Sajtóközlemény

  • Vállalat

Új személyzeti igazgató a Hankook Tire Europe-nál

A Hankook abroncsgyár Thomas Jacobit nevezte ki a Hankook Tire Europe új HR igazgatójának. Jacobi sokéves tapasztalattal rendelkezik a személyzeti és alkalmazotti irányítás terén. A 43 éves szakember 13 évig dolgozott személyzeti felelősként különböző ágazatokban működő cégeknél. Mielőtt a Hankook európai központjába került, egy telekommunikációs vállalatnál, az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) regionális főigazgatójaként irányította a személyzeti ügyeket. Thomas Jacobi ebben a pozícióban Lim Ji Su utódja, aki visszatért Koreába, a konszern központjába, és most a Technodome, globális kutatási és fejlesztési központ „Human Resource Team“-jénél tevékenykedik.

Németország, Neu-Isenburg, 2019. március 28. – A Hankook prémium abroncsgyár bejelentette, hogy március 1-től Thomas Jacobit nevezte ki új személyzeti felelősnek a vállalat európai központjába. Neu-Isenburgból fogja irányítani az Európai Központ emberi erőforrás területét. Jacobi több mint 13 év tapasztalattal rendelkezik a személyzeti ügyek terén, és különféle ágazatokban működő vállalatoknál tevékenykedett eddig. Miután jogi végzettséget szerzett a vállalati jogvédelem és az európai jog területeire szakosodva, második államvizsgája után a 43 éves szakember többek között egy elektronikai konszernnél dolgozott emberi erőforrás szakértőként, valamint egy navigációs rendszereket fejlesztő cégnél EMEA HR generalista funkciót töltött be. A Hankook Tire vállalat HR igazgatói kinevezése előtt Jacobi regionális főigazgatóként az EMEA régióért felelt egy világszinten működő telekommunikációs vállalatnál.

"Üdvözöljük Jacobi urat új pozíciójában a Hankooknál“ - köszöntötte az új vezetőt Kim Han-Jun, a Hankook Tire európai vezetője. "Az ő személyében megtaláltuk a megfelelő utódot erre a pozícióra, akinek tapasztalatára és szakértelmére építhetünk, hogy továbbfejlesszük személyzeti stratégiánkat Európában, amely a Hankook legnagyobb és legfontosabb régiója. Nemzetközi tapasztalataival, beleértve átfogó ismereteit a változáskezelés valamint a szervezetfejlesztés terén, kiemelkedő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy ezt a felelősségteljes pozíciót sikeresen, a megfelelő súlypontokra összpontosítva töltse be.“

"Szívesen veszem át az előttem álló feladatokat a Hankook új európai személyzeti igazgatójaként“ – mondta Jacobi. „Örülök annak, hogy tapasztalataimat egy olyan nemzetközi szinten sikeres vállalatnál kamatoztathatom, mint a Hankook. Fontos lesz a már megkezdett kulturális változások előmozdítása és a személyzetépítés elősegítése. A motorsport és az oldtimerek lelkes rajongójaként ismert számomra, hogy ez az ágazat a technikai szakértelem terén magas szintű elvárásokat támaszt alkalmazottaival szemben. Ez az emberi erőforrás-fejlesztés egyik fókuszpontja lesz.“

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com


Kapcsolat:

Roy Katalin Kommunikációs vezető

Hankook Tire Magyarország Kft.
Kommunikációs Osztály
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
Tel.: +36-25-556-096
Fax : +36-25-556-359
e-mail: pr.hungarythou-shalt-not-spamhankooktire.com

all press releases

Kapcsolat

Katalin Roy

Head of Corporate Communications Hungary

Phone:+36 25/556114

roykatalinthou-shalt-not-spamhankooktech.com

Attila Pacsirszky

Communication Specialist

Phone: +36 25/556009

pacsirszkythou-shalt-not-spamhankooktech.com

Vivien Vercz

Communication Administrator

Phone:+36/25 556009

vercz.vivienthou-shalt-not-spamhankooktech.com

Letöltések

Thomas Jacobi, HR Director, Hankook Tire Europe

File size: 4 MB