size: 909 KB

File size: 892 KB